>> >> 7 skäl till att ditt hus inte säljer

7 skäl till att ditt hus inte säljer

Anonim

(Tony Casanova / iStockphoto)

Bostäder är tillbaka. Themarket börjar humma igen - till och med brilla i vissa områden, med efterfrågan överstiger utbudet. En ny rapport från National Association of Realtors visar att försäljningen av befintliga bostäder i februari såg mest tillväxt på mer än tre år. Men en starkare marknad är ingen garanti för att du kan sälja ditt hus. Det kommer alltid finnas skäl att människor inte kommer att köpa vad du erbjuder.

Om du har haft otur på marknaden, kanske du vill korsa gatan, hålla upp en spegel och ta en lång, lång look. Enligt många bostadsexperter är de vanligaste orsakerna till att ditt hus inte säljer följande.

1. Du prissätter det för högt. "Utan frågan är den första orsaken till att ett hem inte säljer pris, " säger Bill Golden, en oberoende, Atlanta-baserad fastighetsmäklare som säljer för ReMax och har varit på fastighetsmarknaden i 26 år. "Säljare har en känslomässig anknytning till sina hem och tenderar inte att vara objektiva om det verkliga värdet."

2. Ditt hus är typ av nedslående. Det betyder inte att du behöver renovera ditt kök eller fixa ditt läckiga tak. Tja, du behöver fixa det läckiga taket, men du behöver inte spendera 40 000 dollar på ett nytt kök. "Ibland är det lika lätt som att göra lite färskt landskapsarkitektur eller en ny färgfärg på vissa områden, " säger Golden.

Och du kanske tror att ditt hus är en fixer-övre, och att du sannolikt kommer att locka till några praktiska gör-det-yourselfers, men Alix Prince, en vice president och mäklare på Julia B. Fee Sotheby's International Realty i Rye, NY, är skeptisk.

"Dagens köpare är upptagna", säger hon. "De letar efter fastigheter där de kan" packa upp "utan att göra mycket i renoveringar eller dekorera. Egenskaper som behöver TLC har en nackdel, eftersom tvåinkomstfamiljer föredrar att spendera sin helg avkopplande snarare än att dekorera."

3. Ditt hus är inte avbrutet, men det ser ut som det kan vara. "Eventuella tecken på vattenskador kan vara en stor avstängning till potentiella köpare. Ta en vattenplats på taket. Det övergreppande taket kan ha blivit fixat för 15 år sedan, men om bevisen fortfarande finns kommer köparna att anta att det fortfarande finns en problem ", säger Jessi Hall, en fastighetsförfattare för Columbia, Mo.-baserade Veterans United Home Loans, som ger bostadslån till veteraner. "Vattenskador gör köpare förståeligt hoppiga och kan hålla ett hem på marknaden på obestämd tid."

4. Det finns för mycket "du" i huset. Det låter grymt, men du vill sälja ditt hus till andra människor, som kan tänka sig att bo i ditt hus. Enkelt uttryckt, du är inte dem.

"Det här är kanske det vanligaste problemet för alla", säger Joshua Mogal, grundare av eco + historiska hem, ett San Francisco-baserat företag som specialiserat sig på renovering av historiska hem med miljövänliga material. "Köpare har sällan samma smak som säljare."

Jessica Edwards, en Coldwell Banker Real Estate konsumentspecialist och agent i Wilmington, NC, håller med och säger, "Om du älskar stranden och palmerna kan det inte vara bra för alla att lägga ett palmer i varje enskilt rum."

Vad ska man göra? Mogal och Edwards rekommenderar att du flyttar dina saker, eller åtminstone en del av det, ur huset och målar rumna neutrala färger så att köparens fantasi kan börja ta flyg.

5. Du är oflexibel. Ingen förolämpning, men kanske visar du inte ditt hus tillräckligt? Om du inte använder en fastighetsmäklare och arbetar bort från ditt hem, kan din tid vara begränsad, förstås. Men du borde försöka göra ditt hus så tillgängligt och tillgängligt som möjligt för en fastighetsmäklare och en potentiell homebuyer att enkelt släppa och ta en rundtur (vilket betyder att du också har platsen ren).

"Att ha ditt hem bara visas efter avtalsbeställning eller bara på bestämda tider kommer att sämre minska antalet visningar du får", säger Golden, "och om huset inte visas får det inte säljas. "

6. Du marknadsför inte ditt hem korrekt. Om du inte är en fotograf eller mycket av en författare kan du ge dina potentiella köpare en underväldigande uppfattning om hur det skulle vara att leva var du bor, enligt Edwards. Omvänt lägger hon till att du inte vill att dina bilder och prosa ska blåsa bort hemmakontor för mycket, om ditt hus inte kan leva upp till det du skickar online eller i broschyrer.

"En beskrivning som inte uppfyller en homebuyer förväntan när du besöker egendomen i person kan också bidra till en misslyckad webbplats, säger Edwards.

7. Ditt hus är dåligt beläget eller dåligt planerat. Som du misstänker finns det verkligen inte mycket du kan göra om något problem.

Det är bara en verklighet som vissa husägare måste ta itu med, säger Mogal, som tillägger att ett problem du kanske kan fixa relativt enkelt är om partiet har en stor nackdel. Kanske är gården extremt liten, eller det är en besvärlig kulle som gör det svårt att klippa gräsmattan. I så fall kan "bra landskapsarkitektur vara till hjälp", säger Mogal.

[I bilder: Tips för en budgetvänlig Home Makeover.]

Om du har problem med att sälja ditt hem, och du tror inte att det beror på någon av de ovan nämnda orsakerna, rekommenderar Golden att ta in en neutral, objektiv tredje part för att titta på ditt hus och lägga fram förslag.

"Det finns saker som en dålig lukt i hemmet, en hund eller katt lukt eller mögel eller hemlighet" som kan påverka hur en potentiell köpare kommer att se din egendom, säger Golden.

Även små fixar säger han som att hålla mörkarna öppna för att släppa in mer ljus eller justera temperaturen så att det är mindre kallt eller varmt kan göra en köpare mer optimistisk att de kunde få en framtid där du bor. Om du inte eller inte kan göra det kan du också dra upp en stol och bli bekväm. Du går inte någonstans.