>> >> 7 Frågor och svar om ekonomin

7 Frågor och svar om ekonomin

Anonim

Visa aktiemarknadsdiagram på en gata (iStockPhoto)

Investerare drabbas av nya rubriker varje dag: en svag jobbrapport, stigande bensinpriser, okonventionell valpolitik. Det kan vara svårt att känna av spärren om att ständigt förändra nyheter och händelser.

Här är en titt på sju nyckelfrågor som investerare behöver tänka på nu.

Är uppringade prognoser för den amerikanska ekonomin ett problem? En långsammare ekonomisk tillväxt är förstås en oro. "Det är faktiskt hela bollspelet", säger Guy LeBas, chefränteintegratör vid Janney Montgomery Scott i Philadelphia. "Den verkliga historien är emellertid mycket längre än 2016. Med befolkningstillväxten som går ungefär en tredjedel, var det på 1980-talet och 1990-talet och produktivitetsvinsterna saktar fortfarande, det är troligt att den ekonomiska tillväxten bara kommer att vara 1, 6-1, 8 procent, även i genomsnitt i relativt goda tider. I detta sammanhang är 2016 faktiskt en av de "goda tiderna" när ekonomin varken går för varmt eller för kallt. "

Hur kan Federal Reserve räntehöjningar påverka ekonomin i år? Den överraskande svaga majanställningsrapporten, som avslöjade endast 38 000 nya jobb, tillsattes förra månaden, drev oddsen för en Fed-räntehöjning vid denna veckas möte till mindre än 4 procent, enligt Fed-fondens terminsmarknader.

Analytiker pekar nu på juli-mötet som nästa potentiella fönster för en räntehöjning. "Om jobbrapporten visar sig vara en outlier och vi får en anständig avkastning nästa månad, är vi mer benägna att se en räntehöjning i juli. Vi lägger det på ungefär 50-50 chans just nu", säger Hank Smith, Chief Investment Officer vid Haverford Trust.

Även om Fed-höjningarna tar en eller två gånger i år kommer det inte att påverka utlåning eller ekonomisk aktivitet, och kommer inte vara så stor av en affär, säger Smith. "Den lägre miljön kommer att fortsätta tillsammans med den genomsnittliga tillväxten och en låg sannolikhet för lågkonjunktur", säger han. "Dessa teman förblir på plats med eller utan några höjningar."

Vilka är de positiva faktorerna för den amerikanska ekonomin under andra halvåret? Det finns ljusa fläckar. Konsumtionsutgifterna fortsätter att växa och bostäderna fortsätter också att förbättras, säger Brad McMillan, investeringschef för Commonwealth Financial Network. "Starka underliggande trender bör stödja fortsatt tillväxt på båda dessa områden, där löner och hushållsformation går bra. Med konsumenterna som börjar spendera, trots de dåliga senaste jobbtrenderna, är möjligheten till en tillväxt i tillväxten riktig."

Ett annat skifte från förra året är den svagare amerikanska dollarn, som kan ge en positiv ekonomisk ökning.

"Den svagare dollarn borde vara en stormvind för export och tillverkning efter att det var en stor headwind från 2014 till och med början av 2016", säger John Canally, vice VD för LPL Financial.

Vad kan presidentvalet betyda för aktiemarknaden? En marknad kan hantera goda nyheter och dåliga nyheter eftersom det kan prissäkerhet, säger John Conlon, huvudaktie strateg på People's United Wealth Management. "Det tycker inte om osäkerhet.

"Det här valet genererar mer osäkerhet än någon annan under min livstid, eftersom utbudet av kandidatpolitik är större än vad som än har varit", säger McMillan. "Istället för ett typiskt center-vänster, center-rätt par kandidater, har du en kandidat som dras åt vänster och en annan är engagerad i politik utanför det normala området. Företaget reagerar rationellt genom att hålla avgörande beslut tills det finns mer säkerhet - en trend som sannolikt inte kommer att dämpas fram till valet, och kanske inte då. "

Det är för tidigt att ha en förståelse för varje kandidats inverkan på ekonomin eller sektorerna. Det kan ändå ändras på en dime, om valet leder till en enhetlig kongress och president ", säger Smith.

Kontroll av kongressen kommer att vara viktigt, säger Canally. "Marknaden har nyligen favoriserat delad regering, och om fru Clinton vinner, kommer demokraterna sannolikt att återta senaten, men om det inte är en jordskredsmatch för Clinton, bör GOP hålla hemmet och upprätthålla en uppdelad regering."

Vilka risker möter ekonomin under andra halvåret? Risker för ekonomin är alltid närvarande och kan vara antingen kända risker eller de som är oförutsedda, säger Bill Northey, en chefinvesterare med The Private Client Group of US Bank i Helena, Montana.

Northey listar den mest kända risken som kapitalmarknaden dislokation efter en eventuell brittisk omröstning som planeras till nästa vecka som kan få den att gå ut ur Europeiska unionen. Andra risker är förlust av affärer och / eller konsumentförtroende på grund av en äventyrlig valcykel, vilket resulterar i utgifter och investeringar förlamning, liksom ett politiskt fel av Federal Reserve, säger han.

Var ser analytikerna Standard & Poor's 500 index i slutet av året? Brace för hakig, fram och tillbaka handling på aktiemarknaden. Den amerikanska bankens Private Client Group pekar i slutet av året prismål för S & P 500 nära nuvarande nivåer på 2 100. "Valcykeldynamiken introducerar en viss osäkerhet för de marknader som sannolikt kommer att generera mer volatilitet och hålla ett lock på kortsiktigt resultat. Vi förväntar oss att lagren ska handla i ett sidovy till efter valet, vilket kommer att ta bort osäkerhet, " Northey säger.

"Dessutom kommer fokusen att övergå till 2017 intäkter där återupptagandet av vinsttillväxten kan ge en viss uppgång till aktiemarknaden", säger han

Vilka är de bästa pengarna för investerare? Det här är ett år där marknaderna kan mala till en måttlig encifret avkastning, säger Smith. "Vi letar inte efter stora avkastningar på aktier så att investerare ska positionera sig defensivt", säger han. "Vi gillar namn som är blue-chip-företag med utdelningar med bättre än obligationer. Du kan fortfarande hitta många namn som har utdelningar som slår 10-åriga avkastningen."

Håll dig fokuserad på dina långsiktiga mål och använd den nuvarande miljön som en kontroll för din aptit för risk, säger Conlon. Han håller med om att investerarnas förväntningar ska anpassas till encifret avkastning på grund av långsam ekonomisk tillväxt och en genomsnittlig marknadsvärdering som inte är billigt.

Conlon gillar energi- och industrisektorerna just nu. "Energisektorn på grund av återhämtningen i oljepriset och den närmaste övergången av utbudet med efterfrågan. Industrier på grund av låga värderingar, högt kassaflöde och attraktiva utdelningar, säger han.