>> >> 7 platser för att hitta stöd för pensionsövergången

7 platser för att hitta stöd för pensionsövergången

Anonim

Pensionsövergången blir enklare om du har ett starkt nätverk av support. (IStockphoto)

Ta ett ögonblick tillbaka på några av de stora övergångarna i ditt liv. Det här är händelser som att studera från college, gifta sig eller ha ditt första barn. Tänk nu på de olika ingredienserna som var på plats för att hjälpa dig att komma igenom dessa tider.

Här är frågan: Vad var den enskilt mest användbara faktorn som fick dig igenom?

Om du svarade, "support, community eller vänner" får du en guldstjärna. Att ha andras stöd är en kritisk del av framgångsrika övergångar. Ett starkt supportteam ger råd, anslutningar och emotionellt stöd som vanligtvis saknas när vi navigerar övergångar på egen hand.

Men när det gäller att planera en andra handling, försöker många av oss att gå ensam. Och det gör-det-själv-tillvägagångssättet, men förståeligt, resulterar ofta i onödig frustration, förvirring och stagnation.

Lyckligtvis behöver du inte planera din andra handling i isolation. Det finns många sätt att ansluta till, lära av och umgås med andra likasinnade människor. Det är inte bara den smarta saken att göra, det ger en mycket trevligare process.

Så om du är redo att börja planera din andra handling, så är det sju resurser som kan göra resan mer produktiv, givande och rolig:

Företagsspecifika pensionsövergångsprogram. Även om det för närvarande bara finns en handfull större företag som erbjuder betydande pensionsplaneringshjälp, som IBM, Intel och HP, kommer denna fördel sannolikt att bli mer populär över tiden. Så fråga vad som är tillgängligt. Och om ditt företag inte har ett officiellt program på plats, kan din arbetsgivare vara öppen för att ersätta dig för att delta i ett lokalt pensionsövergångsprogram eller -verkstad.

Encore klasser eller workshops. Om du är intresserad av att driva en andra handling för det större bra, var noga med att konsultera Encore.org, som erbjuder massor av användbara resurser för personer som vill göra skillnad under andra halvan av livet. Ett av deras många program är EncoreU, en mängd olika utbildningsinitiativ som erbjuds av offentliga och privata, två och fyra åriga institutioner. Cornell University har till exempel en serie program för högskolepensionärer och medarbetare som erbjuder möjligheter att få kunskaper och färdigheter för att tjäna lokala, nationella eller internationella sociala behov som volontärer eller i nya yrken.

Midlife övergångsgrupp. Att vara en del av en pension eller mellanlivsövergångsgrupp och att veta att andra människor går igenom samma sak kan samtidigt bidra till att normalisera processen. Lyckligtvis ökar antalet grupper som fokuserar på midlife-övergångar. En av de största grupperna är The Transition Network, ett samhälle av professionella kvinnor i åldern 50 år och äldre vars förändrade livssituationer leder dem till att söka nya kontakter, resurser och möjligheter. TTN har för närvarande kapitel i tretton städer, med ett nytt kapitel som snart bildas i Minneapolis och St. Paul. Människor som bor utanför huvudstäderna kan fortfarande hitta stöd genom att bli nationella medlemmar av TTN.

Gemenskapskollegier och fortbildningsprogram. Lokala högskolor och fortbildningsprogram erbjuder några av de bästa utbildningsbanden för din bok, och många har tjänster som är specifikt inriktade på 50-årsåldern och äldre befolkningen. Vissa är karriärrelaterade, medan andra är mer sociala i naturen. Två värt att notera är Plus 50-initiativet, som lägger stor vikt vid träning för arbetsplatsen och Plus 50 Encore-kompletteringsprogrammet, vilket har hjälpt över 10 000 boomers att tjäna högvärdesgrader eller certifikat i områden som påverkar större bra.

Osher Lifelong Learning Institute. TheOLLI erbjuder utbildningsprogram utan utbildning som är särskilt utformad för vuxna som fyller 50 år och äldre vid 119 universitet och högskolor i hela landet. Det finns inga tester, inga betyg och inga läxor. Det är för personer som vill berika sig, engagera sig i att främja sin utbildning och umgås med andra människor med liknande intressen.

Life reimagined workshops. AARP löper gratis, 90-minuters personliga verkstäder som hjälper dig genom en process av personlig reflektion, introspektiv övning och konversation som utformats för att hjälpa dig att bestämma vad som är nästa.

Skapa din egen grupp. Slutligen överväga att bilda din egen andra aktionsgrupp. Nå ut till vänner och kollegor som också planerar sina andra handlingar och föreslår en månatlig bokgrupp, middagsmöte eller kaffedatum. Tillsammans kan du brainstorma idéer, dela resurser och bredda din värld av möjligheter samtidigt som du har kul och njuter av några skratt i processen.

Nancy Collamer är författaren till "Second Act Careers: 50 + sätt att dra nytta av dina passioner under halvpension" och bloggar på mylifestylecareer.com.

10 Retirement Rites of Passage