>> >> 7 pengar ligger som kan skada ditt äktenskap

7 pengar ligger som kan skada ditt äktenskap

Anonim

Det bästa sättet att hitta din makas ekonomiska situation är att lägga allt på bordet med en finansiell planerare tidigt i ditt äktenskap. (Getty Images)

Pengar är ganska frekventa i relationer. Det är ju omöjligt att behaga två personer hela tiden. Dessa problem blir ännu mer komplicerade om du lägger lögner till mixen.

I en ny undersökning av 500 amerikanska vuxna av MagnifyMoney sa 1 av 5 skilsmässor att pengar var orsaken till deras skilsmässa. Faktum är att hälften av de svarande medgav att de eller deras makar hade ljugit om pengar vid något tillfälle under deras äktenskap.

"Vi gör alla misstag, men ibland är människor så traumatiserade av sina finansiella misstag som de gömmer dem, undviker dem och förnekar dem", säger Carolyn Nunez, medgrundare av Bethesda, Maryland-baserade Ithaka Financial Planning.

Här är några vanliga lögner som kan spåra ditt äktenskap.

1. "Jag har utmärkt kredit." Om du ljuger om ditt kreditpoäng kan sanningen bara komma ut på de mest obekväma tiderna. Vanligtvis är det när du behöver en bra kredit värdering för att få ett bättre finansierings erbjudande på ett lån.

Om du eller din partner - eller värre, båda - har dålig kredit, kan du komma i svårigheter som kvalificerar dig för låg räntefinansiering på saker som ett inteckning eller billån. Långivare tar hänsyn till båda dina poäng när du ansöker om ett lån. Ju lägre din gemensamma kredit värdering desto högre blir din hypoteksränta.

Du kan alltid försöka ansöka om inteckning på egen hand, men det är en tillfällig lösning och fungerar bara om du inte räknar med din makas inkomst för att kvalificera dig till ett större lån.

Utöver låneansökningarna kan ett dåligt kreditresultat indikera att din partner inte är lika bra med hans eller hennes ekonomi som du ursprungligen trodde. Om så är fallet kanske du vill titta på eventuella dåliga penninghanteringsvanor framåt.

För att undvika överraskningar, föreslår Nunez att par drar sina kreditrapporter och skattedeklarationer och granskar dem tillsammans innan de gifter sig.

2. "Vi har råd med det." Om din make makar dig med dyra gåvor som du vet inte finns i hushållsbudgeten, var försiktig. Din partner kan bryta banken för att fortsätta med en viss livsstil.

Det här är en lättare lögn för dem som arbetar i kommissions- eller beredskapsbaserade yrken, säger Nunez, så de får betalt i stora summor en gång i taget.

3. "Jag sparkade min shoppingversion för länge sedan." Addictions kan vara dyrt för ett äktenskap på många sätt. Inte bara kan shopping eller spelberoende leda till överskott och skuld, men en make med en dyr beroende kan ligga för att täcka de ekonomiska konsekvenserna.

Det gemensamma skämt är att kvinnor är de större spendersna, men den stereotypa är inte nödvändigtvis sant, säger David A. Frisch, en finansiell planerare i Melville, New York.

"Stereotypiskt kommer kvinnan att ha mycket fler transaktioner med lägre dollarposter", säger han. "Och mannen har färre transaktioner för större mängder." I verkligheten kan båda makarna spendera liknande belopp. Det verkar bara som om kvinnan spenderar mer eftersom hon gör fler inköp.

Hemliga utgifter i ett äktenskap kan innebära många saker, inklusive otrohet, missbrukskamp eller annat liv som en make inte vet någonting om.

"Jag känner en make som klippt kuponger noggrant, fick besparingarna och använde pengar för att spela, " säger Lili Vasileff, en finansiell planerare på ett avgiftsbelagt finansiellt planeringsföretag som specialiserat sig på skilsmässa, baserad i Greenwich, Connecticut.

4. "Företaget går bra." Det finns gott om möjligheter till ekonomisk otrohet när din partner äger ett företag, och du är inte fylld i vad som händer ekonomiskt med företaget.

"Företagare har många sätt att dölja pengar, och deras liv är förvirrande och riskabla för icke-företagande makar. Det kan vara en osäker existens, säger Nunez.

Om din partner också tar hand om det mesta av hushållets ekonomi kan det vara en dubbelt förslagen situation och har dubbelt så stor inverkan på äktenskapets ekonomiska välbefinnande.

Det kan gå antingen. Den partner som har kontroll över pengarna kan tömma sina personliga tillgångar för att stödja verksamheten eller dölja tillgångar om verksamheten är lönsam.

Om du befinner dig i denna situation borde du hålla dig i ständig kommunikation om tillståndet för både affärsverksamheten och familjen pocketbooken.

När din make är företagsägare, föreslår Nunez att du ber att se tre års avkastning för att vara säker på att de har ställt undan tillräckligt för att betala kvartalsskatterna, så att du båda inte kommer att bli förvånad med en proposition från den interna Intäktstjänst.

5. "Du vet exakt hur mycket jag äger." Att vilseleda en make om tillgångar, särskilt under skilsmässa, är inte ovanligt.

"Jag har sett makar flyttar sina företag helt och hållet för att vara innehavna i ett förmögenhetsskydd förtroende för att beröva sin make i skilsmässa", säger Vasileff. Många makar kanske inte ens är medvetna om arv eller tillgångsskydd, säger hon.

I vissa fall eliminerar inte tillgångarna de andra partnerens krav på dem. Det beror helt på statens lagar och hur fonderna har hanterats, spenderats, tillagt, kommunicerats eller segregerats, säger Vasileff.

Det bästa sättet att veta vad din maka äger är att lägga allt på bordet med en finansiell planerare tidigt i ditt äktenskap (eller ännu bättre, före ditt äktenskap).

6. "Jag betalar alla våra räkningar i tid." Vissa par hanterar sin ekonomi separat. För vissa, att hålla räkningar, bankkonton och kreditkort separata hjälper dem att känna sig mer organiserade när det gäller att planera sin ekonomi. Arrangemanget innebär också att den andra partnern ska betala de räkningar som de ansvarar för, vilket är där saker kan bli svåra.

"En stor fara är att du någonsin tänker på att din ekonomi är separat", säger Nunez. Det är okej om du och din partner delar upp räkenskaperna, säger hon, men du måste veta detaljerna i din makas inkomst, besparingar och skulder.

Om du inte gör det kan du upptäcka månader av obetalda räkningar som du trodde att din partner betalade hela tiden. Allt kan vara bra tills vattnet blir kallt under din dusch och lamporna stängs av.

7. "Jag vill filera separat." Tänk två gånger om din make plötsligt vill börja skicka skatter separat i år. Fråga din partner varför, och vad fördelen skulle vara för dig både ekonomiskt. Det kan vara fördelaktigt att arkivera separat när du behöver skilja din skattskyldighet från din make, eller om en partner har ett stort specificerat avdrag.

"Det kan vara legitimt, men de kanske vill skydda dig från deras dåliga beteende eller gömma saker från dig", säger Nunez. Hon betonar också att du frågar om tre års avkastning eller att din make har gått igenom vad som händer med hans eller hennes pengar tills du är bekväm med anledningen till att du lämnar in separat.

Dubbelkontrollera för att läsa och verifiera att du vet om alla inkomster och avdrag på avkastningen innan du loggar ut på den.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt