>> >> 7 heta och lovande teknik lager för 2016

7 heta och lovande teknik lager för 2016

Anonim

Medan aktiekursen har varit stabil efter en sommartid, passar Fitbit (FIT) nästan en fjärdedel av den bärbara teknikmarknaden. (IStockPhoto)

Som en armé av robotspoised att övervinna vår ödmjuka planet, har teknologisektorn svampat till den punkt där någon igångsättning med en skraj ny produkt framkallar bilder av nästa alfabet (ticker: GOOG).

Men inte så fort, säger Jeff Socha, senior rådgivare och grundare av Austin, Texas-baserade Ark Financial Group.

"Vi vill undvika startningar där risken är inneboende och volatiliteten ökas, " säger Socha. "Tekniksektorn fortsätter att utvecklas och just nu när du har ett varmt nytt lager består det vanligtvis av ny teknik - men risken för att den tekniken ska hålla fast och bli en häftklammer är risken att undvika."

Så var börjar den smarta investeraren att sortera ut e-vinnarna från losers.com? Här tittar vi på sju högteknologiska lager som ser ut att vara varma år 2016, eller visar löften om att fånga eld efter en långsam 2015.

Adobe Systems (ADBE). Det verkar som om Adobe är överallt du ser ut i digital kreativitet, från dess vildt populära Photoshop (nu ett verb synonymt med foto retuschering) till de kreativa molnbaserade tjänsterna som skapade de spännande högupplösta bilderna som projiceras på FN: s byggnad i September. Adobe är uppe i närmare 30 procent år 2015, "och samtidigt som det inte garanterar att det kommer att fungera på samma sätt 2016, anser branschanalytiker det mycket troligt att den här tekniken kommer att bära sin fart i det nya året, säger Steve Berg, ekonomidirektör för O.penVAPE.

Apple (AAPL). Var uppmärksam på allt du Apple gör med Steve Jobs tatueringar på deras biceps: Det här är inte så mycket no-brainer som du kanske tror. AAPL-lager är - gör dig redo att spita ut ditt kaffe - ner 2 procent för 2015 . Ännu är Apple fortfarande en stor del av institutionella portföljer som gynnar en buy-and-hold-strategi. Dessutom har Apple kassaflöden av historiska proportioner, som passerar 200 miljarder kronor i sommar, vilket gör det till det första företaget i historien att överskrida den tröskeln. "Apple är ett gadgetföretag och de är riktigt bra på att komma ut med produkter, marknadsföra dessa produkter och expandera till outnyttjade marknader som Kina och Stillahavsområdet", säger Jay Sukits, professor vid University of Pittsburghs Katz Graduate School of Företag. "De har också en kultliknande följd, och Apple-användare kommer inte att använda någon annan typ av teknik."

Intel Corp. (INTC). Även om det är platt för året, har den mammutmakare återhämtat sig snyggt sedan september, en ökning med 24 procent. När det gäller vad som ligger framöver, har den senaste dragningen en bra chans att klibba. "Detta framgår av Apple som framhäver användningen av en Intel-processor i en av de senaste MacBook-uppgraderingarna", säger Kim Forrest, vice vd och senioranalytiker på Fort Pitt Capital i Pittsburgh. Och det kan leda till mer bra nyheter, eftersom Intel nu har rapporterat 1.000-plusarbetare som producerar modemchips för en 2016-iPhone-release. Om deras ansträngning lyckas skulle Intel kunna utöva Qualcomm (QCOM) som tillverkare av dessa chips, eller åtminstone ta en fin del av Qualcomms marknadsandel.

Avago Technologies (AVGO). Avago är baserat i Singapore, ett halvlederföretag med blandade signaler, vilket innebär att den kan kombinera analoga och digitala funktioner i ett enda chip. Men det finns inget blandat om de signaler som det skickar till marknadsundersökare - AVGO-aktien är upp med 50 procent för året. "VD Hock Tan har en dokumenterad rekord av operativ excellens och ökat aktieägarvärde", säger JP Scandalios, vice vd, forskningsanalytiker och portföljchef för Franklin Equity Group i San Mateo, Kalifornien.

Fitbit (FIT). Eftersom den bärbara tekniksektorn fortsätter att mogna, har Fitbit två skillnader. Först kom det in i spelet bra före någon, år 2007; och för det andra, dess pantheon av produkter, vilket spårdata inklusive steg gick, sömnkvalitet och hjärtfrekvens, hjälpte företaget att bli offentligt i juni. Medan börskursen har varit platt övergripande efter en sommartid, passar Fitbit nästan en fjärdedel av den bärbara teknikmarknaden. "Fitbit erbjuder dragkedjor av alla former och storlekar, återigen för att locka till sig alla, och inte bara ha en bärbar att erbjuda, " säger Joel Evans, vice vd för mobiltillverkning hos Mobiquity.

Facebook (FB). FB-aktien har ökat med 33 procent för året, vilket har gynnat några smarta förvärv, inklusive den mycket populära fotodelingstjänsten Instagram, som drar 400 miljoner månatliga användare. Den sociala medierjätten kan också få ett stort intäktsstöd när Oculus, det virtuella verklighetshuvudföretaget, lanserar Rift i början av 2016. "Företaget kommer att göra mycket bra under de kommande 12 till 18 månaderna", säger Max Wolff, chefsekonom för Manhattan Venture Partners. "Men det prissätts för perfektion, och vi går in i en riskmarknad. Så Facebook har två vägar framåt: antingen öka användarna eller öka intäkterna från användarna. Den andra är det enda riktiga valet."

Netflix (NFLX). Aktiekurserna för on-demand-streamingtjänsten har faktiskt avkylt nyligen, ned cirka 9 procent sedan augusti. Klandra det på en besviken rapport för tredje kvartalet, där den amerikanska abonnenttillväxten var kortfattad av prognoser: 880 000 jämfört med en prognostiserad 1, 15 miljoner. Men före detta var Netflix topputövare i Standard & Poor's 500 i år, haft en 7-i-1-aktiesplit och är fortfarande över 130 procent för hela 2015. Och Netflix fortsätter aggressiv global expansion med Nyligen lanserade i Spanien, Italien och Portugal. Här hemma, lovar användarbasen bara att expandera som fler kabel-TV-användare "skära ledningen."