>> >> 7 finansiella konton att vara tacksamma för

7 finansiella konton att vara tacksamma för

Anonim

Innan semestern och rörelsen går in i hög utväxling kommer familjer över hela landet att sitta ner tillsammans för en Thanksgiving-måltid och reflektera över vad som gör dem tacksamma. Familj, vänner och god hälsa kan vara de första saker som kommer att tänka på när man räknar dina välsignelser, men det finns också andra saker att vara tacksamma för.

Följande finansiella konton erbjuder till exempel chansen att minimera skatter, bygga rikedom eller på annat sätt belönas för smart användning av dina pengar.

401 (k) konton. "När du tänker på 401 (k), finns det mycket att vara tacksam för, säger Neil Smith, vice vd för Ascensus, en tjänsteleverantör för pensionering och högskolebesparingar. Erbjudna av arbetsgivare, 401 (k) planer är bland de enklaste sätten att spara för pensionering. Pengar kan automatiskt dras av från dina lönecheckar, och många företag tillhandahåller måldatumsmedel som gör det enkelt att investera utifrån ditt förväntade pensionsår. Dessutom kan arbetsgivare matcha bidrag till kontot. "Vi pratar skämt" gratis pengar ", säger Smith och tillägger att matchande belopp ska betraktas som en del av en persons totala ersättning.

Roth 401 (k) s finansieras med dollar efter skatt, men vinster och uttag i pension är skattefria. Bidrag till traditionella 401 (k) s är avdragsgilla, men pengar som tas från kontot vid pensionering kommer att beskattas. För många pensionärer kan Roth 401 (k) s erbjuda de mest skattebesparingarna. Men "om de flyttar till ett land som Florida eller Texas där det inte finns någon statlig inkomstskatt, kanske de vill bidra till ett traditionellt [konto]", säger Leif Novie, chef i skatte- och redovisningssektionen vid Morrison, Brown, Argiz och Farra.

Hälsosparande konton. "Hälsokostkonton är där det är på, " säger Brandon Wood, VD för förmånskonto lösningar på Maestro Health. "Det finns inget annat fordon som det." Det beror på att upp till $ 3.350 för individer och $ 6.750 för familjer kan deponeras i kontot och dras av från federala inkomstskatter. Då kan pengarna rulla över år till år och växa skattefria. Vissa HSA-leverantörer erbjuder även möjlighet att investera i balans på marknaden för att maximera vinsterna. Som en sista fördel kan pengar som används för att betala kvalificerade hälsokostnader tas ut skattefritt. Men du måste ha en kvalificerad hög självrisk sjukförsäkring plan för att vara berättigad att öppna kontot. För 2016 är en kvalificerad familjeplan en som har minst $ 2.600 självrisk och ett lock på $ 13, 100 i out-of-pocket-kostnader.

Flexibla utgiftsredovisning. De som inte är berättigade till ett hälsokonto kan hitta att de kan tacka sin arbetsgivare för att de ska kunna öppna ett liknande flexibelt utgifterskonto. Dessa konton gör att människor kan använda skattefria pengar för att betala för vård eller vård, inklusive vissa kostnader i samband med äldreomsorgen. Medan pengar inte rullar över år efter år som med en HSA, tillåter vissa arbetsgivare upp till 500 dollar för att överföra till nästa år eller ge 90 dagar för arbetstagare att utnyttja sin balans. Som en bonus kan medarbetarna använda hela saldot på deras årliga FSA-val på årets första dag, om det behövs, och sedan återbetala det beloppet under de kommande 12 månaderna.

Trots deras fördelar, säger Wood att FSAs ofta är underutnyttjade, något han tillskriver sin placering i slutet av öppna inskrivningsformulär. "Vi har inte sett en uppgång i antagandet eftersom det är slutet på livsmedelskedjan i anmälningserfarenheten", säger han. När arbetarna når dem, har de ofta så många avdrag att de är ovilliga att lägga till mer.

Kassa tillbaka kreditkort. Även om det inte är för alla, tillåter kontanter med kreditkort att konsumenterna tjänar pengar i utbyte mot att göra dagliga inköp. "Några av dessa är mer lukrativa än vad du kan tjäna på ett sparkonto", säger Leslie Roberts, investeringsrådgivare vid Stillwater Financial Group med kontor i Boca Raton, Florida och Plymouth, Pennsylvania. Fångsten är att dessa kort kan ha årsavgifter eller ta ut en högre ränta än de utan belöningar. Se till att belöningarna kommer att uppväga avgiften och aldrig bära en balans. Betala ränta kommer snabbt att negera eventuella pengar tillbaka.

529 planer. För dem med högskolekostnader i framtiden är en 529 plan något att vara tacksam för. Återbetalningar från dessa konton är skattefria om de används för kvalificerade högre utbildningskostnader. Medan det inte finns något federalt skatteavdrag för bidrag, kommer vissa stater att tillåta skattebetalare att avskriva inlåning på deras statliga skatteformulär.

Leverantörerna arbetar också för att göra det lätt för föräldrarna att uppmuntra andra, som farföräldrar, att bidra till ett barns 529 plan. Till exempel har Ascensus satt upp UGift529.com som ett sätt för andra att bidra till ett konto, och Smith säger att det bara kan vara en fråga om tid innan 529 planbidrag ersätter sparobligationer som standardgåva för högskolefonder.

Livsförsäkring. "Tio av tio människor dör", säger Roberts och livförsäkring lämnar en skattefri dödsersättning till arvtagare som kan användas för att betala av familjeskulder, täcka slutliga kostnader eller för något annat syfte som mottagare vill ha. De med betydande besparingar kan tycka att det är vettigt att köpa livförsäkring som ett billigt sätt att lämna ett stort arv för sin familj. "Jag har gjort mycket arbete på senare tid för att utnyttja [kunders] konton för att köpa livförsäkring, " säger Roberts.

Permanenta livförsäkringsprodukter har också ett kontantvärde som kan lånas mot av någon anledning. Dessutom ger vissa policyer andra förmåner som levnadsförmåner eller möjligheten att använda en del av dödsförmånen för långsiktiga vårdkostnader. Medan döden förmodligen inte överstiger de flesta tacksamhetslistorna för tacksägelse, kan folk åtminstone vara tacksamma, att deras nära och kära inte behöver stressas ekonomiskt efter att de passerat.

Skattehanterade medel. Skattehanterade medel är en slutlig, ofta förbisedd produkt som är värdig tack. Dessa medel är inriktade på att minimera investerarnas skatt tills de säljer sina aktier. De kan använda strategier som att sälja av minskande värdepapper för att förverkliga en förlust eller undvika utdelningsproducerande aktier som kan leda till årliga skattebetalningar.

Novie säger att de skattehanterade fonderna ger mindre investerare möjlighet att använda strategier som annars är reserverade för dem med konton värda sex eller sju siffror. "För att ha ett skattehanterat konto måste människor vara högt värda individer", säger Novie. "Men folk kan förmodligen gå in i [en skatteförvaltad fond] med så lite som några tusen dollar."

På Thanksgiving uttrycker folk oftast tacksamhet för saker som familj, jobb och allmänt gott liv. Det finns dock inget fel med att ta en stund att pausa och överväga hur lyckligt vi ska ha dessa finansiella konton också tillgängliga.

10 pensionsförmåner du behöver ha

10 pensionsförmåner du behöver ha

Visa alla 12 bilder

Rättad den 17 november 2016: Neil Smith är vice vd för Ascensus.