>> >> 6 sätt du kan skada din kreditpoäng

6 sätt du kan skada din kreditpoäng

Anonim

iStockPhoto

Om du har försökt att öka ditt kreditpoäng - vilket är en bra ide, eftersom folk med högre poäng tenderar att betala lägre räntor på lån - du kanske går på fel. Det visar sig att många människor inte vet precis vad som hjälper, och gör ont, deras kreditpoäng. Här är sex sätt att du kan oavsiktligt skada din poäng:

[I bilder: 10 frågor som hjälper dig att tjäna mer pengar]

1. Undvik kredit helt och hållet. Att leva ett skuldfritt liv låter som en bra idé, men det kan faktiskt göra det svårare att ta ut ett lån när du vill. Det beror på att långivare letar efter erfarenhet av att hantera skulden. De vill se att du kan göra konsekventa betalningar i tid varje månad innan du bestämmer om du vill ge ut mer av det eller inte.

2. Jämförelse shopping. Medan du letar efter det bästa priset är det ett kunnigt drag i teorin, i praktiken kan det göra din poäng. När du ringer olika långivare för att kontrollera hypotekslån eller auto lån och de ger dig ett citat, kontrollerar du först din kredithistoria med kreditbyråerna. Det kan se ut som om du förbereder dig för att ta på för mycket skuld, vilket gäller långivare. Medan påverkan inte är stor kan det skada människor med begränsad kredithistoria mer, eftersom de inte har mycket erfarenhet att balansera ut de negativa effekterna av kreditkontrollerna.

[Farorna med att undvika kredit]

3. Slutkonton. Efter att ha betalat en kreditkortsskuld kan du bli frestad att stänga kontot för stängning. Men det kan faktiskt skada din kreditpoäng, eftersom långivare letar efter erfarenhet av långvariga konton. Om du har haft det kreditkortet länge, överväga att hänga på det även efter att du betalat av det, eftersom det speglar bra på din förmåga att hantera kredit över tiden.

4. Sänka din kreditgräns. Medan du kanske vill sänka din kreditgräns, speciellt om du delar ett kort med någon som du tror kan överskrida, till exempel en make eller college student, för att förhindra att ett kort hämtar upp en stor faktura, tänk igen, eftersom du sänker din kreditgräns kan skada din kredit värdering. Det beror på att du verkar mer kreditvärdig om du bara använder en liten del av din totala tillgängliga kredit.

Faktum är att om din totala skuld på ett kort närmar sig kreditgränsenivån, kan din poäng bli dinged. Personer med högsta kreditpoäng tenderar att använda cirka 10 procent av sina totala kreditgränser.

5. Att öppna ett kort för ett kort för att få rabatt. Det kan låta logiskt att öppna det varuhusskortet så att du kan få 10 procent rabatt på ditt köp men det kan skada din kreditpoäng. Det beror på att öppna nya konton kan stänga av en röd flagga som du tar på för mycket skuld, vilket kan skicka långivare som går i andra riktningen.

[Varför pensionärer har problem med kredit]

6. Underhålla ett litet kreditkortsaldo från månad till månad. Att endast göra en minsta betalning på ett kreditkort, eller betala något under hela beloppet, leder till mer skuld tillsammans med ränta och avgifter. Men vissa människor bär den skulden ändå, för de tror felaktigt att de kan hantera och behålla sina konton. Till långivare kan det dock bara se ut som låntagaren kommer in över huvudet, vilket så småningom kan leda till högre räntor på kontot. Så betalar du den månatliga balansen när det är möjligt, och så snart som möjligt.

Med tanke på alla dessa missuppfattningar är det inte konstigt att kreditrapporter kan vara mycket förvirrande. Faktum är att en undersökning av ING Direct fann att endast fem föräldrar på 1 042 kunde korrekt identifiera många vanliga beteenden, inklusive att stänga gamla kreditkortskonton och aldrig ha kreditkort, vilket skadar kreditpoäng. (Men över 80 procent visste att betalande räkningar sent eller att betala en hypotekslån sent kunde göra sina poäng och sju i 10 som korrekt heter "överstiger en kreditgräns" som en dålig idé.)

Undersökningen visade också att många människor felaktigt tror att rekommenderade beteenden, inklusive kontroll av kreditrapporter, kan skada poäng. Men finansiella experter rekommenderar att du checkar din kredit rapport en gång om året, gratis, på AnnualCreditReport.com. Du måste vanligtvis betala för att få din faktiska poäng, men om du bara får rapporten kan du kontrollera om det är fel.

Ta dig tid att ta hand om din kredit, och du kommer tacka dig när det är dags att ta ut ett stort lån.