>> >> 6 sätt att spara på glasögon eller kontakter

6 sätt att spara på glasögon eller kontakter

Anonim

Köpa kontaktlinser från online-återförsäljare kan spara pengar. (IStockPhoto)

Stjärnor som Tina Fey och Justin Timberlake har förvandlat glasögon till ett måttligt stiluttryck. Men för många amerikaner är glasögon inte bara ett tillbehör; De är en nödvändighet för säker körning och dagliga aktiviteter. National Eye Institute of US National Institute of Health rapporterar att mer än 150 miljoner amerikaner använder korrigeringsglasögon och spenderar mer än 15 miljarder dollar på glasögon varje år.

Här är en titt på strategier för att spara på glasögon eller kontakter.

Gör matematiken innan du köper visningsdekning. Många amerikaner har inte visningsskydd. Centra för sjukdomskontroll och förebyggande rapporterar att endast 4 procent av amerikaner utan sjukförsäkring har frivillig vision täckning, jämfört med 44 procent av dem med folkhälsoskydd och 58 procent med privat försäkring. Bara för att din arbetsgivare erbjuder vision täckning betyder inte att du ska köpa det, dock.

Innan du anmäler dig till vision täckning, beräkna kostnaden under ett år och väga det mot det belopp som du sannolikt kommer att spendera i fickan på ögonläkarbesök, glasögon och kontakter. Det kan vara billigare att helt enkelt betala dessa kostnader själv, speciellt om du inte byter dina glasögon varje år.

Thomas Nitzsche, en certifierad finansiell lärare och talesman för ClearPoint Credit Counseling Solutions, gjorde matematiken själv och fann att premierna och copay skulle kosta över 100 dollar. "För mina behov var det mer meningsfullt att släppa försäkringen eftersom jag kan få en examen för mellan $ 50 till $ 75 i fickan", säger han.

"Nyckeln till att få ut mesta möjliga av FSA-dollar är att bestämma hur mycket du ska använda i ett givet år baserat på dina tidigare medicinska utgifter och använda alla dina dollar innan de löper ut", säger Miranda Reiter, en certifierad finansiell planerare och grundare av She & Money Financial Planning i Tampa, Florida.

Kevin Merker, grundare och president för online-återförsäljaren GlassesEtc.com, rekommenderar "att inte vänta till slutet av året när du känner dig rusad för att bara använda FSA-fonderna." Du får inte välja de mest smickrande ramarna eller få bästa möjliga om du är under en tight deadline.

Vissa FSA-planer ger dig ett förbetalt betalkort som du kan använda för kvalificerade inköp, medan andra kräver att du skickar pengar till sjukvårdskostnader och återbetalningsskyldighet (om du samlar in kreditkortsbelöningar, kanske du föredrar sistnämnden om inte återbetalningsperioden sträcker sig lång). I båda fallen behåll dokumentationen för varje inköp, eftersom din FSA-plan kan begära det.

[Sök: Hitta ögonläkare i närheten av dig.]

Kontrollera online. Webbplatser som 1800contacts.com och VisionDirect.com säljer kontaktlinser för mindre än din ögonläkare kan debitera, speciellt om du köper i bulk. Vissa online-glasögonhandlare ger också möjlighet att prova på ramar hemma innan du köper. En fördel med att handla online: "Du får en kopia av dina kvitton via e-post, vilket är lätt att hålla reda på och krävs av din FSA-administratör för att få din återbetalning, " påpekar Reiter. Du kan också hitta rabattkoder på nätet eller handla via cashback-webbplatser som BeFrugal.com för att minska din kostnad ännu mer.

Gör dock din due diligence innan du köper. "Inte alla linser är skapade lika, " säger Merker. "Även om vissa webbplatser erbjuder gratis [glasögon] linser kan linserna variera i kvalitet. Fråga om linserna är gjutna eller gjorda av webbplatsen, som är en röd flagga, eller om linserna har en garanti om de klarar sig. Billigare linser kommer att klia lättare. "Han föreslår också att man checkar med Better Business Bureau för att se om andra konsumenter har haft problem med det företaget.

Se också till att du har alla detaljer på recept från din ögonläkare och skriv in det exakt när du beställer online. Innan du beställer glasögon, måste du få din uppmätta pupilavstånd (fråga din ögonläkare att göra det för dig). Vissa ögonläkare kommer göra mindre justeringar på glasögon som du har beställt online; andra tar ut en avgift.

Fråga om din optiska butik kommer att matcha priset. Köpa glasögon eller kontakter online kan vara billigare än en murbruk, eftersom online-återförsäljaren ofta har lägre kostnader. Men om du vill ha möjlighet att prova på massor av ramar i affären och få ansikte mot ansikte kundservice, föreslår Mark Miller, ägare av Glasses Galore, en optisk butik med tre Pennsylvania-platser att du begär en priskamp på glasögon eller kontakter.

"Vi matchar alla priser du får på Internet så länge det inte ligger under vår kostnad", säger han. "Vi skulle hellre tjäna mindre pengar på ett glasögon än att förlora kunden. Rabatter är inte tillgängliga för de flesta online-leverantörerna, så vi matchar onlinepriset och ger dem rabatten så att det kan komma ut till mindre än online-priset. "

Återanvänd linser. Om du inte behöver receptbelagd och dina linser fortfarande är i god form kan du spara pengar genom att bara betala för nya ramar. "Låt oss säga din rambrott", säger Miller. "Vi beställer samma ram för kunden eller hittar något annat som liknar. Eller ibland kan du ta den linsen och lägga den i en annan stilram. Det ser ut som om människor har ett nytt glas med samma linser."