>> >> 6 sätt för äldre arbetstagare att imponera på ledande chefer

6 sätt för äldre arbetstagare att imponera på ledande chefer

Anonim

(Veer / Somos / Getty Images)

Moderna karriärer verkar som en svängdörr som skjuter dig in i olika jobb varje år - tills du når en viss ålder. Då känner många äldre arbetstagare att dörren stängs. Överkvalificerade, för dyra eller i kontakt med modern teknik är bara några av de stereotyper som anställda på högre nivå står inför på jobbjakt.

För att hjälpa dig hitta ett nytt jobb för att finansiera dina guldår, bad amerikanska nyheter företag på AARP: s lista över de bästa arbetsgivarna för arbetstagare över 50 år som de söker efter i en äldre arbetare. Så här kan du imponera anställningsansvariga:

Visa din erfarenhet Som en äldre arbetstagare tar du en livstid av ackumulerade erfarenheter till ett jobb som en yngre person inte kan. Dale Sweere, chef för mänskliga resurser för Stanley Consultants i Muscatine, Iowa, söker tekniska förmågor och kundrelationer i potentiella medarbetare. "Om vi ​​intervjuar en erfaren arbetare som har utvecklat starka kundrelationer och kan prata om resultaten av dessa relationer, bär det mycket vikt med oss, säger Sweere. Men överdriver inte ditt nätverk av anslutningar. "Ofta ska vi kolla på dem som en del av vår referenskontroll", säger Sweere.

Använd exempel . Det bästa sättet att förmedla dina rika erfarenheter är med berättelser om hur du förbättrade företagets botten vid dina tidigare jobb. "Vi kanske ber dig att ge ett exempel på en tid då du blev ombedd att jonglera flera prioriteringar och hur du hanterade situationen", säger Kristy Rigot, systemchef för rekrytering och retention hos Lee Memorial Health System i Fort Myers, Fla. " Vi tittar verkligen på tidigare prestanda för att förutse framtida prestanda. " Var beredd att peppar samtalet med berättelser om hur du hittade ett sätt att förbättra kundservice eller ökade försäljningar med 3 procent.

"Jag ska ställa dig frågor om vad du värderade i ditt senaste jobb, vad dina framgångar var och vad du tilldelar dina framgångar till", säger John Daniel, vice vd för mänskliga resurser för First Horizon National Corp. i Memphis, där 26 procent av de anställda är över 50 år. "Jag lyssnar på entusiasm, passion, förmåga att anpassa sig till förändring och något som visar att du vill vara där för mer än lön."

Relatera till kunder Konsumenterna blir äldre. Seniorarbetare kan ofta bättre relatera till åldrande kunder att köpa finansiella produkter för att spara för pensionering eller utnyttja vård. "När du har människor som står inför samma livsstil som våra kunder är, lägger det till trovärdighet när vi pratar om att njuta av pensionering och det kan vara ett bra budskap till våra kunder", säger Kathleen Souhrada, biträdande vice vd för rekrytering och mångfald för den huvudsakliga finansiella gruppen i Des Moines.

Chanserna är vid 50 års ålder, du har också navigerat i sjukvården för minst en sjukdom eller sjukdom. "Många äldre arbetstagare kan mycket väl relatera till många patienter i vården som behöver den vården", säger Kathy Harris, vice vd för personal i Mercy Health System i Janesville, Wis., Där cirka 30 procent av arbetskraften är över åldern 45. Äldre arbetstagare är anställda som hushållsapparater för hushåll, valeter, apotekare, medicinska transkriptioner och "sitters" som interagerar med patientens säng. "De har mycket gemensamt med våra patienter som kommer hit", säger Harris.

Betona anpassningsförmåga . Många människor har uppfattningen att äldre arbetstagare är inställda på deras sätt och motståndskraftig mot ny teknik. "Jag tycker att det är viktigt för en kandidat som letar efter en ny möjlighet att de är öppna för nya idéer och ny utbildning, och de bör presentera sig som ivriga att prova nya saker", säger Sweere. "Om de kan demonstrera genom sin tidigare erfarenhet eller ge exempel på hur de har anpassat sig till nya erfarenheter ännu sent i sin karriär, så är det ju bättre."

Steriliserar inte yngre arbetstagare (eller chefer) . Du bör inte anta att du vet något om en kollega på grund av sin ålder. Misty Johnson, biträdande direktör för rekrytering och mångfald hos Principal Financial Group, noterade att några av de äldre arbetstagarna automatiskt antog att alla sommarutbildare skulle vara tekniskt kunniga, vilket inte alltid är fallet och kan vara avskräckande för yngre anställda. Detsamma gäller för yngre handledare. "Var positiv och fortsätt fokuserad på vad du kan göra för en organisation för att öka värdet i stället för att fungera med ett chip på axeln", rekommenderar Sweere. "Fokusera på det förflutna som du kan ta fram och tillämpa på framtida möjligheter du presenteras med."

Lämna din kunskap om . Företag vill ha äldre arbetstagare villiga att coacha och mentorera yngre arbetstagare. "Vi söker i grund och botten möjligheten att dela med sig av idéer, goda interpersonella färdigheter och goda kommunikationsförmåga", säger Walter Caldwell, chef för personalresurser på Aerospace Corp. i El Segundo, Kalifornien. "Inte bara måste vi komma upp med lösningar måste vi kunna förklara hur vi kom till en viss punkt och förklara vad som behöver göras för att lösa ett problem. "