>> >> 6 fällor som snare första gången hyresgäster

6 fällor som snare första gången hyresgäster

Anonim

Gör inte hyra ännu dyrare - undvik dessa sex vanliga fel. (Getty Images)

Du lär dig av dina misstag, säger alla, men om du kan lära av andras misstag, desto bättre. Det har aldrig varit mer sant än när det gäller att hyra ett hem.

Människor tenderar att tänka sig att hyra som ett ganska billigt sätt att betala för skydd, men mellan att betala hyran varje månad, är det inte billigt att hyra fastigheter och att hyra en deposition (och ibland den senaste månadens hyra)

Men massor av hyresgäster gör rookiefel som gör hyra ännu dyrare. Om du är en första gången hyresgästen, eller kommer du att bli, kom ihåg att undvika dessa sex vanliga fällor.

Skimming av leasingavtalet. Gör dig själv en tjänst och titta över alla villkoren.

Till exempel är husdjur tillåtna? Anna Dillulio, ett hyresvärd i Monmouth County, New Jersey, som har ett företag RentinMonmouth.com, säger ett vanligt misstag som människor gör inte kontrollerar om hyresvärden tillåter husdjur.

"Så många hyresgäster har varit hjärtbristna för att lära sig på den rörliga dagen som Fido inte får stanna, " säger hon.

Skimming hemmet. Du kommer att bo här. Du vill göra mer än en avslappnad genomgång som innebär lite mer än att eyeballa om din säng ska passa in i rummet.

"Många hyresgäster mäter inte sina möbler för att se till att det passar och ofta blir bortförda av hemets estetik, snarare än om rummen är rätt storlek för dem. Själva ögat är knepigt. Ibland verkar det som om de skulle passa, men var uppmärksam på dörröppningar också, säger Dillulio. Hon föreslår att man tar med sig en kamera, en anteckningsbok och ett måttband.

Och det finns ytterligare en sak du kanske inte tänker på, säger Elli Bishop, en talesman för SafeWise.com, en råds webbplats om hemsäkerhetssystem.

"Se till att alla apparater fungerar korrekt, särskilt allt som använder gas, som en spis, " säger hon. "När du checkar ut ett hem eller en lägenhet, testa brännare, kylskåp och alla kranar innan du skriver ett leasingavtal.

Liggande. Det finns gott om dåliga hyresvärdar där ute, men inte varje hyresgäst kommer att vinna ett bra uppträdande pris heller.

"Jag har under många år haft många typer av misstag från hyresgästens sida, främst oärlighet, säger Dillulio.

Du är en bra person. Dillulio föreslår inte att du inte är. Men du kanske ljuger för en hyresvärd, och om du gör det är det förmodligen för att du knäcker under tryck.

"När människor hyr, har de ofta en strikt tidsram för att flytta från en enhet till den andra, " säger hon. "Även ärliga människor är frestad att säga vad de tycker hyresvärden vill höra."

Så säg inte att det bara kommer att du bor här om du har en live-in pojkvän eller flickvän. Säg inte att du inte har ett husdjur och en figur du kommer att gömma din furievän på något sätt. Lägg inte till en extra noll (eller två) när du anger din inkomst på en ansökan. Om du fångas i en lögn innan du accepteras till en plats, kan du ganska mycket glömma att flytta in, säger Dillulio. Och om du fångas i en lögn när du blir bosatt, kan det verkligen vara dyrt.

Lisa Kanarek, Dallas, äger flera hyresfastigheter och en 88-fastighetsfastighet med andra investerare. En gång hittade hon en hyresgäst med två sovrum som reeking av cigarettrök.

"Enligt vår leasing kunde hyresgästen ha blivit utvisad nästa dag och förlorat hela sin insättning, " säger Kanarek.

Istället gav de hyresgästen en ny chans, och så långt hon vet vet inte hyresgästen längre i fastigheten.

Underlåtenhet att få eller förstå din hyresgästförsäkring. Det låter troligen som ett system försäkringsbranschen kom fram med, men hyresgäster försäkring är verkligen viktigt - nästan lika viktigt som att ha husägare försäkring.

"Din hyresvärd har sannolikt en försäkring som täcker strukturella skador på huset eller lägenheten du bor i, men den politiken täcker förmodligen inte dina ägodelar", säger biskop. Den genomsnittliga hyresgästens policy kostar mindre än 200 dollar per år, tillägger hon.

Fortfarande på staketet? Rachel Drake, marknadschef med försäkringshandelswebbplatsen Obrella.com, erbjuder en försiktighetspresentation.

"Vi hade nyligen en hyresgäst ring oss eftersom ett vattenrör brast i lägenheten ovanför honom", säger Drake. "Röret bröt ut 25 gallon - en minut. Röret bröt ut på mitten av dagen och gick några timmar utan att stoppas."

Drake säger att hyresvärden verkligen var försäkrad, men bara för fastigheten. Hyresgästen var lycka till.

Han frågade om det fanns något vi kunde göra för att ge honom täckning, men det var för sent, "säger hon." Hans TV, hans möbler, hans högtalare, hans böcker, hans Blu-ray-spelare, hans DVD-skivor, hans digitala media controller och en målning på väggen var förstörda. "

Drake echoes biskops påstående att hyresgäster försäkring är inte dyrt. Hon pekar den på ca $ 12 per månad. "Om du måste göra ett påstående, blir $ 12 per månad det bästa du någonsin har spenderat."

(Det sägs att du förstår hyresgästen försäkring och har gått igenom villkoren noggrant. Till exempel, om du arbetar hemifrån och du har affärsrelaterade saker som förstörs, kan de eller inte vara försäkrade. )

Att inte skriva ett nytt ekonomiskt avtal skriftligen. Din lägenhetchef kan vara en riktigt trevlig person men har ett felaktigt minne, speciellt om han eller hon övervakar dussintals enheter. Eller din chef kan vara en orm. Hur som helst, chans det inte. Få vad du diskuterar skriv ner.

Melanie Baravik, som arbetar för en borgmäklare i Columbia, Missouri, säger att hon lärde sig den här lektionen på den svåra vägen. När hon och hennes pojkvän hyrde sin första lägenhet, behövde de lämna sina hyresavtal några veckor tidigt. De pratade med hyresvärden, som kom överens om att de kunde flytta ut utan att debiteras för den återstående hyran.

Om inte hyresvärden laddar dem, tar resten av hyran från deras deposition. "Medan det var orättvist, " säger hon, "vi borde ha kommit överenskommelsen skriftligen."

Tänker inte tänka på din exitstrategi. Du bör tänka på den dag du flyttar ut innan du går in. Det kan låta som ett drag, speciellt om du är upptagen med ditt nya hem, men speciellt om du tror att du bara kommer att bo här för en år eller två eller mindre måste du förbereda dig för slutspelet.

Hyresvärdar och leasingföretag vet att "när du går ut är oddsen att du någonsin kommer tillbaka nära noll", säger Jonathan Macias, en fastighetsmäklare och presidenten för Macias Realty Group i El Segundo, Kalifornien.

Eftersom de inte är alltför oroliga för kundlojalitet, kommer ledningen att försöka ta så mycket som möjligt [från din deposition] oavsett orsak, oavsett om det är rengöring, repor, färgpipar och så vidare, säger Macias.

Så ta bilder och dokumentera eventuella problem med platsen innan du skriver in leasingavtalet, betonar Macias. Att inte göra det kan potentiellt kosta dig tusentals dollar vid utflyttning, tillägger han.

Och förkroppsliga över mycket pengar du inte planerade att betala kommer bara att göra ditt nästa drag svårare. Hyran kan vara en underbar upplevelse med rätt hyresvärd och lite föreställning från din sida, men med alla de blunders som kan göras är det en säker satsning på att dyra fel är varför många första gången hyresgäster går snart för att bli första gången husägare.