>> >> 6 saker du inte vet om Trading Bitcoin

6 saker du inte vet om Trading Bitcoin

Anonim

Ta inte med Bitcoin i din pensionsportfölj. (Getty Images)

Detaljhandel investerare som vill dämpa sina tår i kryptokurvor för att diversifiera sina portföljer står inför en extremt volatil marknad. Virtuella valutor har förlorat 350 miljarder dollar i värde hittills på grund av order från regulatorer och hacking.

Cryptocurrency-marknaden, som består av bitcoin och flera andra stora digitala valutor, smulerde 22 juni, eftersom majoriteten av mynten dämpades med upp till 10 procent på grund av sex utbyten i Japan som beställdes av Financial Services Agency, dess finansiella vakthund, till förbättra sin nuvarande praxis, och som två utbyten hackades inom en 11-dagarsperiod.

Att förlora miljarder dollar i marknadslock för kryptokurser är inte ovanligt. I december nådde bitcoin högst 20 000 dollar, men dämpades till 8 500 dollar i mitten av mars.

De virtuella valutorna stöter på fler förluster på grund av hackare och under de senaste två veckorna har 70 miljoner dollar av kryptokurrency beslagtagits. Bitcoin handlar nu mindre än 6 000 dollar.

Investerare som vill investera i bitcoin, den primära kryptokurrency och andra virtuella mynt som eterum, rippel, litecoin och monero bör följa dessa tips från näringsidkare.

Förvänta mycket volatilitet. Medan en rörelse om 5 procent är ganska stor i aktier är en rörelse om 20 procent inom en enda dag i kryptokurvor "faktiskt ganska vanligt", säger Mati Greenspan, en marknadsanalytiker på eToro, ett Tel Aviv-baserat socialinvesteringsnätverk .

"Blockchain-teknik anses fortfarande vara i experimentfasen och det finns alltid en möjlighet att någon digital tillgång kan gå till noll", säger han.

Eftersom alla virtuella valutor är en spekulativ tillgång borde investerare undvika att köpa dem för sina pensionsportföljer, säger Jason Spatafora, medgrundare av Marijuanastocks.com och en Miami-baserad näringsidkare och investerare. Cryptocurrencies utgjorde mindre än 2 procent av hans portfölj för några månader sedan, men han handlar inte längre på grund av den extrema volatiliteten.

Sunt förnuft gäller inte för några handlare. I oktober började Spatafora byta bitcoin, litecoin och ethereum för att lära sig om marknaden och förstå om någon av mynten var undervärderad. Istället fann han att många av investerarna uppvisade irrationell överflöd när de trodde att de virtuella valutorna aldrig skulle stoppa sin klättring på marknaden.

"Folk tror alltid att de ska gå in och köpa när det är dopp, " säger han. "Säg bitcoin handlar på $ 10 000, då mycket försäljning sker och orsakar panik och vissa investerare återinförs på $ 7 000. Då bitcoin studsar på $ 8 000, men går tillbaka till $ 6 000 och folk köper tillbaka för att tro att det går tillbaka och de gör pengar hand över knytnäve. "

Korta och långsiktiga näringsidkare kan dra nytta av. Cryptocurrencies är en annan tillgångsklass eftersom både volatiliteten och risken är mycket högre. Eftersom det fortfarande är i ett väldigt nascent stadium är sannolikheten för att några av de "bästa projekten ännu inte har kommit" höga, säger Greenspan.

Både kortfristiga handlare och långsiktiga investerare kan hitta fördelar i handel med bitcoin. Daghandlare hittar kryptokursmarknaden ger en hög volatilitet som sällan hittas någon annanstans.

Eftersom kryptokurser inte är korrelerade med andra marknader kan en liten procentandel krypto "faktiskt lägga till stabilitet i en väl diversifierad långsiktig portfölj, säger han.

Regel- och reklamförbud väger ner priserna . Medan bitcoin och andra digitala valutor är immun från geopolitiska och ekonomiska frågor som påverkar aktier, står de inför många utmaningar, eftersom industrin fortsätter att möta extern lagstiftning.

3 Viktiga saker att veta om Bitcoin

Digitala valutor är komplexa och riskabla investeringar.

Kayleigh Kulp den 12 januari 2018

Bitcoin mötte extrema headwinds i mars när Alphabet's Google (ticker: GOOG, GOOGL) gick med i Facebook (FB) för att förbjuda annonser för kryptokurser, vilket sänkte likviditeten på marknaden. I en plötslig omkastning sa Facebook den 26 juni att det skulle tillåta vissa annonser för kryptokurser, men fortsätter sitt förbud mot första myntbjudande och binära alternativ.

"Bitcoin fortsätter att släppa ner och ner och vad som verkligen dödade det var när de två tekniska företagen slutade med att tillåta annonser, säger Spatafora. "Allt som efterfrågan började torka upp."

Vet när du ska sälja. Att lära sig när man ska sälja en cryptocurrency är kritisk eftersom förlusterna ofta är mycket större än lagerminskningar.

Många litecoin-investerare följde den felaktiga besättningen i december när dess grundare Charlie Lee sålde alla sina aktier i företaget för att undvika intressekonflikter. Detta borde ha sagt till investerare att priset inte skulle hålla och skulle avböja, säger Spatafora. I stället för att sälja köpte många kryptobeslutare mer litecoin "som idioter när det inte var hållbart", säger han.

Spatafora, som huvudsakligen handlar cannabislager, sade att handelsmönstren i bitcoin och marijuana-aktier ofta är parallella med varandra, särskilt näringsidkarnas mentalitet. Han var en del av cannabislagrets bubbla som bröt i 2014.

"Det är identiskt med bitcoin med alla som hoppar in och jagar toppen", säger han.

"När bitcoinhandlare samlas, manipulerar de priset, " säger han. "Medan jag har sett skumma människor som handlar över diskbutiker, jämför det ingenting med bitcoin-manipulation. Bitcoin-handlare gör att OTC-killarna ser ut som alterkillar."

Ovanliga Cryptocurrencies