>> >> 6 Things Generation Z Gets Wrong About Money

6 Things Generation Z Gets Wrong About Money

Anonim

Gen Z-medlemmar kan dra nytta av att skapa en skriftlig budget för gemensamma kostnader, t.ex. matsal och resekostnader. (Getty Images)

Flytta overmillennials. Medan 20- och 30-somethings tydligen har varit centrum för uppmärksamhet i åratal, är Generation Z redo att flytta in i rampljuset.

Generation Z är namnet som ofta används för ungdomar efter årtusenden, och beroende på vem du frågar är de äldsta medlemmarna någonstans mellan 18-22 år. Pew Research Center definierar den post-millenniala generationen som individer födda 1997 eller senare. Medan den typiska årtusendet mot pengarhantering kan ha blivit formad av den så kallade Great Recession har de unga vuxna i Generation Z kommit i ålder under den näst längsta sträckningen av ekonomisk expansion sedan den stora depressionen.

"Generation Z är faktiskt anmärkningsvärt medveten ekonomiskt, mer än vad vi förväntade dem att vara", säger Andrew Vahrenkamp, ​​en senior forskningsanalytiker med finansiellt forskningsföretag Raddon, ett Fiserv-företag. Raddon analyserade data från 2500 tonåringar mellan 16 och 18 år för en rapport som utfärdades förra året, vilket visade att två tredjedelar av de undersökta unga vuxna redan har ett finansiellt konto. Och enligt rapporten var tonåringar tre gånger mer benägna att ha tagit en ekonomisk utbildningskurs eller ett seminarium jämfört med årtusenden.

US News talade för att finansiera experter som, liksom Vahrenkamp, ​​är optimistiska över den riktning Generation Z tar när det gäller pengar. Men de säger att den här generationen digitala infödingar kan göra missförhållanden när det gäller hur de samlar information, delar data och spenderar pengar.

I synnerhet kan följande pengar misstag och missuppfattningar potentiellt gå upp Gen Z, enligt experter.

1. Felaktig finansiell information kan vara ett klick bort. Digital åtkomst är vad som tycks definiera Generation Z mer än något annat. "De har haft tillgång till internet sedan dag ett", säger Jerry Nemorin, VD för skuldkonsolideringsföretaget LendStreet.

Det betyder att det är lätt för tonåringar och unga vuxna att hitta information om hur man sparar, spenderar och investerar. Det kan emellertid vara svårt att urskilja vad som är bra råd och vilka tips som är bättre lämnas obehindrade. "Vi har sett att internet enkelt hanteras, " säger Nemorin. "Det är på dig att förstå vad som är sant [och] vad som är falskt."

Lyckligtvis kan vissa tonåringar inte behöva göra det domsamtalet ännu. Raddon hittade 84 procent av Gen Z-medlemmarna undersökta rapporter som litar på föräldrar eller familj för ekonomisk information. Det kan vara bättre än att vända sig till onlinekällor, förutsatt att föräldrar förstår finansiella ämnen själva.

2. Finansiell teknik kommer med risker. Nästa generation verkar inte ha många problem med att anta den senaste finansiella tekniken. Faktum är att 44 procent av de som bedöms av Raddon förväntar sig att bedriva ekonomisk verksamhet med en organisation som Apple, Amazon eller Google snarare än med en traditionell bank.

Dock måste unga vuxna vara medvetna om att finansiella teknikföretag inte är verksamma enligt samma regler som banker och inte har samma konsumentskydd. Till exempel är pengar som sparas i sparande, checkning, penningmarknad eller inlåningskonton i de flesta amerikanska banker försäkrade av Federal Deposit Insurance Corporation. Det innebär att varje insättare kan ersättas upp till 250 000 dollar om banken misslyckas. En balans som hålls i en betalningstjänst som PayPal eller Vemno får dock inte samma skydd.

Att använda teknik är inte alltid ett dåligt finansiellt drag, men säger Karam Hinduja, grundare och VD för Karma Network, vilket skapar originalprogrammering för investerare och innovatörer. Appar som Robinhood, som är gratis, och Acorns, som kostar mellan $ 1 och $ 3 per månad, gör det enkelt att börja investera. Samtidigt främjar webbplatser som LearnVest och Karma Network finansiell kompetens. "Det finns en chans att vara mycket smartare som en investerare", säger Karam. Generation Z behöver bara lära sig att balansera risken med belöningen.

3. Inte all skuld är dålig. Efter att ha bevittnat en generation av årtusenden avvägd av studielån verkar Generation Z ha blivit skuldavvikande. "Från vad vi har sett är de väldigt tveksamma för att ladda på skuld", säger Andrew Rafal, grundare och president för finansiell planeringsbyrå Bayntree Wealth Advisors i Scottsdale, Arizona.

"Det är inget fel att inte ha någon skuld", säger Rafal, men det kan begränsa alternativen när unga vuxna blir äldre. En inteckning är nästan alltid en nödvändighet för dem som vill köpa ett hus, och de som inte har någon kredithistoria kan ha svårt att kvalificera sig för gynnsamma lånevillkor.

Ingen argumenterar för att en 20-årig borde ta ut ett lån utan noggrann övervägning. Och som denna generation mognar, kan de tycka att det är fördelaktigt att fokusera på smart användning av skuld istället för att helt undvika det.

4. DIY penninghantering kan ha nackdelar. Som digitala infödingar är medlemmar i Generation Z inte intresserade av att ringa och fylla i pappersarbete för att slutföra finansiella uppgifter. De vill göra saker snabbt och digitalt, säger Vahrenkamp.

Craig Simms, Senior Vice President och Chief Marketing Officer i Vantis Life Insurance Company, säger att det är något som diskuteras i hans bransch. "Vi pratar mycket om hur denna generation inte kommer att köpa livförsäkring på samma sätt som sina föräldrar", säger han. Därför lanserar Vantis en direkt-till-konsumentprocess i juli som gör det möjligt för människor att slutföra ett helt livförsäkringsköp online och på egen hand.

Do-it-yourself finansiella inköp är inte nya. Online-mäklarfirmor som E-Trade hjälpte pionjären när de började låta investerare köpa och sälja aktier direkt. Dock kan de lättare omfamnas av unga vuxna. Generation Z måste vara uppmärksam på att inte fatta dåliga beslut eftersom de saknar en djup kunskap och har valt att kringgå vägledning från erfarna finansiella proffs.

5. Ett Instagrammable liv är billigt och uppnåeligt . Från den lilla husrörelsen till minimalismen verkar trenden nuförtiden vara att förhindra materialvaror. Generation Z verkar följa i millennials fotspår när det gäller att avvisa konsumentism, men det betyder inte att de fortfarande inte försöker följa Joneses. "Tidigare innebar [det] ett stort hus och en stor bil", säger Nemorin. "Den här gången handlar det om erfarenheter."

Äldre tonåringar och unga vuxna kan se världen genom linsen i sina sociala medier. I deras strävan att fånga sitt senaste äventyr eller dokumentera en fantastisk måltid på Instagram kan de sluta spendera mer än de tänker. Innan du blir imponerad av sina vänner på sociala medier, ska medlemmarna i Gen Z se till att de har en skriftlig budget för gemensamma kostnader, till exempel matsal och resekostnader.

6. Avskaffa traditionella jobb. Hinduja säger att han inte ser preteens gravitation tungt mot traditionella jobb, som de av läkare och advokater, som de kan ha tidigare. "Vi har vuxit upp i vår hjältes tid som framgångsrika företagare", säger han. Det inspirerar i sin tur många tonåringar att följa en liknande väg.

På samma sätt kan tonåringar som följer YouTube-skaparnas arbete, Instagram influencers och Snapchat kändisar vara under intrycket, detta är ett livskraftigt karriärval för alla. "Det är detta antagande att om du huggar ut ett personligt [varumärke], finns det ett sätt att tjäna pengar på det, säger Hinduja.

Även om sådana karriärval kan vara möjliga när unga vuxna åldras, bör Generation Z inte förbise inkomst och stabilitet som erbjuds av mer traditionella, om än mindre prickiga yrken. De borde också komma ihåg att i spelkonjunkturen är det enkelt att göra ett traditionellt jobb till en flexibel karriär. Till exempel kan revisorer arbeta sida hustles vid skatt tid, medan advokater kan hitta kunder på webbplattformar som UpCounsel och Advokater på begäran.

Generation Z är för pengarna kunnig och ekonomiskt medveten, enligt experter. Unga vuxna behöver bara vara uppmärksam på dessa sex saker så att de kan fortsätta på vägen till ekonomisk framgång.

7 Dödliga pengar syndar att undvika