>> >> 6 saker anställda borde veta om familjen och sjukvårdslagen

6 saker anställda borde veta om familjen och sjukvårdslagen

Anonim

FMLA är utformad för att hjälpa medarbetare att balansera sitt arbetsansvar med familjens krav. (Getty Images)

Uppleva personalhälsoproblem ligger nära toppen av listan över livets stressorer. Men enligt Holmes-Rahe Stress Inventory är en stor förändring i hälsan hos en familjemedlem inte långt efter. Att hantera dessa medicinska problem kan emellertid orsaka komplikationer för anställda.

Medan arbetsgivare i allmänhet erbjuder arbetstagare någon form av sjukskrivning som de kan använda vid egen sjukdom, vad kan du göra om en nära familjemedlem har hälsoproblem? Detta är syftet med familje- och sjukvårdsloven, en federal lag som antogs 1993 för att hjälpa anställda att balansera sitt arbetsansvar med familjebehov.

Här är vad du ska veta om FMLA

 • FMLA tillåter 12 veckors ledighet under en 12-månadersperiod - men orlovet är obetalt.
 • Du kan eventuellt använda betald ledighet vid FMLA-ledighet.
 • Du är endast berättigad att ta FMLA-ledighet under vissa omständigheter.
 • Inte varje arbetsgivare - eller anställd - är täckt.
 • Du kan behöva ange det allvarliga medicinska tillståndet.
 • Din arbetsgivare måste erbjuda dig ett jobb efter din semester - men det kanske inte är det exakta jobbet du hade tidigare.

FMLA tillåter 12 veckors ledighet under en 12-månadersperiod - men orlovet är obetalt.

Eftersom denna lag kräver att arbetsgivarna ska låta sina arbetstagare ta ledigt tid för att ta hand om en sjuk familjemedlem, kan du anta att fristen skulle betalas - men du hade fel. Du kan ta sanktionerad 12 veckor av året för att hjälpa till med din sorgfulla släkting, men du kommer inte att kunna samla in en lönecheck medan du gör det.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

 • Hur man skriver en omslagstavla
 • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
 • Hur man anslår en arbetsintervju
 • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
 • Jobbintervju misstag att undvika
 • Hur man förhandlar din lön och framgång
 • Hur man ber om ett frånvaro
 • Vad du ska ha på jobbet
 • Hur man ringer in i sjuk
 • Hur slutar du ditt jobb

Du kan eventuellt använda betald ledighet vid FMLA-ledighet.

Även om FMLA själv är obetald, är det ibland möjligt - under vissa specifika omständigheter - att använda betald ledighet som du har uppburit på jobbet som ett sätt att få betalt under din FMLA-ledighet. De typer av betald ledighet som kan övervägas inkluderar semesterdagar och sjukdagar, liksom andra typer av betald ledighet. Det finns emellertid inget lagligt krav för arbetsgivare att erbjuda denna typ av extrabetald ledighet. Och vissa arbetsgivare kan kräva att du använder upp någon betald ledighet som du har upplupat innan du går under FMLA. Kontrollera med mänskliga resurser för att bekräfta ditt företags policy.

De tre utsedda omständigheterna att ta semester under FMLA är:

 • Att hantera ett allvarligt hälsotillstånd hos dig själv eller en familjemedlem.
 • Av specificerade skäl som är kopplade till vissa militära deployeringar eller att ta hand om en täckt servicemedlem.
 • För barnets födelse och att binda med barnets nyfödda eller placera ett barn med arbetstagaren för adoption eller fosterhem.

Inte varje arbetsgivare - eller anställd - är täckt.

Bara för att du arbetar för en arbetsgivare betyder det inte att det måste erbjuda dig att lämna - vissa företag omfattas inte av FMLA. Endast arbetsgivare som har haft minst 50 anställda i minst 20 veckor i det aktuella eller föregående året måste följa FMLA. Mindre arbetsgivare med färre än 50 anställda är inte skyldiga att följa FMLA-lagen.

Plus, även om din arbetsgivare omfattas av FMLA, betyder det inte att du som anställd kommer att omfattas. Om du inte har arbetat för företaget under minst ett år, och minst 1.250 timmar under det året, kommer du inte att skyddas under FMLA. (Det är cirka 156 dagar på året för en anställd som arbetar åtta timmars dagar.) För behörighet måste du också arbeta på en plats där arbetsgivaren har minst 50 anställda inom en 75-mils radie.

Du kan behöva ange det allvarliga medicinska tillståndet.

Ditt ord är kanske inte tillräckligt för att din arbetsgivare ska ge dig FMLA-ledighet. Detta kan vara ett noggrannt ämne eftersom lagen inte kräver att anställda visar bevis på sin anledning att begära ledighet. Men FMLA ger arbetsgivare rätt att begära medicinsk certifiering av tillståndet från en vårdgivare.

Arbetsmarknadsdepartementet uppmanar arbetsgivare att begära detta certifierade bevis inom fem dagar efter att en anställd begär FMLA-ledighet. Om din handledare begär medicinsk certifiering från läkaren som behandlar dig eller din familjemedlem, har du 15 kalenderdagar för att tillhandahålla detta bevis (under de flesta omständigheter). DOL konstaterar också att en arbetsgivare har rätt att kontakta vårdgivaren för att begära förtydligande eller autentisering av den specifika hälsoproblemet i fråga.

Det innebär att du helst får erbjudas ditt nuvarande jobb, det finns ingen garanti för det. Det finns något grått område kring termen "ekvivalent" - men om du till exempel går från en chefposition bör du erbjudas samma eller jämförbara ledningsnivå när du returnerar.

Det finns gott om andra bestämmelser och bestämmelser att förstå i samband med att du går under FMLA. För mer information om FMLA-lagstiftningen och dess fullständiga krav, besök arbetsministeriets webbplats.

Hur man lämnar arbete på jobbet

Visa alla 9 bilder

Uppdaterad den 2 januari 2019: Denna berättelse publicerades tidigare den 26 juni 2017 och har uppdaterats med ny information.