>> >> 6 Strategier för att minska dina utgifter på sommarmässor och festivaler

6 Strategier för att minska dina utgifter på sommarmässor och festivaler

Anonim

Packa en måltid eller lite mellanmål i en kylare, så du behöver inte betala för dyr festivalmat. (Getty Images)

För många är sommaren säsongen för festivaler, statsmässor och musikfestivaler. Medan alla dessa aktiviteter kan vara oerhört roliga för alla, är de också notoriskt dyrbara. Det finns ingen plats som en mässa eller festival för att hitta oändliga sätt att ta bort pengar ur fickan för helt förgettable saker.

Därför är det meningsfullt att använda en smart plan för sommarmässor och festivaler. Komma med en plan på plats, och du kommer inte att gå iväg med bleknar minnen och en stor hög av ekonomisk ånger.

Här är sex strategier att ha kul samtidigt som du minskar utgifterna på sommarmässor och festivaler.

Packa en måltid innan du går. Ju mer mat du kan ta med dig, desto bättre. Om du bara går till en mässa eller festival för en dagstur, packa en måltid eller två innan du går. Fyll på en svalare med mat och dryck natten före eller på morgonen på resan och njut av dessa måltider till lunch och middag och hoppa över den dyra, rättvisa maten. Om du ska till en multiday festival laddar du upp din bil med massor av granola barer, snacks och andra nonperishable matar och slår din bil regelbundet för att återupplösa. Granola barer och andra sådana livsmedel kan verkligen fylla dig och är rimligt hälsosamma till ett mycket lågt pris, särskilt jämfört med kostnaden för typiska mässa och festivaler.

Ta bara lite pengar med dig. Ta inte dina kreditkort och ta inte en jättevass av pengar. Om du fysiskt begränsar dina utgifter innan du lämnar huset, blir du mer selektiv med dina inköp och mindre risk att slösa dina pengar på mindre viktiga saker. Tänk på det så här: I stället för att ta $ 300 för att göra 12 inköp på en festival, ta $ 100 istället och gör bara de fyra mest minnesvärda och värdefulla inköp. Du sparar 200 kronor och allt du förlorar är de mest förglömliga inköp.

Planera de fria sakerna du vill se. Innan du går, eller så snart du anländer på platsen, få ett program för evenemanget och ta reda på vilka händelser som är gratis, försök sedan fylla i din tid med de fria händelserna först. Oroa dig inte för betalda händelser eller andra utgifter om du inte har några block när du inte är intresserad av något som erbjuds. Planera till exempel din dag på stadsfestivalen genom att markera alla intressanta fria evenemang, och slå sedan bara betalda händelser som fyller i spelautomater (eller den en eller två betalda händelser som är kärnan för din närvaro). Kasta inte pengar på betalda händelser som du hittar i ögonblicket.

Ta en vattenflaska. En vattenflaska kan spara dig massor av pengar på drycker. Ta bara en med dig, helst en du kan hålla i din väska när du inte använder den. När du är törstig, drick från den vattenflaskan och fyll sedan på den vid en vattenkälla. Många mässor och festivaler erbjuder till och med stationer som är speciellt utformade för att fylla på återanvändbara vattenflaskor. Detta kommer att hålla dig från att stanna vid booths för att köpa dyra, ohälsosamma drycker eller ens från att kasta pengar i vatten på flaska.

Volontär. Ett bra sätt att njuta av en mässa eller festival för mycket lite pengar - eller till och med gratis - är att frivilligt. Volontärer accepterar generellt att göra några enkla uppgifter på en mässa eller festival under några timmar, och i gengäld får de gratis entré till evenemang och andra förmåner. Beroende på händelsen kan dessa förmåner inkludera gratis mat, fria varor, gratis backstage-upplevelser och så vidare. Ofta är frivilliga upplevelser roliga på egen hand, eftersom de ger dig chansen att interagera med andra deltagare och uppleva många av de händelser som passerar. Titta på de frivilliga alternativen som finns på mässor och festivaler och se om något fungerar för dig.

Köp inte varor på platsen. Det är ofta frestande att köpa en souvenirskjorta eller något annat objekt på en festival. Det är ju trevligt att få en fysisk memento av evenemanget. Priset på sådana föremål på platsen är dock ofta mycket uppblåst, och om du är villig att vänta tills efter evenemanget, kan du ofta hämta samma sak till en bråkdel av priset. Snarare än att köpa en tröja på arenan, vänta på en dag eller två efter evenemanget och handla sedan online. Du hittar ofta en bra affär.

Sommarmässor och festivaler behöver inte förstöra din ekonomi. Med några smarta strategier kan du spendera mycket mindre än du tror och behåll ditt finansiella hus i stor ordning.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt