>> >> 6 Smarta pengar flyttar till gör över Memorial Day Weekend

6 Smarta pengar flyttar till gör över Memorial Day Weekend

Anonim

Mellan Memorial Day grillar och sommarresor, ta tid för att kontrollera din kredit rapport, balansera investeringar och förhandla om din kreditkortsgräns. (Getty Images)

Medan Memorial Dayweekend kan vara oofficiellt början på sommaren är det också en av de sista bitarna av fritid som många människor kommer att ha innan sommarlov och andra fritidsaktiviteter överväger sina scheman till hösten. Varför inte göra produktiv användning av denna helgdag och prova ett av nedanstående förslag för att förbättra din ekonomi? De flesta tar några timmar eller mindre att slutföra, och många kan göras på mindre än 30 minuter. Bättre än, du kan njuta av din semester helg mycket mer veta att du har gjort något bra för din familjs finanser.

1. Kontrollera dina kreditrapporter. Enligt lag har du rätt till en gratis kreditupplysning per år från var och en av de tre kreditbyråerna - Experian, Equifax och TransUnion. Om du inte redan har granskat dina rapporter år 2017 är det nu en lämplig tid att göra det. (Annualcreditreport.com är den statliga auktoriserade källan för dina gratis rapporter.) Med ett ögonblick att granska din kreditrapport kan du varna för eventuella problem med bedrägerier, stjäl identitet eller felaktiga uppgifter om din kredithistoria. Det kan också markera utestående samlingar eller andra kreditproblem, som du kanske hoppas kunna åtgärda.

2. Begär en ökning av dina kreditkortsgränser. Begära en ökning av dina kreditgränser är ett av de enklaste sätten att förbättra din kreditpoäng. Varför? Det är enkelt: En betydande andel av din kreditpoäng baseras på vad som är känt som ditt kreditutnyttjande, vilket är ditt kreditkortsaldo dividerat med din totala tillgängliga kreditgräns. Så, om du är skyldig till $ 5 000 och har en gräns på $ 10 000, är ​​ditt kreditförbrukningsgrad 50 procent. Men om din kreditgräns ökar till $ 20 000, sänker ditt kreditutnyttjandegrad plötsligt till 25 procent. (De flesta kreditexperter föreslår att du behåller detta förhållande under 30 procent.) Tänk på att en högre kreditgräns inte är en ursäkt för att köra upp högre saldon. Det är ett verktyg för att förbättra ditt kreditpoäng genom att visa ditt ansvar.

3. Förhandla lägre räntor. Medan du är på linjen som begär en högre kreditgräns, överväg också att du frågar efter en lägre räntesats på din skuld. Om du konsekvent har gjort betalningar i tid, kan du trovärdigt argumentera för att du är en lägre riskkund och bör kvalificera sig för en lägre räntesats. Detta enkla steg kan spara dig hundratals dollar - om inte tusentals - på räntebetalningar.

4. Rebalansera din 401 (k) eller investeringsportfölj. Att regelbundet ta reda på var dina pengar är investerade är kritiska, och ombalansering är nyckeln till att dina pengar investeras som du tänkte. Låt oss säga att du ursprungligen investerade 70 procent av dina 401 (k) i aktier och 30 procent i en obligationsfond. Eftersom aktier oftast överträffar obligationer kan du dock konstatera att ditt börsbalans har utvuxit dina obligationer, och din portfölj är nu lutad 80 procent till förmån för aktier - mer än du planerade. I det här scenariot kan du ha mer volatilitet eller risk än vad du vill. Genom att balansera dina 401 (k) och andra investeringsportföljer årligen kan du se till att dina pengar speglar dina avsedda investeringsprioriteringar och risk tolerans.

5. Uppdatera mottagare och testamente. Livets stora förändringar - äktenskap, barns födelse och jämn skilsmässa eller död - påverkar säkert din ekonomi. Ett sätt att säkerställa en viss stabilitet vid förändring är att regelbundet uppdatera mottagarna i dina försäkringspolicyer, 401 (k) och andra relevanta tillgångar, så att dina nära och kära (och dina pengar) är skyddade. Detsamma gäller testamente, förordningsdirektiv och fullmakter. Se till att de alla speglar dina nuvarande önskemål och aktuella situationer.

6. Planera dina donationer. Välgörenhetsgivande ger är en av de mest meningsfulla användningarna av pengar du kan anställa, men tyvärr görs det ofta, utan stor uppmärksamhet åt dina val. Lösa för att vara mer avsiktlig om dina välgörande donationer. Först och främst vad du spenderar i donationer eller in-kind gåvor, såsom monetära donationer till välgörenhetsorganisationer, plus in natura donationer, som t.ex. kläder eller andra varor. Bestäm sedan din budget för att ge och spendera ett ögonblick med tanke på dina välgörande prioriteringar. Finns det att du vill bättre stödja? Eller spenderar du för mycket på andra som betyder mindre för dig? Slutligen, överväga de skattemässiga konsekvenserna av ditt ger. Mileage och några andra utgifter för volontärarbete är avdragsgilla, liksom kost- eller sjukvårdskostnader för fostrade djur om du främjar djur från en IRS-godkänd välgörenhet.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt