>> >> 6 tecken på att du har fått fel kreditkort för dig

6 tecken på att du har fått fel kreditkort för dig

Anonim

Om du har använt samma primära kreditkort sedan college kan det vara dags att öppna ett nytt kreditkortskonto. (Getty Images)

Som din gamla highschoolvän på Facebook som fortfarande har en mullet, har vissa människor svårt att släppa.

Garager i hela Amerika är fyllda med skräp av skräp som aldrig kommer att bli vana, men vi kan inte få oss att kasta ut, och vi tenderar att hantera våra kreditkort på samma sätt. I själva verket har 25 miljoner amerikaner använt samma primära kreditkort i mer än 10 år och ytterligare 20 procent har aldrig ändrat sitt föredragna kort, enligt en undersökning från CreditCards.com. Visst, det finns en passionerad delmängd av amerikaner som obsesserar över nya kort erbjudanden och pounce på varje ny anmälningsbonus, men de flesta människor gör det inte. Vi har bara bättre saker att göra än att oroa dig för kreditkort.

Det är verkligen förståeligt. Sanningen är emellertid att om du inte har ändrat kreditkort under de senaste fem till tio åren är det en bra chans att den du använder nu inte är rätt för dig. Det kan kosta dig pengar.

Här är några tecken på att ditt gamla kreditkort - precis som din gymnasiums jacka - bara inte passar dig längre.

Det är det enda kortet du någonsin haft. Det här är bra om du är i din tidiga 20-årsåldern, när din ekonomiska situation inte är så annorlunda än när du gick ut på college. Men om du är 30 år eller äldre, gör det första kreditkortet förmodligen inte rättvisa längre. Det är troligt dags att gå ut på ett kreditkort med en bättre årlig procentsats, mer lukrativa belöningar och en högre kreditgräns.

Du hade bara en bebis. Första gången föräldrar har ingen aning om hur mycket deras liv kommer att förändras när deras lilla bunt av glädje kommer fram. Medan du säkert tror att du och din make kommer att fortsätta att äta på fina restauranger regelbundet och resa världen med din lilla i släp, är sanningen du förmodligen inte - åtminstone ett tag. Som ditt livs prioriteringar förändras, så borde ditt kreditkort. Om du har jagat mil och poäng och inloggningsbonusar, överväga ett kreditkort som betalar dig för att handla på mataffärer eller varuhus. Det är verkligen inte så sexigt som att spara för en resa till Kroatien, men att få extra pengar tillbaka för alla blöjor kan få en verklig inverkan på din budget.

Du har inte längre galen kredit. Dålig kredit kostar en förmögenhet i form av höga räntor på inteckningar, auto lån och kreditkort. Kort riktade mot personer med dålig kredit har APR på 24 procent eller högre - tom upp till cirka 30 procent - och kommer ofta med extra avgifter. De tenderar också att ha mindre lukrativa belöningar än andra kreditkort. När du har återuppbyggt din kredit är det dags att ta in pengar på lägre APR, kortskydd och förmåner. Om du känner dig säker kommer du inte att frestas av locket av extra kredit, få dig ett nytt kort och låt det fungera för dig.

Det är ett detaljhandelskort. Många får sitt första kreditkort från en återförsäljare. Det beror på att dessa kort är lättare att kvalificera sig än andra typer av kreditkort och ofta kommer med löftet om en stor rabatt på ett köp. Problemet är att dessa kort kan ha APR nära 30 procent och kan vanligtvis inte matcha de belöningar du kan få från ett allmänt brukskort. Medan du fortfarande kan älska den återförsäljaren är ditt bästa drag att hitta ett annat kort med bättre ränta och bättre belöningar.

Du reser internationellt och ditt kort debiterar utländska transaktionsavgifter. Att resa utomlands är dyrt, och det sista du vill göra är att göra det ännu prickigare. Att använda ett kort som tar ut utländska transaktionsavgifter gör just det. Du betalar extra 2 eller 3 procent utöver allt du köper medan du är utomlands - helt enkelt för att du är utomlands. Tack och lov kan du nu hitta dussintals kort som har eliminerat dessa avgifter.

De bästa belöningarna kreditkort

Hitta de bästa belöningarna kreditkort för din kredit och utgifter vanor.

US News Staff 5 maj 2017

Du har nyligen börjat balansera och ditt kort har en hög APR. Miljoner amerikaner är en nödsituation borta från riktiga ekonomiska problem. Om livet kastar dig en curveball, och du inte längre kan betala ditt kreditkort i slutet av varje månad, så var det APR du aldrig bryr dig om plötsligt blir ett oerhört viktigt nummer. Överväg att ringa din kreditkortsutgivare för att be företaget att minska det (du skulle bli förvånad över hur ofta det fungerar) eller få dig ett nytt kort med en lägre ränta. Det finns kort som erbjuder noll procent räntesatser så länge som 21 månader för balansöverföringar. Du kommer sannolikt att betala en engångsavgift på 3 till 5 procent av transaktionen för att överföra balansen, men det är ett litet pris att köpa dig själv nästan två räntefria år när tiderna blir tuffa.

När du får ett nytt kort är ditt bästa drag förmodligen att hålla ditt gamla kreditkorts konto öppet - speciellt om det är ditt enda kort. Ju längre du håller på ett kort med en positiv historia desto bättre är det för din kredit. Du kan antingen lägga den i en skrivbordslåda och sluta använda den, eller du kan lägga små och återkommande avgifter - säg en Netflix-prenumeration eller gym medlemskap - på kortet, bara för att hålla kontot aktivt. (Ett försiktighetsåtgärd: Om ditt gamla kort debiterar en årlig avgift, överväga att stänga den. Det finns ingen anledning att fortsätta betala en årlig avgift på 75 dollar för ett kort som du knappt kommer att använda.) Vet att din bra betalningshistorik för ett slutet kort Stannar på dina kreditrapporter i 10 år. För att hålla din poäng hög när du förlorar en kreditlinje efter att du har stängt ett kort, behåll dina saldo på dina andra kort lågt eller nära noll.

Självklart, om du är obekväm med att ta på ett annat kort, oavsett orsak, håll dig med ditt gamla kort. Medan rätt kort används rätt sätt kan ge bra möjlighet och belöning kan fel kortet som används slarvigt orsaka stora problem.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt