>> >> 6 hemligheter från par som sparade stora på sina bröllop

6 hemligheter från par som sparade stora på sina bröllop

Anonim

För att få tillbaka några av de pengar du spenderade på ditt bröllop kan du försöka sälja saker som stolen omslag och dukar när ceremonin är över. (IStockphoto)

Om du inte planerar att elopa, kommer du sannolikt att skälla ut en stor summa pengar för ditt bröllop - eller din dotts eller sons bröllop, eftersom föräldrar ofta är de som skriver checkarna och sveper kreditkorten. Enligt den här årsundersökningen av TheKnot.com är den genomsnittliga kostnaden för ett bröllop nu $ 29.858.

Men ett bröllop behöver inte kosta lika mycket som en ny bil. Med lite uppfinningsrikedom och mycket planering kan du raka tusentals dollar av din bröllopsräkning. Massor av människor har gjort det genom att komma ihåg att bara för att saker vanligtvis görs på ett visst sätt, behöver du inte göra det på så sätt. Här är sex kreativa sätt att spara på ditt bröllop.

Baka din egen bröllopstårta Låter lite galen först, eller hur? Vem bakar en bröllopstårta förutom en professionell bakare?

En bröllopstårta bakad av brudens familj.
(Court of Marcia Young)

Marcia Young, det är vem. Young, en pensionär federal medarbetare som bor i Millsboro, Delaware, säger att hon är pensionärmedfört att hon kunde lägga stor vikt vid att planera sin dotters bröllop. Någonstans under vägen kom det till henne att hon kunde baka kakan.

"Eftersom jag visste att jag lätt kunde baka något som smakade bättre än de köpta kakorna, blev utmaningen att jag skulle få det att bli anständigt, säger Young. Hon kanske inte har dragit av det om bruden och brudgummen hade velat ha en utarbetad tårta, men Young säger att de ville ha "en enkel design med små prickar". "Kakan var en 12-tums nivå, en nio tums nivå och en sex-tums nivå", säger Young.

Hon uppskattar att hon spenderade ungefär 45 dollar på ingredienserna. "De kakor vi ansåg från lokala bagerier började på $ 2, 50 per portion och höjdes därifrån, så vi sparade minst $ 2 per person", säger Young, vars dotters bröllop hade cirka 100 gäster.

Det är en risk om bakaren är oerfaren, men det finns mycket pengar att spara i kategorin tårta. Enligt Knuten är kostnaden för den genomsnittliga bröllopskakan $ 546. "Jag valde ett recept som fryser väl, så jag hade inte kaka ångest dagen före bröllopet", tillägger Young.

Glöm frimärkena och gå digitalt med RSVP. Du kan självklart hoppa över de formella inbjudningarna också, men det är en del av glamouren, så förlåt dig själv - eller din dotter - om de inte går på huggningsblocket. Men spelar ingen roll hur folk RSVP, så länge de gör det?

Lori Hill, som skriver en miljövänlig blogg, SisterEden.com, säger att hon sparar mycket pengar på sina inbjudningar genom att skapa ett bröllopswebbplats, "vilket var gratis och innehöll alla detaljer".

Hill skickade ut ett enkelt paneldort med all den grundläggande informationen som bad folk att RSVP genom webbplatsen. "Vi sparade pengar eftersom vi inte använde mycket papper, vi behövde inte extra porto för en tjock bröllopsinbjudan och vi behövde inte porto för svarskort", säger Hill.

Rethink bröllop favoriserar. "Hur många gånger har du deltagit i ett bröllop och fått en" tjänst "som inte var någon tjänst alls? Det var med andra ord något du kunde kasta i papperskorgen när du kom hem, säger Hill. "Vi ville inte ha det."

Så hon säger att de hade blommarrangemang vid varje bord som mittpunkter - peonies, bachelor knappar och bells i Irland - och gästerna fick instruktioner att ta en per familj, par eller individ. "Gästerna älskade att de fick ta hem färska lokala blommor i en vacker vas som de kunde återanvända, säger Hill.

Välj en billigare plats. Under 2013 spenderade par i genomsnitt 13.385 dollar för att hyra en plats för bröllopsmottagningen, enligt The Knot. Alla kommer att ha sina egna idéer för att spara pengar på platsen, men ett ställe att överväga är ditt lokala samhälle.

Young var lyckligt nog att hennes gränsar till en sjö och erbjuder en vacker atmosfär. Hon säger att hon och hennes man betalade $ 500 istället för att gå med en lokal vingård ($ 2500) som de hade funderat. De tittade också på ett seniorcenter som debiterade $ 600 i fyra timmar och $ 100 varje timme efteråt.

"Det hade inte den atmosfär vi letade efter", säger Young. Men för vissa par, så osannolikt som det kan låta, kan det finnas ett äldre medborgarcentrum med ditt bröllops namn på den.

Trim din bildbudget. Ingen skulle argumentera för att du ska skimp på dina foton. Om de dyker upp är det inte dags att göra om dagen.

Men Talia Beckett, en public relationsrepresentant i Vancouver som gifter sig i juli, har funnit att icke-bröllopsfotografer tar ut mindre än bröllopsfotografer. "Jag fick sex till 10 citat från olika fotografer, " säger hon. "Den billigaste var för $ 2.000. Den högsta var $ 5.000. Och för mig personligen tittar jag på sina portföljer, jag förstod inte varför de kunde debitera så mycket."

Beckett sökte en lokal resfotograf hon hittade online. Hon och hennes ekonomi betalade $ 250 för deras engagemangsfoton och kommer att betala $ 500 för bilderna från deras bröllop. Hon säger att hon hade samma erfarenhet och letade efter en videograf. "Boka inte någon som specialiserar sig på bröllop", rekommenderar hon.

Varför är det billigare att gå med en professionell fotograf som inte specialiserar sig på bröllop? Förmodligen en mängd olika faktorer, men det är troligt att en resa eller annan professionell fotograf ser ett bröllop som ett sätt att få lite extra inkomst, medan bröllop är brödet och smöret till en bröllopsfotograf.

Eller kanske Beckett har rätt. "Jag tror att folk tar ut den summan av pengar eftersom bröllopsindustrin har blivit en sådan moneymaker, och de tar bara ut så mycket som de vill, eftersom brudar kommer att betala för det, säger hon.

Sälj några av vad du köper. Unga köpte dukar, servetter, stolar och stolar från ett företag som hon hittade online. Hon planerade att sälja dem på Craigslist (efter att ha tvättat dem självklart) när några styrelseledamöter på community center nämnde hur mycket de tyckte om dem.

"När jag sa till dem att jag planerade att sälja sängkläderna på Craigslist efter bröllopet bad dom mig att ge dem första dibs på att köpa dem, säger Young. "Jag hade betalat $ 430, och jag sålde dem för 280 dollar, vilket gör en nettokostnad för mig på 150 dollar för användning av 110 tygstolar, 110 satinramar, 110 tygdukar och 16 våtduksdukar.

Young tillägger att kostnadsmedvetna brudar och brudgummar kanske vill överväga att köpa försiktigt använda sängkläder för bröllopet på Craigslist.

Så, hur mycket kan du spara genom att klara dina bröllopskostnader? Det finns inget rätt svar eftersom utgångspunkten för en budget kommer att vara annorlunda för alla, och det finns andra variabler som smak och geografi. Vissa människor kommer att trivas om att minska i vissa områden där andra inte kommer att göra det. När Buckett började budgetera kostade hennes drömbröllop cirka 45 000 dollar. Men sedan hon började leta efter fynd, säger hon att hon lyckats få ner det till cirka 20 000 dollar.

"Jag känner inte att jag har gjort några offer, " tillägger hon.

Unga känner på samma sätt. Hon säger att hennes dotter och svärson betalat för några av kostnaderna, som kläd- och smekmånadsuthyrning, fotokiosk, inbjudningar och mössor, medan Young och hennes man hanterade platsen, cateringfirman, alkohol, DJ, blommor, officiant, favörer och fotograf.

Hon gissar att hon spenderade omkring 10 000 dollar men skulle ha spenderat 15 000 dollar om hon inte hade varit försiktig. Och vård är nyckelordet. Visst, den dag du byter löften är en stor, speciell, förhoppningsvis en gång i livet, men det kan vara lätt att glömma att efter bröllopet kommer du att ha mycket andra dagar att betala för.