>> >> 6 Skäl Bull Market kommer inte att gå bort

6 Skäl Bull Market kommer inte att gå bort

Anonim

Folk som väntar på att ta en bild med laddningsstatsstatyn i Lower Manhattan. Staty är en symbol för styrkan i den amerikanska ekonomin. (IStockphoto)

I marknadsföringen, theU.S. tjurmarknaden för aktier är en äldre - nu i sitt åttonde år har Wall Street-körningen överskridit den historiska genomsnittliga längden på en tjurmarknad med mer än tre år. Medan marknaderna var flyktiga i början av året, med Standard & Poor's 500-index på mer än 10 procent, har den kraftiga återhämtningen från mitten av februari drivit marknaden till något högre nivåer på året.

Trots att det blir gammalt finns det fortfarande tecken på denna tjurmarknad.

"På 84 månader är denna tjurmarknadsledning den tredje längsta i historien", säger Hank Smith, chefsinvesterare i Philadelphia-områdebaserade Haverford Trust. "Trots att motsatserna är motsatta, dödar inte åldrarna tjurmarknaderna. Recessioner eller förväntan på en lågkonjunktur på lågkonjunkturen. Lyckligtvis stöder de ekonomiska uppgifterna inte den berättelsen."

Medan ekonomer har beklagat den svaga tillväxten i den nuvarande konjunkturcykeln kunde det finnas en silverfodring till den långsamma men stabila utsikterna.

"En av fördelarna med den så kallade" 2 procent återhämtningen "är att det inte har varit tillräckligt med tillväxt för att skapa traditionella överskott - inflation, lager, överbelastning, överbyggnad, overbuying, overlending - det skulle normalt leda till nästa recession. visar sig vara en av de längsta ekonomiska utvidgningarna, säger Smith.

Här är sex skäl hausiska analytiker är optimistiska på utsikterna för aktier i år:

Konsumenternas förtroende är starkt. Konsumenterna driver ekonomin och det finns fortfarande många skäl till optimism. "Hushållens nettoförmögenhet är på rekordnivå, cirka 25 procent från föregående topp. Hushållens skuldsättning är på rekordlåg nivå. Nationellt har hushållens priser återhämtat sig mest från sina förluster från 2008, säger Smith. "Autoförsäljningen är nära rekord. Detaljhandeln är cirka 10 procent över den tidigare återhämtningstoppen. Räntorna, inflationen och gaspriserna är fortfarande låga."

Stabilitet i råolja. Prisstoppet i råolja kan ha funnit en botten på $ 26 per fatzon som slogs i januari. Råolja har återhämtat sig mot $ 40 per fat och många analytiker tror att marknaden kan ha slutligen bottnat. "Oljans kollaps från slutet av 2014 till 2015 har varit en främsta angelägenhet för marknadsaktörer. Vi fortsätter att se några upp mot oljepriserna mellan nu och slutet, säger John Canally, ekonomichef för LPL Financial i Boston.

Klarhet på Kina. En del av försäljningen i början av året berodde på farhågor om en potentiell hård landning i Kina efter år av saktrad ekonomisk tillväxt där. "För närvarande verkar marknaden vara nöjd med att kinesiska myndigheter säger och gör rätt saker", säger Canally. I början av mars sänkte den kinesiska regeringen sitt 2016 tillväxtmål till 6, 5 till 7 procent, efter förra årets tillväxt på 6, 9 procent.

Resultatutveckling. Intäkter kommer att vara en stor nyckel för att driva aktier högre, säger Canally. "Den stabila BNP-tillväxten år 2016 borde bidra till att ställa tonen för bättre företagsomsättningstillväxt, som historiskt sett har korrelerat väl med tillväxten i den övergripande ekonomin. För att förbättra tillväxten utomlands, en stabilare dollar och stabila energipriser tror vi att vi kommer att driva vinstvinster i mitten av enstaka siffror i slutet av 2016 och till 2017, säger Canally.

Recession risken är låg. Medan tillverkningen förblir i blygsamt sammandragsläge är bakgrunden till den amerikanska konsumenten generellt positiv, säger Terry Sandven, chefsstrategist vid US Bank Wealth Management i Minneapolis. "Lönen stärks, konsumentbesparingarna är uppe, låga energipriser stärker diskretionära utgifter och bostäder är fasta. Viktigt är att björnmarknader vanligen förekommer i och runt lågkonjunkturer när inflationen upphettas. Fed är helt förankrad i åtdragningsmodus, värderingarna förlängs och investerarnas känslor närmar sig eufori. Det verkar inte återspegla vår nuvarande miljö. "

Investorspsykologi är en positiv. Detta har varit en av de mest hatade tjurmarknaderna, säger Smith. "Ur en synpunkt stannar tjurmarknaderna vanligtvis med eufori. Tänk tillbaka till dot-com-raseriet i slutet av 90-talet eller mer nyligen bostadsbubblan. Investerare rusar in för att köpa tillgångar som de tror kan bara gå upp i värde, Säger Smith.

Vad gör investerare idag? I januari såg mer än 15 miljarder dollar tillbaka från aktier, säger Smith. Från början av tjurmarknaden har inhemska aktiefonder haft nettoutflöden på över 600 miljarder dollar, medan nästan 1 miljard dollar har flödat i räntefonder. "Den som köper ett band idag med sina svaga räntor, eller gömmer sig kontant utan utbyte, ger inget uttalande om deras överflöd. Dessa konkreta handlingar speglar inte grådighet eller eufori utan snarare rädsla och ångest. Det här är bra för tjuren marknadsföra."

Investerare kan tänka sig att tjurmarknaden verkar intakt för nu. "Vi anser att aktierna är klara att mala högre år 2016, säger Sandven. Vad ska du titta på nu? "Kommande resultat för första kvartalet och företagsledning kommer sannolikt att ställa tonen för eget kapitalutveckling på mitt år."

Rättad den 26 april 2016: En tidigare version av denna historia angav felaktigt hur mycket pengar som flyter i obligationsfonder och räntefonder sedan början av tjurmarknaden.