>> >> 6 Practices of Savvy Rewards Cardholders

6 Practices of Savvy Rewards Cardholders

Anonim

(IStockPhoto)

Med betalkortbelöningar på nedgången och belöningen kreditkort som erbjuder större incitament för anmälningar och bättre belöningar, många belöningar kortinnehavare planerar att lösa in dessa kreditkortsbelöningar för att finansiera sommar semestrar. Enligt Barometer för Capital One Rewards, en kvartalsundersökning av amerikanska konsumenter, betalar hälften av de som svarar på sommarturer minst en del av sina resekostnader med hjälp av belöningar, jämfört med 42 procent förra året.

[Se 11 enkla sätt att minska resekostnaderna.]

Även när flygbolagen skärper sina bälten och ökar avgifterna, har vissa flygbolag kreditkortsinnehavare nu extra extra förmåner. "Flygbolag har börjat ta betalt för fler saker, men med ett flygbolag belönar kreditkort kan du få saker som din första väskan kontrollerad gratis och prioriterad ombordstigning, säger Erik Larson, VD och grundare av NextAdvisor.com, som ger konsumentorienterad forskning om kreditkort och andra produkter.

Men belöningar kreditkort bär ofta högre räntor och avgifter än traditionella kort, så de ger inte ekonomisk mening för alla. Här är en titt på hur smarta belöningar kortinnehavarna ställer upp poäng eller mil utan att häva upp skulden.

1. Välj rätt kort för dina behov. Innan du registrerar dig för ett belöningskort analyserar du dina utgifter för att se var och hur du använder kredit. Är du en vanlig flygare på ett visst flygbolag eftersom du bor i ett nav? Eller brukar du spendera mer på mat och gas? Välj ditt kort i enlighet med detta. "Om du anmäler dig för att få riktigt bra bonuspoäng med ett flygbolag, kanske det inte är ditt bästa kort i det långa loppet om du inte använder det flygbolaget", påpekar Amber Stubbs, seniorförvaltningsredaktör på kreditkorts jämförelsepunkt CardRatings Com.

Tänk också på eventuella avgifter som är kopplade till kortet. Flygbolagens belöningskort är särskilt benägna att debitera en årlig avgift eftersom deras kortinnehavare tenderar att vara lojala. "Om du använder kortet ofta, är årliga avgiften inte vanligtvis ett problem eftersom du kan bli långt mer ut av det än du spenderar, säger Stubbs. "Om du är en lätt användare, måste du göra matte. Ofta måste du spendera så många tusen dollar innan du bryter jämnt."

[Se 4 rabatter du tjänar men använder inte.]

Också överväga hur komplicerat poängen eller belöningen inlösen processen är. När du är i tvivel, rekommenderar Larson att du får ett kort som erbjuder pengar tillbaka, eftersom "det är mycket tydligt vad du får för vad du spenderar. Med andra kort är det lite svårare att räkna ut."

2. Betala av saldot varje månad. Bortsett från att välja felkort för deras behov, kan de största misstagskort som kortinnehavare kan göra bär balans. Enligt Larson kan APR vara 2 till 4 poäng lägre på ett icke-belöningskort, vilket innebär att en balans på ett belöningskort kostar mer.

John Ulzheimer, chef för konsumentutbildning på SmartCredit.com, jämför belöningsprogram till buffé. "Du har en person som äter mycket och massor av människor som inte kommer att äta nära $ 7, 99 värt mat och de balanserar de större äterna, säger han. Om du bär balans på ett belöningskort, subventionerar du i huvudsak dina egna belöningar och belöningen från andra kortinnehavare.

3. Undvik att jaga belöningar. För vissa konsumenter skapar belöningskort en ursäkt för att spendera mer i strävan efter mil eller poäng. Det kan leda till ekonomiska problem om du inte kan betala balansen. Stubbs föreslår att du behandlar ditt kreditkort som ett checkkonto. "Se noga på det här kontot", säger hon. "Om du är långt över hälften av din budget och det är mitten av månaden, vet du att du behöver återta utgifterna. När du är redo att checka ut, fråga dig själv, " skulle jag vara bekväm att sätta på mitt betalkort? '"Om svaret är nej, kanske du vill ompröva inköpet.

4. Däckkostnader för en grupp. Planerar du en grupprestaurangutflykt eller semester? Att ta ut dessa kostnader och få ersättning kan hjälpa dig att tjäna pengar snabbare. Stubbs har använt denna strategi själv. "Min man och jag tar en semester med ett annat par varje år, " säger hon. "Jag bokar alltid allt som använder mitt huvudbonuskort och låter dem ge mig pengar." Nyckeln till denna strategi är bara att använda den med personer som kan lita på att betala tillbaka dig snabbt och spendera kontanterna klokt. Du sparar också en resa till bankomatern.

Om du arbetar för ett företag som behandlar kostnadsrapporter i rätt tid, kan du också ta ut företagskostnader och fil för ersättning. "Det kommer att bero på arbetsgivaren", säger Ulzheimer. "Några processavdrag snabbt, vissa gör det inte, men du vill inte ge din arbetsgivare ett räntefritt lån."

[Se 5 enkla sätt att spara på sommarresor.]

5. Ange automatisk betalning till ditt belönings kreditkort. Att göra återkommande betalningar som försäkringspremier eller gym medlemskap på ett belöningskort låter dig tjäna poäng på inköp som du skulle göra ändå. Ulzheimer gör det själv, men uppmanar konsumenterna att inte sätta och glömma auto betalningar. "Var noga med att se till att det inte finns några fel", säger han. "Ibland med auto bill, tenderar konsumenterna att bli lat och de kontrollerar inte för dubbla avgifter eller felaktiga belopp."

Om ditt län accepterar fastighetsskatt via kreditkort, kan den betalningen hjälpa dig att tjäna poäng, men vissa platser tar betalt avgift för kreditkortsbetalningar, så Ulzheimer föreslår att du gör en snabbbedömning för att säkerställa att avgiften motverkar eventuella avgifter.

6. Förstå hur man löser in poäng eller mil. Tjäna belöningar gör du inte bra om du aldrig använder dem. "Många gånger tittar folk inte på deras utgångsdatum och hamnar ibland, " säger Stubbs. Om ditt kort har en tidsfrist som är kopplad till belöningar (till exempel, vissa flygbolagens mil löper ut efter fem år), notera tidsfristen och lösa in dina mil innan dess. Notera också några inlösenavgifter eller blackout-datum. Du kan handla poäng eller mil på webbplatser som Points.com, men i allmänhet förlorar du något av värdet i processen.