>> >> 6 investerings tips för att öka din portfölj

6 investerings tips för att öka din portfölj

Anonim

Portföljmapp. (IStockPhoto)

Om du har havetime på din sida, finns det vissa investeringar för att göra det som sannolikt kommer att öka i värde i framtiden.

Guld var till exempel cirka 235 dollar per ounce 1970 (justerat för inflation). Nu närmar det sig $ 1, 300 - så du kan känna dig som King Midas om du har hållit kvar på mynt som är långa. Även om det inte är en exakt vetenskap, tenderar vissa typer av investeringar, som guld, att fungera bra över tiden.

Här är några att komma ihåg.

Upopulära tillgångsalternativ. Tänk ut ur lådan och tålmodigt vänta på rätt ögonblick, säger Martin Buchanan, privat rikedomar hos Buchanan Capital i Oklahoma City. "I våra portföljer finner vi ofta framgång i tålmodig övervakning av fördelaktiga tillgångsklasser tills vi ser en attraktiv inträdespunkt", säger han. "Till exempel har olje- och gasindustrin haft en av de värsta nedgångarna i sin historia, men investerare som tålmodigt väntat och köpt i den senaste botten har haft gott resultat."

Detta kan också vara sant för investeringar som verkar flyktiga - de kan visa sig vara solide i marknadsfluktuationer. "Guld har upplevt flera års fallande priser, men med en ökning av volatiliteten på marknaden och möjlig inflationstillväxt har guld blivit en av de mest framgångsrika tillgångarna 2016", säger Buchanan.

Lånefonder och obligationer. Dessa är skatteeffektiva innehav som har ett starkt rykte, säger Cary Cates, en certifierad finansiell planerare på Grunden Financial Advisory i Denton, Texas, och adjungerad professor vid University of North Texas. "Vanguard Total Stock Market Index Fund, Vanguard Total International Stock Index Fund och Vanguard Total Bond Market Index fond obligationer är bra alternativ, säger han. "Kostnaderna för dessa sträcker sig från 0, 05 procent till 0, 06 procent. Det här är mycket billigt, och de kommer inte troligen att dämpa marknaden."

Tjäna pengar med utdelningslager. Blue-chip utdelning aktier i en diversifierad portfölj är en klok investering, säger David Born, president och grundare av Born Investment Management i Austin, Texas.

En av de bästa är Teva Pharmaceutical Industries (ticker: TEVA): "Det har blivit drabbat av all den pågående och politiska retoriken kring Valeant (VRX). Men Teva är en lågprisledare inom det konkurrenskraftiga generiska fältet. Det är sportigt med 10 procent avkastning och anständiga tillväxtutsikter. Det här lageret kan vara en hamn i stormen när ekonomisk sjukdom slår. "

AT & T (T) ger också solid utdelning och konsekvent tillväxt. "De har ökat sin utdelning i 32 år i följd och ledarskapet hos företaget verkar förpliktigade att fortsätta den trenden", säger Jonathan Polson, portföljförvaltare och investeringsrådgivare för Southern Trust Wealth Management i Greenville, South Carolina.

Undvik att köpa förra årets mest framgångsrika aktier och fonder. Istället, anser Nathan Yates, forskningschef för Forward View i Clintwood, Virginia, Becker Value Equity Fund (BVEFX), "en sällsynt storkapitalfond som inte är en skåpindexfond. Becks ledningsgrupp har en lång spår rekord av att överträffa sitt riktmärke och företagets avgiftsstruktur är mycket rimligt ", säger han.

Hans favorit internationella fond är Oberweis International Opportunities Fund (OBIOX): "Oberweis använder en kvantitativ metod för att minimera risken samtidigt som man finner ojämförliga aktier. Förväntas fortsatt vinst från denna stora fond", säger Yates.

Spåra kvartalsrapporter. Webbplatsen Search13F.com innehåller ett verktyg som gör det möjligt för privata investerare att spåra hedgefondsportföljer. Dess strategi är att identifiera bestånd som såg en betydande ökning av det institutionella ägandet, likaså prissattes till föregående kvartal och har en liten eller medelstora kapitalisering för att möjliggöra en större uppåträtt, säger Irina Blinova, chef, Search13F.com i Cambridge, Massachusetts. Företaget lyfter för närvarande Marinus Pharmaceuticals (MRNS) eftersom bioteknikstocken såg en imponerande 58 procent ökning av antalet aktier som köpts av hedgefonder, säger Blinova.

Följ mästarna. Robert R. Johnson, president och verkställande direktör för American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania, föreslår Warren Buffett's Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) för "allas portfölj". Eftersom det är väl diversifierat, finns det mindre risk, säger han. "Beståndet misstas ofta för en investeringsfond, och Warren Buffetts historiska aktieplockningsförmåga anges som en orsak till företagets framgång." Bolaget äger olika företag inklusive See's Candies, Dairy Queen, Nebraska Furniture Mart och NetJets.