>> >> 6 Hemrenoveringar som kan skada ditt hem säljpris

6 Hemrenoveringar som kan skada ditt hem säljpris

Anonim

Medan du kanske älskar tanken på lime gröna väggar kan köpare som tittar på ditt hem vara oense. (Getty Images)

När man peklar upp sina bostäder, är det ofta med om dessa renoveringar kommer att lägga till återförsäljningsvärdet.

Medan få husägare återhämtar hela kostnaden för bostadsrenoveringar, uppdaterade badrum och kök, plus andra förbättringar, kan hjälpa dig att sälja ditt hem snabbare och för mer pengar. Den extra bonusen är om du gör renoveringarna medan du bor i hemmet, får du njuta av de renoverade utrymmena i minst en liten stund innan den går på marknaden.

Men vissa renoveringar kan faktiskt skada ditt hem värde. Dessa förmodade förbättringar lägger inte bara till något i din botten, de kan göra ditt hem mindre attraktivt för potentiella köpare och sänka sitt värde.

Hur mycket de skadar beror på. Om hemmet är på ett mycket önskvärt ställe, kan potentiella köpare vara villiga att förbise lila väggar och en ful diskdisk eller de kan vara villiga att göra egna renoveringar. I en underavdelning där många liknande bostäder är till salu, kan den med dåliga renoveringar linga sig osålda.

I allmänhet råder fastighetsmäklare och designexperter att hålla återförsäljning i åtanke när du renoverar, särskilt om du inte planerar att stanna i hemmet för alltid.

"Renoveringar görs alltid bäst när de är neutrala och smakfulla", säger Gea Elika, huvudmäklare i Elika Real Estate i New York och en regional direktör för National Association of Exclusive Buyer Agents. "Personifiera inte det om du planerar att sälja det."

Enligt Remodelingmagasinens rapport om kostnad och värde för 2015, är de nya renoveringarna som ger störst avkastning när du säljer en ny entrédörr (vilket ger dig 101, 8 procent av det du spenderar på nationellt genomsnitt), användningen av tillverkad stenfiner ( 92, 2 procent) och en garageportbyte (88, 4 procent). De som har den minsta avkastningen är ett tilläggsrum (48, 5 procent), ett hemkontor (48, 7 procent) och ett badrumstillägg (57, 8 procent).

Värdet av vissa funktioner varierar med geografi. En simbassäng är till exempel mer önskvärd i Florida eller Hawaii än i Minnesota eller Maine, men även i Florida kanske vissa köpare inte vill ha den extra underhållskostnaden.

I Pittsburgh, där platta varv är sällsynta, kan ett hem med en fantastisk platt gård sälja snabbt oavsett vad som har gjorts till inredningen. "Du kunde komma undan med att göra vissa saker till ett hus här som du inte kunde i Florida", säger Kevin Brown Jr., president för Praedium Real Estate Services i Pittsburgh och en regional direktör för NAEBA.

Här är sex renoveringar som kan skada ditt hems försäljningspris eller hålla det på marknaden längre än vad det annars skulle vara.

Ombyggt garage. Vissa husägare ser att konvertera ett garage som ett billigare sätt att lägga till mer bostadsutrymme än att bygga ett tillägg - och det är det. Men många köpare skulle föredra ett garage, särskilt i kalla och regniga klimat. "Det rummet kommer alltid att känna sig som ett kallt garage", säger Sabrina Booth , en agent med Redfin i Seattle. "Ett garage är mycket mer värdefullt än ett extra rum i Seattle."

Eliminerar ett sovrum eller ett pulverrum. I äldre hem kan det vara värt att kombinera mindre rum i det offentliga vardagsrummet eftersom dagens husägare gillar stora öppna ytor. Att eliminera ett pulverrum är dock en dålig idé. Och att vända ett sovrum till en mantelskåp eller kombinera två sovrum för att skapa en stor mästarsvit kan inte betala. "Du har eliminerat en hel bostadsyta, " säger Brown.

Tung personalisering. Vi vill alla göra våra hem till våra signaturrum. Men vissa ovanliga funktioner kan stänga av potentiella köpare. Matt Francis, filialchef på Better Homes och Gardens Mason-McDuffie Real Estate i San Francisco Bay Area, visade en gång hemma på $ 1, 5 miljoner med ett anpassat kök som hade två college-kylskåp i stället för ett fullstor kylskåp och ingen frys. "Allt som är för personligt eller för specifikt skulle inte vädja till den bredaste poolen av köpare, säger Booth.

För mycket färg. Om du älskar färg, måla väggarna i ditt hem alla regnbågens nyanser - och måla sedan över dem i en neutral färg när du är redo att sälja platsen. Var medveten om att vattenapparater eller neonplattor inte kan vädja till de flesta köpare. "Alla har en åsikt om en färg. Ingen har en stark invändning mot neutral färg, säger Booth. "Trots att de kan måla över det är deras intryck av huset negativt."

Lägger till en pool. I vissa stadsdelar i varma stater som Florida, Hawaii, Arizona och Kalifornien förväntas pooler, och det är osannolikt att lägga till en pool till bostäder i dessa grannskapar för att skrämma bort köpare. I svalare klimat, där pooler måste öppnas och stängas varje säsong, kan en pool ses som mer av ett dyrt besvär än en tillgång.

Renoveringar utan tillstånd. Nästan alla kommuner kräver tillstånd för stora (och ibland mindre) renoveringar. Det är delvis för att säkerställa att alla hemförbättringar är upp till kod. Savvy köpare kommer att fråga om renoveringar gjordes med tillstånd (begär kopior av dem är en bra idé), och vissa städer kräver inspektioner innan bostäder säljs. Att köpa ett hem med oupphörligt arbete kan kosta senare om staden kräver att arbetet slits ut och återställs eller tar ut en böter.