>> >> 6 Frugalvägar för att bli av med vinters Blues

6 Frugalvägar för att bli av med vinters Blues

Anonim

Att köpa en ljusterapi låda kan hjälpa till att stärka ditt humör, men det finns andra saker du kan göra. (Getty Images)

Under de kalla och gräna vintermånaderna får många av oss (jag ingår) en känsla av melankoli och trötthet i våra liv. Så många som 20 procent av amerikanerna lider av åtminstone milda fall av säsongsbeteende, och många lider av brist på vitamin på grund av vädret, så du är långt ifrån ensam.

Det kan också vara en eländig upplevelse. Du är frestad att bara stanna i sängen hela dagen. Du känner dig dum. Du utför inte så bra som du borde på jobbet. Du är cranky runt din familj och befinner dig att reagera med för mycket känslor alltför ofta.

Ska du gå till doktorn? Det är alltid ett bra steg, men det finns många saker du kan göra för att ta itu med ett mildt fall av vinterns blues utan att gå till doktorn och utan att spendera hundratals på speciella konstgjorda ljus.

Gå ut. Visst kan vädret ute vara skrämmande och värmen inuti är härlig, men när du går utomhus kan du suga upp lite solstrål, vilket är bra för dig i små doser. Vitamin D som din hud producerar när du är i solljuset kan ha positiva mentala och fysiska effekter, plus ljuset bidrar till att stärka en hälsosam nattscykel som kan hjälpa till att hålla sömnen normal. En annan bonus: Du rör dig, och det kommer i sig med hälsofördelar.

Träna lite. Även om du inte känner för det, lägg åt en halvtimme eller så för lite kraftig träning varje dag. Gör ett träningspass hemma eller gå till gymmet om du redan har ett medlemskap. Om dagen inte är för kall, gå ut och ta en snabb promenad eller gå på jogging. Du kan till och med bara starta en rutin av kroppsvikt övningar hemma, som pushups, situps, burpees och så vidare. Att träna dagligen har en positiv inverkan på ditt mentala tillstånd.

Ljusa ditt hem. En annan kraftfull strategi för att hålla vinterns blues i bukten är att lysa upp ditt hem så mycket du kan. Öppna persiennerna och låt ljuset strömma in. Ljust ljus, särskilt naturligt ljus, kan hjälpa till att åtgärda vinterns blues, så låt solen gå in.

Upprätta en daglig rutin. För många människor som lider av vinterns blues (igen, inklusive mig själv), är solen som dyker över horisonten som en intern växel som säger att det är dags att gå och lägga sig. För mig börjar jag känna mig som sömn när jag börjar göra hushållsarbeten efter att mina egna barn är i sängen. Genom att fylla på kvällen med en lista över saker som behöver göras, kan du hålla den känslan av sömnighet i sjön och hålla fast vid en hälsosammare uppsättning sömnmönster under de långa vintermånaderna.

Ta vitamin D-tillskott enligt anvisningarna. Forskning tyder på att det finns en koppling mellan låga nivåer av vitamin D och vinterns blues. Detta beror på att din kropp producerar D-vitamin från exponering för solljuset, och vintermånaderna begränsar ofta mängden solljus som människor får. Vitamin D-tillskott kan säkert hjälpa till att säkerställa att du får rätt mängd vitamin D i ditt system, men följ anvisningarna och ge din läkare ett samtal innan du börjar ta dem.

Lyssna på optimistisk musik. Hitta musik som sätter ett leende på ditt ansikte och spela det högt och stolt i ditt hem, din bil och till och med på din arbetsplats (med hörlurar). Musik som gör att du mår bra och uppmuntrar dig att gå upp och flytta runt, kommer att ha en positiv inverkan på din energinivå som varar bortom slutet av låten. Under hela året, bygg en "vinterspellista" full av energisk och positiv musik som du tycker om, och lyssna sedan på den spellistan ofta under vintermånaderna.

Vintern blues kan vara utmanande att övervinna före början av våren. Lyckligtvis finns det steg du kan ta för att få svårigheterna med säsongen att passera utan för mycket besvär eller kostnad. Och de första tipsen på våren kommer att vara här innan du vet det, med varma dagar, soliga himmel och slutet på vinterblåsen.