>> >> 6 Faktorer att tänka på innan du betalar ut en 401 (k)

6 Faktorer att tänka på innan du betalar ut en 401 (k)

Anonim

Beloppet du tar ut kommer att vara föremål för inkomstskatter. (Getty Images)

Om du byter jobb och har en 401 (k) genom ditt tidigare företag kan du ha möjlighet att betala ut det.

Många anställda väljer att ta pengarna istället för att hålla det markerat för pensionering. Bland investerare har en av tre betalat ut en 401 (k) före åldern 59 1/2, enligt data från Fidelity Investments.

Men innan du tar pengar ut ur kontot, lönar det dig att utvärdera dina skäl för uttagandet, liksom de ekonomiska konsekvenserna som kan uppstå av distributionen. Här är några faktorer att tänka på innan du betalar ut en 401 (k).

Beräkna vad du kommer att ficka. Beloppet du har avsatt för pensionering kommer att sjunka avsevärt om du betalar ut. Om du är yngre än 59 1/2, kommer din uttag generellt att bli föremål för en straffavgift på 10 procent. Om du är äldre än 55 år kan du undvika 10 procent straff om du skiljer dig från tjänsten till din arbetsgivare efter 55 års ålder. Detta undantag är endast tillgängligt om din plan tillåter utdelningar före normal pensionsålder.

Det belopp du tar ut kommer också att bli föremål för inkomstskatter. "Det är inte ovanligt att 50 procent eller mer av fonderna förångas med skatter och påföljder", säger Blake Christian, en partner vid HCVT i Long Beach, Kalifornien. Beroende på din skattesats, om du har $ 10 000 som du vill betala ut, kan du hamna så lite som $ 5000 efter skatter och avgifter.

Tänk om pengarna är nödvändiga. Fråga dig själv om pengarna behövs för att täcka oväntade kostnader, och i så fall utvärdera orsaken. "En ekonomisk nödsituation är en situation som, om den inte hanteras ordentligt, kan ha negativ inverkan på din förmåga att leva i ditt hem, din hälsa eller din förmåga att betala för viktiga saker", säger Spencer Pringle, vice vd för pensionslösningar vid pensionering Clearinghouse i Charlotte, North Carolina. Viktiga saker kan innehålla grunderna som mat, daglig transport, verktyg eller betala av ett vanligt lån.

Titta på andra sätt att få tillgång till pengar. Om du går igenom en hård ekonomisk situation, beräkna det exakta beloppet du behöver för att täcka utgifterna. "Även i en finansiell nödsituation kan du bara kräva en del av din 401 (k) balans, " säger Pringle. "I de flesta situationer kan du betala ut det belopp du behöver för att hantera nödsituationen och hålla kvar det resterande beloppet som investerats."

Titta också på andra alternativ för att samla de medel du behöver. Du kanske kan knacka på en akutfond, ta ut ett lån, refinansiera ditt lån eller minska andra månatliga utgifter för att täcka kostnaderna.

Tänk på att fortsätta investera. Istället för att du betalar ut 401 (k) kan du kanske lämna den på din tidigare arbetsplats. "Genom att lämna medel med den tidigare arbetsgivaren är 401 (k) avgifterna generellt låga och investeringsval är ofta breda", säger Christian.

Om du inte lämnar pengarna med ditt senaste företag finns det andra sätt att hålla pengarna uppsatta. "Du kan rulla din befintliga plan i din nya arbetsgivares plan om din nya arbetsgivares plan tillåter sådana övergångsbidrag, säger Steven J. Weil, VD för RMS Accounting i Fort Lauderdale, Florida. Ett annat alternativ innebär att pengarna ska bli överförda i IRA. Rullande medel till denna typ av konto gör att pengarna kan växa på skatteavdrag. Du kommer också att kunna få tillgång till fonderna vid en senare tidpunkt om du behöver dem.

Gå igenom långsiktiga prognoser. Pengar du har avsatt för pensionering kan fortsätta växa under de kommande årtiondena. Om du tar ut det nu, kommer du att förlora potentiellt intresse och intäkter som annars skulle samlas över tiden. "Den mest kostnadseffektiva delen av utbetalningen är att du saknar framtida tillväxt av pengarna du drar ut", säger Jason Cabler, grundare av Celebrating Financial Freedom-bloggen. Säg att du har $ 20.000 avsatt. Om du betalar ut det, förlorar du en betydande del av framtida intäkter. Att hålla $ 20.000 i ett konto med 10 procent avkastning i 20 år kan uppgå till 150 000 dollar.

En annan faktor att tänka på innebär att du har mål för pensionering. Om du planerar att behålla din nuvarande livsstil, vill du se till att du har tillräckligt sparat för att genomföra dina pensionsmål. Utbetalning nu kan medföra omedelbara men inte långsiktiga fördelar.

Prata med en rådgivare. Att fatta ett beslut som passar din ekonomiska situation är inte alltid en enkel process. Säg att du försöker betala av långvarig skuld och undrar om du betalar ut en 401 (k) är ett smart drag för att minska saldon. Eller kanske du vill starta ett företag, i vilket fall en övergång för företagsstart kan vara ett alternativ. Med denna typ av konto kan du flytta pengar från din pensionsplan till ditt företag utan att betala skatt eller påföljder på beloppet.

Om du försöker samla in pengar för att göra ett stort köp, till exempel en bostadsrenovering, kan det vara bäst att försöka öka intäkterna på andra områden, som att ta en sida gig. "Det här är ett komplext område med många val och möjligheter, säger Weil. Sätt dig ner med en finansiell eller skattemässig rådgivare för att gå över dina tillgängliga val, och använd inmatningen för att fatta ett beslut som uppfyller dina nuvarande och långsiktiga behov.

Rullar över 401 (k) När du byter jobb