>> >> 6 Kostnader att skära i pension

6 Kostnader att skära i pension

Anonim

(IStockPhoto)

Om du inte har en traditionell pension eller ett stort nästägg är det troligt att du kommer att behöva noggrant övervaka dina utgifter vid pensionering. "[Pensionärer] sitter inte bara kring att äta bonboner och lever av pensionsplaner", säger Bart Astor, författare till "AARP Roadmap för resten av ditt liv: smarta val om pengar, hälsa, arbete, livsstil och förverkliga dina drömmar ." "Vid 50 eller 60 år måste du fortfarande tänka på lång sikt. Du kommer att vara utan en stor karriär för 30, 40 eller till och med 50 år, vilket förmodligen är längre än vad du faktiskt jobbat tidigare. Titta på vad du har råd med att göra och balansera det med vad som är viktigt för dig. "

En av de enklaste sakerna du kan göra för att du ska vara ekonomiskt genomförbar under pensionen är uppmärksam på dina utgifter. "Det är viktigt att förstå exakt var dina pengar går och vad du får för det", säger Keith Green, ordförande för The American Retirement Initiative. "Det finns många sätt att minska utgifterna på saker som du inte behöver."

Oavsett om du befinner dig mitt i pensionen eller planerar du bara framåt, överväga att skära tillbaka på följande områden för att förhindra onödiga utgifter och ekonomiska bekymmer på vägen:

Kreditkort. När du flyttar till pension kommer du sannolikt att behöva anpassa sig till att leva på en lägre inkomst. För att undvika att komma i trubbel senare, se till att du bara köper vad du har råd med. "Det är vanligtvis ett misstag att bära en balans på ett betalkort, säger Green. "Den övergripande tanken här är att under sina pensionsår är det mer sannolikt att folk bor på en räntebärande inkomst, vilket kan påverka återbetalningsprocessen senare."

Detta säger inte att du inte längre kan använda kreditkort. Du måste bara lära dig situationen annorlunda och vara villig att titta på nya erbjudanden om avgiftsstrukturerna och betalningsavtalen inte matchar dina ekonomiska förmågor, säger Green. Om du har kreditkortsskuld, prioritera vad som behöver betalas först så att du fördelar dina pengar effektivt. "Den bästa rutinen är att betala ut dem varje månad", säger Paula Heichel, vice vd för investeringar i Wells Fargo. "Men om det inte är möjligt, och du har en stor balans, betalar du korten med de högsta räntorna först."

Teknologi. Anmäl dig inte och betala för allt du inte ska använda. "Hur många människor ser 50 procent, eller till och med 30 procent, av de saker de betalar med kabel?" Green säger. Att betala för kabel kan bli en stor finansiell avlopp över tiden. Överväg bantning ner på utarbetade paket eller vänd dig till billigare alternativ. "Idag kan du hämta innehållet från andra försäljningsställen som Netflix, RedBox eller Hulu, för lite till ingen kostnad", säger Green.

Dessutom vara realistiska om dina behov och önskemål. Om du behöver en mobiltelefon bara för att ringa ett telefonsamtal, köp inte den senaste smarttelefonen med ett obegränsat datapaket. "Du behöver inte betala för fina telefoner med funktioner eller minuter du inte använder", säger Green.

Försäkring. Ju äldre du får desto viktigare blir det att fokusera din uppmärksamhet och pengar på livförsäkringsplaner. "I händelse av din död, [livförsäkring betalar] dina anhöriga eller de närmaste till dig, säger Green. "Men när du är pensionerad, är de personer som var beroende av dig tidigare inte längre. Du har också teoretiskt sett haft tid att bygga upp andra tillgångar så att behovet inte finns där." Som sagt bör du inte alltid avbryta din livförsäkringspolicy eftersom många av dem har lönsamma alternativ för avkastning och kan hjälpa en efterlevande make eller ha förmåner med boendeplanering.

Resa. Resor tenderar att öka under de tidiga åren av pensionering och avtar senare, säger Heichel. Om du vet att du ska resa mer under pensionen, försök att fakturera dessa kostnader i din pensionsbesparing före tidpunkten. Oavsett tidigare planering, behåll kostnaderna låga genom att justera din resplan. Handla för de billigaste flygplatssätena och rabatterade hotellrummen.

Bilar. Om möjligt, undvik att köpa nya fordon. "Undvik överskott på underhåll, gas och olja, " säger Green. "Det finns ingen anledning att spendera pengar på premiumbränsle om tillverkaren rekommenderar regelbundet blyfri. Du kan inte vara rädd för att leta efter de bästa erbjudandenen och pruta lite för vad du behöver". Individuella livsstilbehov kan komma till spel, men det är viktigt att utvärdera dina transportbehov för att hålla kostnaderna låga. "Ta ett steg tillbaka och kanske säga, " behöver vi verkligen två bilar? "Säger Heichel. "Vissa människor kan behöva två fordon, medan andra inte kan. Det är viktigt att undersöka dina livsstilsbehov."

Hasardspel. Undvik rekreationsaktiviteter som innebär att du spenderar mycket pengar och inte får mycket, om någonting, i gengäld. "En stor andel av lotteri biljetter köps av seniorer, och det kasta bort pengar för alla, " säger Green. "Seniorer är också oproportionerligt representerade på kasinon."

Istället väljer du aktiviteter som förbättrar livskvaliteten. "Fokusera på aktiviteter som hjälper dig att samla minnen och erfarenheter - inte saker eller pengar", säger Astor. "Tanken är att spendera vilken liten diskretionär inkomst du har på vad som är viktigast för dig. Men din inkomst kanske inte är på uppgången, så det betyder att du måste vara mer försiktig."

[Se: 10 Secrets of Successful Retirement Savers.]

Mat. Mat är en nödvändighet som du inte kan eliminera, men det finns åtgärder du kan vidta för att hjälpa till att upprätthålla en stabil budget under hela pensionen. Gå till de generiska eller butiksvarumärkena istället för varumärken. "Det är de små sakerna som lägger på med tiden men kan lätt undvikas, säger Green. Fördjupa sig i uppskattade kiosktips och middagar på restauranger är två andra saker som kan skäras för att spara pengar på lång sikt. "Spara dessa saker för speciella tillfällen", föreslår Green.

Hem reparationer. Detta kan vara ett annat oundvikligt område för utgifter, men det kommer att göra din forskning och förstå vad du behöver, särskilt om du inte kan göra reparationerna själv. "Hem reparation kan vara väldigt dyrt, " säger Green. "Du måste vara villig att shoppa och hitta den bästa affären."