>> >> 6 karaktärsdrag att tänka på innan du blir en entreprenör

6 karaktärsdrag att tänka på innan du blir en entreprenör

Anonim

Om du är osäker på hur du ska studsa tillbaka från misslyckanden eller vägrar, kan det vara bra att entreprenörskap inte är rätt väg för dig. (IStockPhoto)

Du kan vara upphetsad av tanken att starta och driva ditt eget företag. Historierna av entreprenörer som började med lite eller ingenting och blev miljonärer är spännande. Men det här händer inte för de flesta entreprenörer, och många gick igenom stora svårigheter innan de började sin verksamhet. Steve Jobs upplevde misslyckanden, och Oprah Winfrey föddes i fattigdom. Det uppmuntrande budskapet från detta är att alla kan få stora saker att hända, men frågan är: Är du ute efter utmaningen?

Det finns många frågor att fråga dig om din inställning till situationer och din karaktär innan du bestämmer dig för att slå ut på egen hand. Vissa är mer uppenbara och diskuteras ofta i detta sammanhang medan andra inte är lika vanliga men lika, om inte mer viktiga.

1. Ditt förhållande till pengar. När du startar ett företag, kommer du att ha tur om du bryter jämnt i ditt första år. Om du planerar att göra en produkt kräver det ett stort utlägg av pengar. Serviceföretag kan kräva mindre. Båda har dock samma risk att de inte får avkastning på investeringar i flera år, om någonsin. Drivs du av tanken på att tjäna mycket pengar för dig själv eller att växa till något som genererar pengar? Om du fastnar på den frågan ska du överväga om du kommer att vara obekväma om du inte får en stadig lönecheck.

2. Din inställning till tanken på misslyckande. Alla är rädda för att misslyckas, men du borde tydligt identifiera vilken typ av misslyckande det är att du är rädd för. Underbara entreprenörer är "rädda för att misslyckas, men de är ännu mer rädda för att misslyckas med att försöka", skriver Adam Grant, professor i ledning och psykologi vid University of Pennsylvania Wharton School, i en LinkedIn-post. Kommer du ångra att inte göra ett försök? Eller kommer du ångra försök och eventuellt misslyckas? Det borde berätta om du är beredd att vara en entreprenör.

3. Din outlook. Ingen är verkligen bekväm med osäkerhet, men människor närmar sig det annorlunda. Vi kan känna oss glada av utsikterna att inte veta vad nästa år kommer att medföra i livet eller arbetet, eller vi kan känna ångest vid själva tanken. Det här kommer att berätta mycket om huruvida du känner att du behöver veta allt svar innan du slår av, vilket är omöjligt. Eller det kommer att berätta för dig hur du reagerar på besvikelser, av vilka det kommer att bli många som företagsägare.

Alla håller en viss grad av tvivel och negativitet, men du måste bedöma om du primärt ser saker som möjligheter eller vägrar. Och om du stöter på dessa hinder, kommer du att få uthållighet att gå fram mot mer tvetydighet?

4. Dina inspirationer. Det måste finnas en anledning till att du beaktar entreprenörskap. Vad sägs om att det exciterar och motiverar dig? Du kan till exempel söka pengar, ägande eller kreativitet - eller alla dessa. Är du en bestämd person som kommer att göra vad som krävs för att få något gjort och få något att hända?

5. Din arbetsstil. Det kan vara ett svårt att överväga om du alltid har jobbat för någon annan. Om det är sant, tänk på ett exempel där du har varit ansvarig för ett projekt, ledare för en grupp eller kapten i ett idrottslag. Tycker du om att packa eller vara en del av förpackningen? Presterar du bättre när du delegeras till eller delegerar till andra? Många människor hoppas att de föredrar att vara ansvariga och berätta för folk vad de ska göra. Men du måste tänka på den här allvarligt eftersom det här är två olika typer av människor. Om du inte är säker måste du tänka på det. Även om det inte alltid är fallet, människor som gillar att leda bygger vanligtvis mer framgångsrika företag.

6. Din natur. När du driver ett företag gör du saker som du aldrig har förväntat dig. Åtminstone i början gör du produkt- eller serviceutveckling, marknadsföring, skrivning, reklam, förhandlingar, försäljnings- och byggnadsrelationer med kunder och leverantörer. Tycker du om alla dessa saker? Om inte, kan du behöva en partner som gillar saker du inte gör. Gillar du att träffa nya människor och prata om dina ansträngningar? Du måste bygga relationer om du vill att ditt företag ska lyckas. Är du bekväm med outreach och med att vara nekad?

Att hoppa i entreprenörskap är inte något att ta lätt, eftersom det finns många saker att tänka på innan du gör det. Vid något tillfälle måste du sluta ifrågasätta och affärsplanering för att ta springan. Du kan inte känna till alla svaren när du börjar, men du känner dig själv. Du måste vara ärlig mot dig själv och prata med andra om nödvändigt om dessa aspekter av din karaktär för att bestämma om entreprenörskap är rätt för dig.