>> >> 5 sätt Spring Home Sellers kan få en kant

5 sätt Spring Home Sellers kan få en kant

Anonim

Hemförsäljningen förväntas hoppa i år till en 5, 25 miljoner kronor. (Getty Images)

Tillsammans med tulpaner och påskliljor kommer "Tecknad" tecken snart att dyka upp över gräsmattor. En förbättrad arbetsmarknad i USA förväntas leda till ökad hemförsäljning 2015, så om du vill sälja ditt hem borde låga räntor och snabba lagernivåer skapa en attraktiv miljö.

"Med den förbättrade ekonomin ser vi fler människor som lämnar sina föräldrars hem. Att bo i dina föräldrars källare är inte en del av den amerikanska drömmen", säger Lawrence Yun, chefsekonom på National Association of Realtors. "Nästan tre miljoner nya jobb skapades under de senaste 12 månaderna, och det ger inkomster för familjer och förtroende för att göra långsiktiga beslut."

NAR förutspår ett hoppa i befintlig hushållsförsäljning år 2015 till en 5, 25 miljoner kronor, en ökning från 4, 93 miljoner försäljningar 2014. Det nationella mediankostnaden för hemvist var 208.500 dollar 2014, en ökning med 5, 8 procent från 2013, enligt NAR. Yun prognoser att medianhempriset stiger igen år 2015 till 218 300 dollar.

Lagernivåer, eller antalet bostäder till salu, förblir tätt, vilket kan ge säljarna en fördel. "För det mesta av 2014 stod inventarierna 4, 5 till 5, 5 månaders leverans. Det jämförs med en mer balanserad marknad med 6 till 6, 5 månaders utbud", säger Yun.

Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa ditt hem att sticka ut bland andra listor. "Makeovers kan vara billigt, men ge tillbaka stora avkastningar", säger Gary Rogers, mäklare ägare av Waltham, Massachusetts-baserade RE / MAX On The Charles.

När det gäller att klara ditt hem till salu, tänk på tre saker: rent, rör och färg, säger Sheryl Grider Whitehurst, som förvaltar mäklare på Traders Realty i Peoria, Illinois.

Här är fem saker du kan göra för att få ett ben på tävlingen i vår.

1. Våren - städa ditt hem. Ta dig tid att göra en djup rengöring i ditt hem. Rengör dina fönster. Tänk på en ny färgfärg. Rengör injekteringen i din keramiska plattor. Tänk på om dina mattor behöver städas. "När du går in i ett trevligt hotellrum, är allt trevligt och sparkly clean. Du vill ha samma sak för ditt hus, " säger Whitehurst.

Även små saker kan göra skillnad. "Se till att ugnsfiltret är rent. Om det är smutsigt kommer potentiella köpare att undra hur du har tagit hand om andra mekanismer i ditt hus, säger Whitehurst.

Rengöring innebär också att du snubblar upp landskapsplaneringen, som inkluderar blomstersängar och buskar. "Folk väntar till sista minuten för att förbereda utsidan, och ibland blir det bara inte, " säger Rogers.

"Ju tidigare du kan få en professionell landskapsarkitekt, kommer du att göra en vårprydnad, desto bättre. Om vädret tolererar det, sätt lite mer planteringar. Varför inte få ett friskt utseende och fyll i en blomsterbädd? Det kan ta lite tid för att de ska sätta och mogna, ju desto bättre desto bättre, säger Rogers. "En bra professionell vårrengöring kan vara $ 400 till $ 500, men är förmodligen den bästa avkastningen dollar-för-dollar. Det kommer att få folk att gå in i huset, och det får folk att tro att du bryr dig om huset."

Titta också på ditt hus från gatan. Vad märker du? Har dina fönsterluckor bleknade över tiden? Har din ytterdörr en ny färgfärg? Hur ser din brevlåda ut? Fråga dig själv: "Kan jag göra något enkelt för att få det att se ut som jag är stolt och ägande i min egendom?" Whitehurst föreslår.

Tänk på din trädgård också. "Curb appeal betyder ryggen, inte bara framsidan", säger Rogers. "Skydda dina däck, eller måla eller färgas. Tänk på att få en plastskur för soprör. Håll en ren och snygg plats för att lagra sopfat."

2. Rensa röran. Det är dags att komma ut i förpackningarna. "Om du är seriös om att flytta, börja packa nu. Tänk på att få en liten förvaringsskåp. Ljus upp huset. Om vardagsrummet har för mycket möbler ser det inte ut, " säger Rogers.

Med våren precis runt hörnet, överväga att packa bort dina vinterkläder så att garderoberna blir rymligare. "Folk vill gå in i en fastighet och se att det finns gott om plats för sina saker", säger Whitehurst.

3. Använd färgteman. Det är ok att vara lite fet med färg, men se till att allt matchar. "Det brukade vara att allt var neutrala färger - beige eller vitt. Nu tar folk färg i sina hem. Men se till att allt går ihop, säger Whitehurst.

Passar ditt överkast i rummets färg? Om inte, köp ett billigt överkast som samordnar. Samma sak gäller kasta på kudden. Använd små, billiga föremål för att dra färgteman tillsammans för att skapa ett tilltalande utseende.

4. Överväga att få hem inspektion. Typiskt får mångahomebuyers en heminspektion innan de slutför köpet av ett hem. Varför inte ta reda på vilken tid heminspektören ska rapportera behöver uppmärksamhet?

Nyckeln är att vara proaktiv. "Kanske finns det ett litet dropp i kranen eller det finns inte elektriska jordfelsbrytare där de ska vara nära vatten. Det kan vara en liten fix och det skapar en mindre problemfri transaktion, säger Whitehurst. .

"Vi ser att transaktioner hamnar på grund av problem över heminspektioner. Sedan måste huset gå tillbaka på marknaden, och alla är besvikna, säger Whitehurst.

Bottom line: Ge inte potentiella köpare skäl att kolla ditt hus utanför listan. "När människor tittar på ett hus söker de verkligen skäl till att inte köpa. De letar efter saker som är fel med det, säger Rogers.

5. Höj inte upp försäljningspriset. Fastighetsexperter rekommenderar att du är realistisk när det gäller ditt försäljningspris. Det måste vara konkurrenskraftigt.

"Köparna letar efter det bästa värdet. Forskning berättar ofta att om du prissätter ditt hem nära vad det kommer att sälja för, kommer det att sälja snabbare och faktiskt för mer pengar, om du prissätter det för högt till att börja med, säger Whitehurst .

Att prissätta ett hem för högt kan eliminera några potentiella köpare från att ens titta på ditt hus, och det kan innebära att ditt hus sitter på marknaden längre. Om du i slutändan bestämmer dig för att göra en prissänkning, kan köpare undra vad som är fel med hemmet.

"Du kan prisa ditt hem för att bli såld, eller för att få din nästs hus såld, " säger Whitehurst. "Om mitt hus är prissatt högre, vilken kommer att se ut som det bästa värdet?"