>> >> 5 sätt att förbereda sig för en björnmarknad

5 sätt att förbereda sig för en björnmarknad

Anonim

Årets grova startfor investerare har observatörer undrar om USA står inför en björnmarknad. Men gör inte panik och rusar för att sälja dina aktier - björnmarknader, vanligtvis definierade som minskningar med 20 procent eller mer, ingår i normala cykler.

Juryn är fortfarande ute om de stora amerikanska marknaderna är på väg mot en officiell björnmarknad, men oddsen stiger. Världsomspännande lager, mätt av MSCI All-World World Index, har minskat med 20 procent.

"Det kommer sannolikt att bli mycket värre innan det blir bättre", säger Brad Lamensdorf, medförvaltare för Ranger Equity Bear-börshandlade fond (ticker: HDGE).

Standard & Poor's 500-index har minskat med cirka 8 procent från maj 2015, tack vare en återhämtning de senaste dagarna. "När vi närmar oss en 20 procent total minskning, kommer chanserna att glida in i en björnmarknadsökning", säger Tim Courtney, chefsinvesteringschef för Exencial Wealth Advisors i Oklahoma City. "Jag uppskattar att det finns ungefär 50 procent chans att se en björnmarknad i år. Tänk på att vi vanligtvis ser en björnmarknad en gång vart femte år."

S & P 500-sänkningarna ledde till en negativ avläsning på Stock Trader Almanacs januaribarometer, som varnar för ett nedåtgående år på aktiemarknaden totalt sett 2016. Den nuvarande blandningen av grundämnen ger inte mycket för hausseinländska investerare.

"När konsumenterna och producenterna av varor och tjänster berörs, är den amerikanska ekonomin på väg mot en lågkonjunktur, konsumenterna spenderar mindre och producenterna saktar produktion. I själva verket slutar rädslan för en lågkonjunktur att leda till att det verkligen händer. Jag ser det som primärt risk som kan leda oss till en björnmarknad ", säger Courtney.

Globala bekymmer bidrar också till det negativa känslan. "Vaga bekymmer om Kina ersätts av mycket verkliga och specifika bekymmer om det europeiska banksystemet", säger Brad McMillan, chefsinvesterare vid Commonwealth Financial Network i Waltham, Massachusetts.

Investerare bör förbereda sig för en ojämn ritt i år. "Jag förväntar mig att den breda marknaden minskar 20-30 procent, men den värsta delen är att det kan vara en långsam blödning och studsa runt och slingra ner till 2017 eller 2018", säger Jeffrey A. Hirsch, redaktör för Stock Trader's Almanac . "Som min snygga vän och kollega Dan Turov säger det:" Bärmarknader fungerar inte som en medicinboll som rullar ner på en slät kulle. Istället uppför sig de som en basket som studsar ner på en stensträckt bergssida. Det finns mycket rörelse upp och sidled innan botten nås. '"

Historia visar björnmarknader kan ta en bit av en portfölj. "Bärmarknaderna varar normalt ungefär ett år eller så med i genomsnitt 31, 1 procent för (Dow Jones industriella genomsnitt), 30, 2 procent för S & P 500 och 36, 3 procent för Nasdaq, säger Hirsch.

Det finns sätt som investerare kan förbereda sig för en björnmarknad. Här är fem tips att överväga.

Långsiktiga investerare kan hålla kursen. "Björnmarknaderna är en del av livet", säger McMillan. "Din portfölj bör spegla din vilja och förmåga att ta risk, och då borde du vara ensam. För investerare med längre tidsramar ger björnmarknaderna möjlighet att köpa billigt med dollarkostnadsmedelvärde på marknaden. Om du för närvarande har en regelbunden investeringsplan, det finns inget behov av att stoppa det. "

Försök inte tid på marknaden. Visst, du kan dra nytta av en björnmarknad, men det kräver expertkunskap. För den genomsnittliga investeraren tenderar marknaden att vara kontraproduktiv. "I stället för att försöka handla mot en avtagande marknad, skulle investerare vara bättre att stanna kvar eller i värsta fall gå för pengar för att förhindra förluster. Att gå till kontanter kräver emellertid ett annat beslut när man ska köpa tillbaka - och det är där investerare kan skada sig långsiktigt, genom att inte göra det, säger McMillan.

För pengar som inte investeras nu, är kontanter och sidolinjen en bra plats att vänta. "Särskilt om du har en långsiktig investeringshorisont, sitta fast och köp inte någonting förrän kusten är klar. För den mer aggressiva och sofistikerade, överväga att korta svaga, övervärderade aktier eller några nackdelar med indexpositioner, säger Hirsch.

Ha tålamod. "Håll dina känslor i kontroll och hålla fast vid din investeringsstrategi och disciplin. Om du är villig att sälja några positioner, gå emot dina naturliga instinkter och sälja dina värsta förlorare eller underprestera positons först. Häng kvar på dina vinnare. Om de tål det här nedgång, de är mer solida. Häng med på några pengar. Det kommer att vara till nytta vid turnen, säger Hirsch.

När dammet har avgjort, använd nedgångarna som en köpmöjlighet. Det här är dags att köpa till ditt favoritlager med rabatt. "Under tider av panik tenderar investerare att sälja tillgångar till allvarligt misshandlade priser. Nedgången som vi för närvarande upplever kommer att uppfattas som ett litet blip i marknadshistoria. Mitt råd är att utnyttja de köpmöjligheter som idag beror på volatiliteten. kommer att vara glad att du slog ner linjen, säger Courtney.