>> >> 5 sätt att markera anledningen till din pension

5 sätt att markera anledningen till din pension

Anonim

Pensionering utomlands (iStockPhoto)

Accumulatingenough money att gå i pension är en prestation som förtjänar att fira. Du kan äntligen ta en efterlängtad resa runt om i världen, eller bjuda in dina kollegor och familjemedlemmar att gå med på dig för en pensionär. Eller kanske vill du komma undan från arbetsvärlden i en liten stuga vid en sjö där ingen kommer att störa dig. Så här minns du på din pension.

Planera en fest. Bryt ut champagnen och bjud in alla dina kollegor, kunder och kunder att gå med på dig för en fest. Festen tema kan koncentrera sig kring dina pensionsplaner, som en luau för en pensionär om att ta av sig till Hawaii eller en nautisk-themed fest för någon som planerar att sätta segel på sin båt. Ibland spelar den typ av arbete som pensionären utför också en roll i festen, med referenser till saker du köpt eller sålde på jobbet. "Det här är ingen tid för att granska klagomålen", varnar Jeffrey Seglin, chef för Harvard Kennedy School Communications Program och författare till "The Simple Art of Business Etiquette: Hur man stiger upp i toppen genom att spela Nice." "Att fira hur mycket du har velat arbeta med folket kan vara fokus." Introverts kanske föredrar en mindre sammankomst med de kollegor som de jobbat nära med eller en middag med familj och vänner.

Ta en tur. Du är inte längre begränsad av dina semesterdagar. Du kan ta ut på en världsturné, köra över hela landet i ett fritidsfordon och dröja kvar på en viss plats så länge det håller ditt intresse. Pensionärer kan också använda resebyråer för flygning i mitten eller på kort varsel. "Du kan faktiskt dra nytta av de sista minuten flygpriserna online som du inte kunde göra medan du arbetade eftersom du var tvungen att gå till ett möte, säger Seglin. "Du kan gå på en tisdag för att åka till Island." Att resa på högtider kan också betyda mindre folkmassor och mer personlig uppmärksamhet. Många hotell, bussar, tåg, turistattraktioner, museer och nöjesställen ger högre eller AARP-rabatter.

koppla av. Du kan stänga av din väckarklocka. Det finns ingen anledning att skynda på morgonen. Häll dig en andra kopp kaffe och läs papperet. Nu när du inte har jobb med deadlines behöver du inte skynda för att få allt gjort. Att ha ingen uppsättning schema kan ta lite justering, men ger dig också friheten att göra vad du vill göra. Gå vidare och njut av en två timmars lunch med en vän. Du har inte längre ett pressande möte för att rusa tillbaka till jobbet för. "Många människor vill planera en resa direkt när de går i pension, men sedan slappna av och sparka tillbaka lite, säger Keith Deane, en certifierad finansiell planerare för Deane Retirement Strategies i New Orleans, Louisiana. "Vissa människor kommer att koppla av i två eller tre månader eller två eller tre år."

Reflektera. Du har förmodligen uppnått mycket under din karriär. "Om du hade en karriär där du ständigt byggde den och tänkte på din nästa möjlighet, kan arbetet stoppa en stor sak", säger Barbara Pachter, en karriärtränare som specialiserat sig på affärsetikett och författare till "Communication Clinic: 99 Proven Cures för de vanligaste affärsfel. " "Om du var senior vice president någonstans och helt plötsligt är du pensionär, du har ingen positionskraft." Pensionering kan vara en tid att reflektera över vad du har gjort i ditt liv. Du kan samla och bildte bilder i ett fotoalbum, eller skriv ner dina tankar i en memoar. Kanske vill du skicka dina färdigheter till en ung genom ett handledning eller mentorprogram. Du kanske vill dela dina egna barndomsminnen med dina barnbarn. Tänk på hur du vill komma ihåg och börja berätta för din historia.

Planera ditt nästa kapitel. Många pensionärer behöver koppla av efter flera årtionden av arbetet, men en tid kommer när man sitter runt huset börjar bli lite tråkig och du är redo för ditt nästa projekt. Det kan innebära att man accepterar en frivillig ställning med en lokal välgörenhet eller tar en högskoleklass i ett ämne som intresserar dig. "Du kan ta en kurs på ett lokalsamhälle med människor som är yngre och se världen på ett annat sätt, säger Seglin. "De flesta som går i pension nu kan göra en online kurs. Om MIT erbjuder något och du bor i Kansas behöver du inte resa till Cambridge för att ta kursen." Kanske vill du ta deltid på jobbet för att få lite extra inkomst och att få plats att vara bland människor varje dag. "Du kan ta hand om barnbarnen. Arbetsföräldrar är väldigt tacksamma för det, säger Pachter. "Däremot är din dotter förväntad att du ska vara tillgänglig varje gång hon ringer." Vissa pensionärer spenderar sina dagar engagerade i fritidsaktiviteter, som att arbeta i trädgården eller spela regelbundna golfrundor. Att ta på ett nytt projekt kommer att ge en känsla av syfte till dina pensionsår.

Emily Brandon är författaren till "Pensionless: The 10-Step Solution for Stress-Free Retirement."


Hur man sparar för pensionering på mindre än 40 000 dollar per år

Hur man sparar för pensionering på mindre än 40 000 dollar per år