>> >> 5 sätt för investerare att köpa industriell tillväxt

5 sätt för investerare att köpa industriell tillväxt

Anonim

Industri olja fat eller kemiska trummor (Getty Images)

Aktieindex har höjts från fleråriga nedgångar under de senaste två månaderna, men flera industriföretag är utrustade med att överträffa sina kamrater på Wall Street.

Oljebolag, järnvägs och jordbruksföretag som har mött huvudet tack vare negativa fundament under det senaste året är redo att återhämta sig, säger analytiker. Vissa företag, i synnerhet, kommer sannolikt att överträffa sina kamrater tack vare hävstång och en vändning i utsikterna för råvaror.

Här är fem spel som investerare kan göra nu för att dra nytta av industriell tillväxt.

Kinder Morgan (ticker: KMI). Kinder Morgan, Nordamerikas största energiinfrastrukturföretag, äger cirka 84 000 miles av rörledningar som transporterar naturgas, petroleumprodukter och råolja. Företaget äger också 180 terminaler där det hanterar eller lagrar bensin, jetbränsle, etanol och kol.

Företaget har förlorat 56 procent av sitt värde det senaste året som råa futures sjönk. Nedgången var obefogad, säger Sal Gilbertie, ordförande för Teucrium Trading. Gilbertie rekommenderar inte lager men har KMI i sin personliga portfölj.

"Folk var så oroliga att oljeselskaber inte skulle betala sina räkningar", säger han. "Det är ett (infrastruktur) företag, så det borde inte ha kommit ner med priset på varan. De är i grunden en rörledning som rör saker runt så jag tror att det kommer att komma tillbaka och överträffa."

Även om oljepremier har återhämtat sig till över 40 marken nyligen, skulle deras riktning under resten av året inte påverka Kinder Morgans bottenlinje. Istället är efterfrågan den viktigaste föraren, säger Gilbertie.

Energi Välj sektor SPDR Fund (XLE). Även om det inte är ett kapital, är Energy Select Sector SPDR-fonden från State Street Global Advisors en börshandlad fond som följer prestandan i Energy Select Sector Index.

Indexet, som har sjunkit 16 procent under det senaste året, beror på återhämtning när råvarorna stabiliseras, säger Gilbertie, som också har XLE i sin personliga portfölj.

"Om priset på varor stabiliseras - det verkar finnas en botten just nu", kommer indexet att förbättras, säger han. "Allt pris på råvaror måste göra är att stabilisera - de behöver inte gå för vissa värdepapper för att gå upp."

West Texas Intermediate crude futures, USAs riktmärke som sjönk till en 12-årig låg två månader sedan, har sedan hoppat 34 procent. Priserna förväntas stiga upp på cirka 50 dollar i år, enligt branschanalytiker, som borde sätta fonden på solid footing, säger Gilbertie.

"Så länge som OPEC kan ge intrycket att det håller linjen på produktionen, kommer oljan att stabilisera, " säger Gilbrertie. "Råvaror försöker bilda en botten och människor kommer tillbaka till sektorn."

XLE har 41 aktier, men är väldigt vägt till Exxon Mobil Corp. (XOM) vid 18, 5 procent av fonden och Chevron Corp. (CVX) på 14, 7 procent. Utgifterna för XLE är låga, bara 0, 14 procent, eller $ 14 per år för varje $ 10 000 investerat.

Kansas City Southern (KSU). Järnvägarna har förödats av nedgången i kolpriserna och produktionen under det senaste året, eftersom transporten av malmen utgör cirka en tredjedel av deras vinst.

Kansas City Southern är ett undantag som, tack vare framsyn av sina chefer, har minskat sin exponering för kol jämfört med sina jämnåriga, säger Matt Troy, en aktieanalytiker på Nomura Securities. Järnvägsföretaget flyttar produkter från norr till söder med linjer till Mexiko, vilket gör det möjligt att utnyttja handeln med USA: s södra granne och dra nytta av "nearshoring" - en term som används för att beskriva utvecklingen av företag att flytta från USA till Mexiko .

"De har i princip ett gränsöverskridande nätverk som gör det möjligt för dem att leverera och kapitalisera den högre tillväxten av transportörshandeln", säger Troy. "Sämre tillväxt på hemmamarknaden och närmastrenden bör driva tillväxten på topplinjen för KSU snabbare än någon annan järnväg."

Mexiko bygger cirka 20 procent av alla fordon i Nordamerika, men den siffran förväntas öka till 25 procent år 2020. Eftersom fler företag flyttar anläggningar söder om gränsen för att undvika en 35 procents skattesats som åläggs företagen av den amerikanska regeringen, Ring för transport kommer bara att öka, säger Troy.

"Allt från hållbara varor till teknik till bil flyttas till Mexiko, " säger han. "Globaliseringen har mognat. Mexikos arbetskraftskostnader har fallit till den punkten att transportkostnaderna kan eliminera besparingar genom tillverkning i Asien."

JB Hunt Transport Services (JBHT). Nearshoring gynnar inte bara järnvägsföretag - trucking kommer också att se vinster som efterfrågan på gränsöverskridande transporter ökar. JB Hunt är ett sådant företag som har utnyttjat sig till att bli en stor aktör inom fraktprodukter till Mexiko. Det har strategiska avtal med Burlington Northern Santa Fe, som ägs av Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B), i västra USA och Norfolk Southern Corp. (NSC) i öst, säger Troy.

JB Hunt "underlättar" omvandlingen av lastbilstrafiken till järnväg, vilket kommer att gynna mycket eftersom fler amerikanska företag flyttar söder om gränsen. Anledningen till att skicka via järnväg mot lastbil är kostnad - järnväg är 15 procent till 50 procent billigare än frakt med lastbil, säger Troy.

Det innebär att företagen hellre vill flytta släpvagnar på järnvägsbilar än att bara skicka produkter över gränsen via lastbilar. Medan JBHT är ett lastbilsföretag har det blivit ledande inom att flytta produkter till tåg snarare än lastbilar, tack vare avtalen med järnvägsbolagen.

"Om Kansas City Southern i levered spelar i tillväxten av nearshoring, är JB Hunt den spända trenden i omvandlingen av lastbilstrafik till järnväg, " säger Troy. "Eftersom motorvägssystemet blir mer överbelastat är avlastarna mer uppmärksamma på kostnaderna i försörjningskedjan, och järnvägsintermodal blir allt populärare. JB Hunt sitter vid spjutspetsen för den trenden."

Ritchie Bros Auctioneers (RBA). Under de senaste två till fem åren växte bygg- och jordbruksindustrin som bostadsmarknaden förbättrades och grödor var höga. En långsammare global ekonomisk tillväxt har dock bättrat utsikterna för båda branscherna, eftersom konsumenterna oroar sig för en eventuell lågkonjunktur och råvaruköpare begränsar inköp med glidande efterfrågan. Det har i sin tur lämnat företag varna för att köpa ny utrustning.

Gå in på Ritchie Bros Auctioneers, ett Burnaby, British Columbia-baserat företag som säljer begagnade verktyg sökt av stora företag.

Företaget har cirka 4 till 5 procent av marknadsandelar och är fyra gånger större än sin näst största konkurrent, säger Kwame Webb, en äldre aktieanalytiker vid Morningstar i Chicago. Med företag som vill spara pengar genom att köpa begagnad utrustning, har Ritchie Bros. en ljus utsikt, säger han.

"Nytt ledarskap sedan 2014 har återuppbyggt Ritchie Bros tillväxtprofil, säger Webb. "Auktionsresultat från början av 2016 ser starkt ut när företaget rapporterar flera auktioner med (starka vinster), så det är ett namn som är undervärderat."

Bolaget beräknas se tillväxten på 9 till 10 procent under det närmaste årtiondet på grund av ökade marknadsvinster, säger han. Vinster i efterfrågan på bostäder och jordbruksprodukter som globala ekonomier förbättrar kommer att öka aktier på kort sikt.

"När konstruktion och jordbruk gör det bra, (Ritchie Bros.) går bra, säger Webb. "Inom det här sammanhanget är de en sekulär marknadsandelare i världen av industriella auktioner."