>> >> 5 sätt att undvika att bli ett brott mot bedrägerier

5 sätt att undvika att bli ett brott mot bedrägerier

Anonim

Frank Abagnale vid 2002 premiären "Fånga mig om du kan" i Westwood, Kalifornien. (Kevin Winter / ImageDirect / Getty Images)

Före sin arrestering år 1969 krossade den misslyckade självförtroende mannen Frank Abagnale världen som en barnläkare, flygledare, advokat och universitetsprofessor medan han passerade 2, 5 miljoner dollar i dåliga kontroller i alla amerikanska stater och 26 länder. Så produktiv var hans förfalskning som han inspirerade 2002-filmen Catch Me If You Can, där Leonardo DiCaprio spelade Abagnale (och Tom Hanks FBI-agenten som följde honom).

Efter fem års fängelse släpptes Abagnale under förutsättning att han hjälpte föddarna att bekämpa de brott som han en gång hade begått. Under mer än tre årtionden har Abagnals bedrägeribekämpningsprogram använts av mer än 14 000 företag, brottsbekämpande organ och finansiella institutioner. Idag anses han vara en ledande myndighet på säkra dokument och hur man bekämpar förskingring och förfalskning.

Abagnale talade nyligen med amerikanska nyheter om hur konsumenterna kan skydda sig från kontrollbedrägerier. Han erbjöd fem specifika tips:

1. Skriv kontroller sparsamt: "Jag ska vara väldigt ärlig med dig. Jag har gjort mycket pengar för att designa kontroller för olika företag och utforma teknik som går i kontroll. Men jag skriver personligen mycket få kontroller. Det här är anledningen: Om Jag skriver en check på Walgreens eller CVS, jag lämnar den här kontrollen med clerk. På den kontrollen är mitt namn, adress, telefonnummer, bankens namn och adress, mitt bankkontonummer, routingsnummer och min signatur Och om den här butikskretsen skriver ned mitt körkort på kontrollens framsida, i nio stater - inklusive den jag bor i - det är mitt personnummer även då skriver han min födelsedatum.

Jag vet inte om CVS förstörde kontrollen om de lägger den i ett lager i sju dagar eller 30 dagar. Vad jag vet är att alla som ser framsidan av Den här kontrollen har mer än tillräckligt med information för att göra utkast på mitt bankkonto. Så jag gillar inte skrivkontroller. Och jag vet att du måste skriva checkar ibland - för att betala din kreditkortsräkning, för att betala din inteckning - det är bra. kille som kommer upp och säljer dig något i ditt hus - skriv inte honom en check eftersom du ger honom ett verktyg, och du vill inte göra det. "

2. Var vaksam under skatteperioden: "Vi hade bara skatte tid. Det är en annan mycket populär tid för checkgods eftersom 90 procent av de personer som betalar sina skatter och är skyldiga pengar gör checken betalad till IRS, för det är vad IRS säger Tja, bedrägerier stjäla att kolla in brevlådan, ändra betalningsmottagaren och deponera den. "

3. Använd endast säkrade brevlådor: "Varje dag, tyvärr, skriver många människor en check för att betala sina verktyg, och de tar det utanför framför huset och lägger det i sin brevlåda och sätter flaggan upp. Det är som att sätta på flaggan [för bedrägerier] kommer att få mitt mail. Jag skulle aldrig göra det i dagens miljö. Om du har dina räkningar tar du dem till brevlådan i postkontoret om du kan, eller släpper dem i en säker brevlåda. "

4. Behandla din kontrollbok som kontanter: "Det är också viktigt att låsa dina kontroller på ett säkert ställe. Vissa lämnar dem i handskfacket i bilen. De går och de parkerar [deras bil] i kudden med handskfacket öppna. [Bedrägerier] tittar alltid där för kreditkort, gaskort och folks kvitton med uttalanden på dem. Om de hittar en checkbook som sitter där, kommer de att ta den sista kontrollen från boken och vid tiden du kommer någonsin till den kontrollen eller inser att den saknas, de är borta. Så du behöver behandla din checkbook som du skulle tjäna pengar och behålla det på ett säkert ställe. "

5. Balansera din checklista varje månad: "Det är väldigt mycket viktigt - och jag kan inte överhöga det här-för att se till att du försonar [ditt kontoutdrag]. Omkring 51 procent av amerikanerna försonar inte sitt kontoutdrag Bankerna älskar det här eftersom vi har en lag i USA som kallas artikel 3, avsnitt 406 i den enhetliga kommersiella koden. Det står att du har 30 dagar från mottagandet av ditt uttalande för att meddela banken eventuella skillnader visas på ditt uttalande. Om du inte gör det, har banken inget ansvar att betala dig.

"Om du går in till banken tre månader senare och säger, " Hej, jag var överdragen ", det första de kommer att säga är, " Var är ditt kontoutdrag? " Du säger, "Åh, jag öppnar inte den." De kommer att säga, "Åh, tack, vi betalar dig inte." Så det är väldigt viktigt att vara ett steg upp genom att helt enkelt alltid se till att du försonar, så åtminstone kan du gå tillbaka till banken och säga: "Jag hittade en smidd kontroll."