>> >> 5 ovanliga, pengar-smarta sätt att spendera din skatt återbetalning

5 ovanliga, pengar-smarta sätt att spendera din skatt återbetalning

Anonim

För filers som inte behöver betala tillbaka skuld eller finansiera ett sparkonto, är det en pengar-smart sätt att använda sin återbetalning av skatt att fylla i några högvärda hemförbättringsprojekt. (Getty Images)

Eventuella kassaflödor kan vara en omedelbar frestelse att spendera, särskilt när det gäller skattebidrag.

Lyckligtvis behandlar många människor sin återgång från Uncle Sam som ett tvångssparningskonto, med hjälp av det för att betala en bit av skuld eller nötkött upp sin akutsparande fond. I en undersökning från TaxSlayer sa 43 procent av amerikanerna att de skulle spara sin återbetalning medan 42 procent planerar att använda den för att betala av skulden. Men vad sägs om de skattemyndare som är på en eftertraktade plats denna skatteäsong - de som inte har någon skuld att betala sig och en frisk sparfond redan sitter fint i sina bankkonton?

Några tusen dollar kunde lätt täcka en fjäderflykt eller ny garderob. Men innan du använder ditt bidrag för att splurge på några av de mer uppenbara godiserna som finns tillgängliga, kan du överväga hur många andra andra positiva pengar du kan göra med din återbetalning av skatt i år.

Investera i dig själv. Använd din skattbidrag för att betala för en professionell kurs eller anmäla dig till lektioner som lär dig en ny färdighet som är tillämplig på din karriär. Dessa smarta pengar flyttar kan sluta betala utdelning eftersom de kommer att visa din chef du är engagerad i din professionella tillväxt, vilket gör en framtida höjning eller marknadsföring en mer sannolikt prospekt. Även om din arbetsgivare inte märker ditt initiativ, tänk på det så här: Du kommer att göra dig till en mer attraktiv kandidat för ditt nästa jobb längs linjen.

Om du arbetar i ett yrke som kräver ett minimum av fortbildningstid varje år, men du inte har en arbetsgivare som täcker utgiften, bör du överväga att använda din skatteåterbäring för att anmäla dig till konferenser eller träningssessioner som räknas mot det krav.

Öppna en 529 besparingsplan för ditt barn. Som förälder satsar du alltid på dina barns framtid, både emotionellt och ekonomiskt. Att snabbt komma igång med att hjälpa dem att spara för sina framtida utbildningsutgifter hjälper inte bara att sprida den ekonomiska bördan över flera år men säkerställer också att de kommer att ta ett försprång mot att starta en framgångsrik akademisk karriär senare.

Ett av de mest effektiva sätten att spara på college är genom ett 529 sparkonto, som du kan öppna med de flesta mäklare, banker eller kreditföreningar. Dessa konton gör det möjligt för dig att investera och potentiellt växa dina pengar, samtidigt som du säkerställer att intresse eller huvudstol som tas ut för postnärlig utbildning är skattefri. Och med den senaste skattereformen som passerade i slutet av 2017 kan föräldrarna nu använda 529 medel för att betala för K-12-utbildning också.

Stater har typiskt 529 planer de rekommenderar, men du behöver inte nödvändigtvis välja det konto som staten föreslår. Idealt sett vill du välja en plan som erbjuder det bästa utbudet av investeringsalternativ med låga avgifter. Och det finns andra förmåner att överväga, till exempel enkla verktyg som vänner och familj kan använda för att göra bidrag kring ditt barns födelsedag, skolavläggande eller semester.

Det är sant att kostnaden för högskolan ökar. Men du borde inte prata dig själv om att starta en högskolefond helt enkelt för att du inte förväntar dig att du har räddat tillräckligt med den tid dina barn slår ut gymnasiet.

Gör hem förbättringar som är värda kostnaden. Om din återbetalning är tillräckligt stor för att finansiera ett fullständigt köksmodell, borde du noga prata med din revisor (och justera din skattelättnad). Men återbetalning av några tusen dollar kan fortfarande enkelt gå långt mot att lägga till förbättringar i ditt hem. Remodeling Magazine's 2018 Cost vs Value Analysis visar hemuppgraderingar som faktiskt är värda kostnaden. Det visar hur relativt små reparationer, som att ersätta din ytterdörr med en tillverkad av stål eller uppdatera din garageport, är nästan alltid värda kostnaden. En byte av garagedörren ger dig en uppskattning på 3 470 USD och du kommer att få tillbaka nästan all den kostnaden. Byte av din dörr med en stålversion sätter dig tillbaka ännu mindre ($ 1.471).

Det finns andra uppgraderingar som kan vara kostnadseffektiva eftersom de ger dig ytterligare energibesparingar. Du kan uppgradera en stor köksapparat, till exempel ditt kylskåp, till en mer energieffektiv modell eller installera en ny termostat som ger dig mer kontroll över kylning och uppvärmning i alla rum i ditt hem - även när du är hemifrån .

Seed ditt eget lilla företag. Har du drömt om att öppna ditt eget företag och arbeta för dig själv? Även om du är en liten företagare är det mycket jobbigt, kan din återbetalning hjälpa dig att göra den där drömmen till en verklighet. Det kan hjälpa dig att köpa första lager eller leveranser, eller ge den finansiering du behöver betala ett webbdesigner och marknadsföringsföretag för att få ditt servicebaserade företag framför potentiella kunder.

Använd dina pengar för att hjälpa andra. Om du känner att du har dina baser täckta med en stark akutfond, begränsad skuld och ett fullt finansierat pensionskonto, kan du överväga att använda dina pengar för att hjälpa andra. Webbplatser som Kiva låter dig låna pengar till frö andra småföretag. Näringsidkaren betalar sedan pengarna tillbaka, så att du kan ge igen - huvudsakligen återvinning av dina pengar.

Medan återvinning är ditt underbart, är det lika bra att hjälpa människor med omedelbara behov som kanske inte kan betala tillbaka din vänlighet. Under det gångna året har Förenta staterna upplevt flera naturkatastrofer i stor skala. Denna månad upplever cirka 400 000 Puerto Ricans sin femte månad utan kraft sedan orkanen Maria slog i september, enligt rapportering från USA Today. Texas återhämtar sig fortfarande från orkanen Harvey och Kalifornien och delar av västra USA återhämtar sig fortfarande från de intensiva vildmarkerna 2017. Om du inte behöver din återbetalning för att täcka dina egna ekonomiska behov, använd sedan den för att hjälpa andra donera till en legitim välgörenhet kan vara det bästa alternativet för din pocketbook och ditt samvete.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt