>> >> 5 oväntade pengar pits

5 oväntade pengar pits

Anonim

Fasta inte fast i dessa pengar gropar. Din plånbok kommer tacka dig. (Getty Images)

Pengar gropar är som Hollywood-quicksand-tecknen går in i filmerna. Du brukar inte veta att du har snubblat på en tills du sjunker, snabbt.

Några pengar gropar är uppenbara: Köpa ett förfallit hus kan leda till stor ekonomisk förlust, och naturligtvis är missbruk av kreditkort ett säkert sätt att blöda pengar som kan ha gått i ditt pensionssparande eller barnets högskolefond. Men nästan vad som helst kan vara en pengar grop. Till exempel, här är fem exempel:

Bilar. Om du har en tendens att hänga på din bil så länge du kan, så kommer du till slut att upptäcka att du besöker mekaniken oftare än tidigare. Men när ska du bestämma att tillräckligt är tillräckligt?

"Lägg aldrig mer i en bil än vad det är värt. Om du har $ 6000 i reparationer, och bilen är värd $ 2000, säljer.

och fortsätt ", säger Lauren Fix, en Buffalo, New York-baserad bilkonsumentförespråkare och författare till flera böcker om bilar.

Men ibland vet du inte att du har $ 2000 i reparationer framför dig. Du kan ha ett problem med $ 300, och sedan en $ 500 fix tre månader senare. Då kan du lära dig att du behöver reparera $ 600 och undra om det här är ett tag eller om det finns fler reparationer i horisonten.

Fix föreslår närmar sig en betrodd mekaniker eller din återförsäljare och frågar efter en diagnos av vilka reparationsproblem som kan uppstå i den närmaste framtiden. Om du inte vet vem som ska vända sig till, rekommenderar Fix RepairPal.com, som innehåller en lista över certifierade verkstäder och en kostnadsberäkare.

Utbildning. De flesta skulle inte berätta för dig att du inte får en högskoleexamen; en nyligen analyserad arbetsavdelning analysen fann att amerikaner med en fyraårig högskoleexamen gjorde 98 procent mer per timme i genomsnitt än människor utan examen år 2013. Det var sagt att 69 procent av högskolans seniorer från offentliga och privata ideella högskolor i 2013 tog examen med studentskuld och skyldig i genomsnitt 28 400 dollar, enligt institutet för högskolans åtkomst och framgång, en ideell organisation som arbetar för att göra utbildning billigare till personer med all bakgrund.

Om det tar evighet för att få din examen och du känner dig oförskämd av din framtida studentskuld, se om ditt universitet eller universitet har ett gratis finansiellt rådgivningsprogram som hjälper dig att hantera dina pengar. Du kan alltid titta på fler stipendier eller bevilja program, och det kan vara dags att lämna sovsal eller lägenhet och leva med familj eller överväga att överföra till en låg kostnadskollegium. När allt kommer omkring kan din examen i slutändan vara värt det, men det betyder inte att din skola inte är en pit för pengar.

Advokater. Advokater är inte billiga - 284 dollar i timme i genomsnitt, enligt RocketLawyer.com - så du kan bli frestad att deklarera din pengar när du skriver din första check. Men om du vet att höga priser kommer med territoriet, hur vet du om du slösar pengar på juridiska tjänster?

Mycket kommer att bero på din tarm och komfortnivå, men det finns vissa röda flaggor, enligt Tim Tarvin, en advokat och professor i juridik vid University of Arkansas.

"Om en kund blir fakturerad men inte kan komma i kontakt med sin advokat så är det dags för henne att handla till en annan advokat. Omvänt, även om advokaten är kommunikativ och lyhörd men ingenting blir gjort i fallet är det dags att handla för en annan advokat, säger Tarvin.

Relationer. Ja, folk kan vara pengar gropar. Du kanske har en betydande annan som aldrig säger tack för att du har tagit upp fliken, eller kanske lånar du alltid pengar till din ekonomiskt behövande vuxna son eller dotter.

Du kommer inte att handla med ditt barn för en annan modell, och du kanske känner att din flickvän eller pojkvän är värt den ekonomiska belastningen. Men om du inte ger pengar till någon du bryr dig om, är det inte troligt att något förändras om du inte talar upp och avslutar ditt bankt förhållande eller får en lösning på din älskade pengar.

Starta ett företag. Det är inte lätt att starta ett eget företag, även om felet inte är så högt som 80-90 procent du säkert har hört citerade. Enligt Small Business Administration gör ungefär hälften av alla nya företag det åtminstone deras femårsjubileum. Cirka en tredjedel gör det 10 år och därutöver. Fortfarande gör två tredjedelar inte.

Om ditt företag börjar se ut som en dyr hobby, och du sköljer dina egna pengar till ditt företag utan att mycket visa för det, när är det dags att ringa det slutar?

Du kommer noga att känna det i din tarm. "Om du är en liten företagare som hittar dig själv månad efter månad kämpar och hoppas saker kommer att förbättras - du vet vad clichéen är: Hopp är inte en strategi", säger Shani Magosky, företagsägare och VD för Vitesse Consulting in Fort Lauderdale, Florida.

Det beror också på varför du spenderar dina personliga pengar på ditt företag, säger Magosky. Är du upphetsad att sänka mer av dina pengar till ditt företag, eller känner du en känsla av rädsla?

"Om du spenderar pengarna eftersom du tror att det finns en stor intäktsmöjlighet att vara hade och att det finns en bra chans att du kommer att göra pengarna tillbaka, det är ett gott tecken. Om det här är en sista duggförsök att inte gå till konkurs, då är det inte den största användningen av din kapital, säger Magosky.

I så fall är det förmodligen dags att sälja ditt företag, starta en ny eller hitta en annan karriär. Det är ofta lättare sagt än gjort, men det är värt att försöka, för en sak är säker: Pengar är groparna.