>> >> 5 tips för att välja kvalitet värde lager

5 tips för att välja kvalitet värde lager

Anonim

Den stigande ekonomiska tidvattnet lyfte inte alla fartyg i veckan som låga oljepriser och en ökande handelsklyfta drog på andra positiva sysselsättningsrapporter. (Getty Images)

För dem som inte har klärvojdans kraft, är investeringar skumma. Det är svårt att berätta om du köper eller säljer vid rätt tillfälle och känslor tenderar att få det bästa av oss.

Det finns dock goda nyheter. Värde som investerar, en populär tankegrad om hur man hittar attraktiva priser, kan ta bort många av dessa framträdande oro. Det är en grymt enkel filosofi: Skur Wall Street för stora företag som ska dominera sina branscher under de kommande åren. Köp sedan aktier i dessa företag när de är billiga och vänta ut det.

Så småningom kommer marknaden att prisa det lagret korrekt. Det är mycket högre.

Men hur hittar man dessa marknadslåda värdeaktier? Det finns ingen universell handbok, men om du använder dessa fem tips kommer du att ligga före resten av paketet:

Tänk på olika prisvinster. När du delar upp ett aktiekurs med dess vinst per aktie får du det berömda prisvinstförhållandet. P / E är lätt det mest allestädes närvarande förhållandet på Wall Street, och värde investerare har en envis tendens att söka efter aktier med lägre än genomsnittet.

Det finns bara en sak: Intäkterna som används för att beräkna P / E är tidigare resultat.

Investerare, säger Kevin Mahn, chefsinvesterare vid Hennion & Walsh, " köper inte i tidigare vinst men snarare framtida, ett potentiellt resultat av ett företag." Därför är det viktigt att överväga framtida intäkter. Men tror inte att strategin är ofelbar, säger Mahn, eftersom framtida intäkter alltid uppskattas.

Ken Little, VD för investeringar hos Brandes Investment Partners, tycker också att du bör titta på variationer av P / E. Varför? Om intäkterna är i en ruta kan P / E "se optiskt högt eftersom nuvarande inkomstnivå och kontanter kan vara tillfälligt deprimerade."

För cykliska aktier, särskilt små noter, innebär det att man använder "normaliserade" P / E-förhållanden som CAPE-förhållandet, vilket använder det inflationsjusterade genomsnittet av de tidigare 10 års vinstperioden.

Bottom line: En låg P / E är ett gott tecken, men titta på variationer, till exempel framåt P / E och CAPE-förhållandet, för att få en fullare bild.

Investera i företag med ekonomiska vallgravar. Enkelt uttryckt, företag med ekonomiska moats njuta av konkurrensfördelar så att de får högre avkastning än konkurrenter för "flera ekonomiska cykler", säger Little.

På en fri marknad uppstår konkurrens naturligtvis "i ett försök att ta marknadsandelar och konkurrera bort överflödig lönsamhet." För vanliga företag finns det ingen stopp för denna tillströmning av konkurrensen och dess negativa inverkan på resultatet.

Men, Little säger att företag med varaktiga ekonomiska moats följer olika regler. De har "mer förmåga att avvärja sådan konkurrens och fortsätta att tjäna avkastning över deras kapitalkostnad." Kostnadsfördelar, höga omkopplingskostnader, patent och hinder för tillträde kan alla ge företagen moats.

Hitta företag med starkt fria kassaflöde. Intäkterna är viktiga, men de kan fortfarande manipuleras - juridiskt - via bokföringsgimmickar för att imponera på investerare eller minimera skatter. Kontanter är dock antingen där eller inte. Och den har ultimata transaktionsstyrka.

Det är inte raketvetenskap, säger Michael S. Beall, vice VD på Davenport Asset Management.

"Torrt pulver är en bra sak", säger han. "Att ha den ekonomiska flexibiliteten att utnyttja framtida möjligheter skapar värde på lång sikt."

Jim Wright, en Covestor portföljschef och Chief Investment Officer i Harvest Financial Partners i Paoli, Pennsylvania, håller med.

Kontanter, i kombination med ett bra ledningsgrupp, är bra för aktieägarna. Management "kan använda det överskjutande kontot att betala och öka bolagets utdelning, återköp, göra strategiska förvärv eller betala ned skuld."

Förhållande, säger Wright att hans firma blir "väldigt upphetsad" när de ser handeln för 10 gånger gratis kassaflöde.

Hitta aktier med stor säkerhetsmarginal. "Säkerhetsmarginal är ett koncept som hanterar risken för en investering, " säger Michael van Biema, grundare och chef för van Biema Value Partners.

Kvalitetsvärdeaktier måste ha betydligt högre uppåt än nackdelen eller en stor säkerhetsmarginal.

Tänk dig, säger han, du överväger ett företag som bara säljer guld smycken. Föreställ dig att du undersöker inventeringen och bestämmer dess exakta vikt.

Nu säg att du kunde köpa det företaget för mindre än hälften av värdet av dess guldinventering. Du skulle få en mörkare säkerhetsmarginal, eftersom du i värsta fall kan "likvida guldinventeringen och få tillbaka din dubbla investering" två gånger. "

Säger van Biema, "Priset på guld kan falla, men hur sannolikt skulle det vara för att det skulle falla med 50 procent eller mer?"

Undvik värden fällor. Styrning av värdefångst är förmodligen det svåraste tipset för investerare att genomföra. En värdefälla är ett lager som med alla framträdanden verkar vara ett värdebestånd, men det är det inte.

Sällan är det ett lager plågat av konsekvent underprestanda, till den punkt där aktier börjar se överlåtna och underloved - två adjektiv värderar investerare kärlek.

I värdefällor är underperformance inte en fluke. Företaget står inför riktiga och långsiktiga utmaningar.

Medan Little säger att investerare inte alltid kan undvika värdetillfällen, kan de minimera risken om de väntar på att finanserna ska vända sig innan de köpas in.