>> >> 5 saker du borde veta om en SEP IRA

5 saker du borde veta om en SEP IRA

Anonim

Småföretagare kan dra nytta av denna typ av pensionskonto. (IStockPhoto)

En förenklad sysselsättningsplan och SEP IRA är alternativ för investerare som är egenföretagare eller driver egen verksamhet.

Medan många småföretagare kan vara oroade över kassaflödet och hur mycket de kan investera i pensionering, erbjuder SEP IRA flexibla bidrag som är enkla för arbetsgivare att öka, minska eller avbryta.

Vad är en SEP IRA? Tänk på det som ett annat individuellt pensionskonto som är inrättat specifikt för företagare, säger Wayne Bland, finansiell rådgivare för Metro Retirement Plan Advisors i Charlotte, North Carolina.

Det liknar en traditionell IRA förutom att det finns högre bidragsgränser och inga miniminivåer.

För 2016 arkiveringar får du bidra med vilket som är mindre: $ 53.000, eller 25 procent av en anställds ersättning upp till $ 265, 000. När det gäller egenföretagare konverterar gränsen på 25 procent till 20 procent av sysselsatt inkomst.

Det är mycket mer än de maximala $ 5 500 ($ 6 500 cap för de som är 50 år och äldre), Internal Revenue Service sätter på en Roth eller en traditionell IRA.

För att maximera sin investeringsstrategi kommer vissa anställda att ha en Roth IRA samt en SEP IRA, säger Bland.

Som en traditionell IRA har en SEP IRA en obligatorisk minimidistribution vid 70, 5 års ålder, som kommer att beskattas enligt de ordinarie inkomstskattesatserna. På liknande sätt kan en SEP också investeras i någon form av säkerhet, inklusive aktier, obligationer, fonder och börshandlade fonder. Och om du fortsätter att arbeta över 70, 5, kan du fortsätta att göra SEP-bidrag.

Vem bör överväga en SEP? Alla företagare som är i en enskild LLC, partnerskap, S- eller C-företag bör överväga en SEP, säger Paul Ferrigno, en certifierad finansiell planerare på Ferrigno Financial i Washingtonville, New York. "Jag rekommenderar mina kunder att öppna dessa planer när de har ett litet familjeföretag eller ett begränsat antal anställda som arbetsgivaren känner sig skyldig till att spara för pensionering, säger Ferrigno.

Småföretagare bör börja med att bestämma om de vill göra alla bidrag eller om de vill ha anställda att kunna bidra, säger Ferrigno, eftersom SEP IRA endast tillåter arbetsgivaravgifter.

Blandare säger att cirka 65 procent av sina kunder som lägger till SEP IRA till deras investeringsstrategi är egenföretagare och de andra 35 är småföretagare. "När de får 10 eller fler anställda börjar de vanligtvis titta på 401 (k) planer eller andra alternativ", säger han.

Var medveten om att om du som ägare bidrar till ditt konto, måste du också göra samma procentuella bidrag till varje berättigad anställd. Om du till exempel bidrar med 20 procent av din lön till din SEP IRA, måste du också bidra med 20 procent av en anställdas lön till deras SEP.

Även om avgifter inte är obligatoriska är det bättre att bidra under hela året, helst månatligen, för att undvika att göra en engångsbetalning som inte alltid är möjlig för småföretag och privatpersoner, säger Greg Wells, vice president för EP rikedom Advisors i Torrance, Kalifornien.

"SEPs är stora eftersom de kan öppnas och finansieras efter årets slut, hela vägen fram till förlängningen om personen fyller i en förlängning", säger Wells. Om en mindreföretagare lämnat in en IRS-förlängning för skatteåret 2015, kunde de vänta till sex månader efter det att ansökningsfristen hade öppnats för att öppna en SEP IRA eller göra ett bidrag.

Wells säger att planen är "mycket fördelaktig" för småföretag och egenföretagare där kassaflödet kan vara ett problem.

"Det är också en bra skatteplaneringsteknik som man kan vänta tills deras år slutar och se var siffrorna är färdiga, bestäm sedan vad som ska bidra till en SEP", säger han.

Blandare säger bland annat att han arbetar med en klient som driver tre nattklubbar och gör sitt SEP-bidrag dagen innan han lämnar in sina skatter eftersom hans inkomst fluktuerar radikalt och han vill undvika att bidra med för mycket.

Medarbetarberättigande. Det är också viktigt att komma ihåg att om du bestämmer dig för att skapa en SEP IRA måste dina anställda inkluderas om de är minst 21, har fått minst $ 600 under det gångna året eller har arbetat för ditt företag i minst tre av de senaste fem år.

Arbetsgivare kan också utöka omfattningen av de obligatoriska reglerna och inkludera yngre anställda, till exempel någon som är 18 eller anställda som har arbetat under en kortare tid.

Trots att avgifterna är skönsmässiga måste arbetsgivare fylla i en IRS 5305-SEP-blankett, som inte behöver skickas tillbaka till IRS, säger Bland, men behöver delas med anställda för att göra dem medvetna om att de kan vara berättigad till en SEP IRA.

Se till att ditt företag är upprättat med ett arbetsgivaridentifikationsnummer, även känt som en EIN.

"Jag har aldrig sett någon inrättat ett SEP under eget personnummer, det har alltid varit under ett EIN-nummer, säger Bland.

Var ska du gå? "Vi rekommenderar ett av de rabatterade mäklarfirmorna som inte har några setup avgifter, inga underhållskostnader, extremt låga handelskostnader och provisionsfria alternativ, säger Wells. "[Charles] Schwab, Fidelity och TD Ameritrade är alla bra billiga alternativ, och lätta att arbeta med om en klient står inför deadline."

Fallgropar att överväga. Till skillnad från 401 (k) är anställda 100 procent upptagna när du bidrar. Det betyder att när du bidrar till en SEP på uppdrag av en berättigad anställd, tillhör dessa pengar automatiskt dem.

"Om de slutar och går till jobbet för en konkurrent på gatan tar de alla dessa bidrag med dem, säger Bland.

På samma sätt som en traditionell eller Roth IRA kan individer göra tidiga uttag från en SEP IRA med ett straff på 10 procent. Men investerare kan undvika böter om de uppfyller en kvalificerande faktor, till exempel att dra sig tillbaka för att betala sjukvårdskostnader som är mer än 10 procent av bruttoinkomsten eller som en första homebuyer som drar upp till $ 10 000.

"Det finns ingen möjlighet att ta tidiga utdelningar från kontot om du går i pension före 59, 5 som vissa andra kvalificerade planer kan tillåta", säger Ferrigno.

Använd din SEP som en retentionsstrategi. Med årtusenden och andra i arbetskraften som byter arbetsgivare oftare kan en SEP också vara en extra bonus och hjälpföretagare behåller begåvade medarbetare, säger Ferrigno.

"De flesta investeringsalternativ finns i vilken typ av pensionsplan du öppnar", säger han. "Men anställda älskar att veta att företaget bidrar med 10, 15 eller 25 procent över bruttolön till sitt pensionskonto. Det minskar behovet av att arbetstagaren sparar 10 procent av bruttolön."