>> >> 5 saker att göra om ett företag byter sin 401 (k) planleverantör

5 saker att göra om ett företag byter sin 401 (k) planleverantör

Anonim

Var beredd att genomföra en grundlig bedömning när ditt företag ändrar sin 401 (k) leverantör. (Getty Images)

Med nästan $ 5 biljoner tillgångar är 401 (k) -planen den primära drivkraften mot en ekonomiskt stabil pension för miljontals amerikaner.

Med den summan av pengar på bordet måste amerikanska arbetstagare vara vaksamma på alla 401 (k) fronter, och bör vara särskilt akuta och proaktiva när deras företag ändrar sin 401 (k) plan.

I en perfekt värld har arbetsgivare troligtvis en bra anledning till omkopplaren, till exempel att minska avgifter eller förbättra planens erbjudanden. Men i den verkliga världen kan förändringen, av en eller annan anledning, vara bättre för arbetsgivaren än för plandeltagaren.

Följaktligen betyder en förändring av leverantörer att du borde göra en liten snurrning för att se till att det inte har funnits några glitches i ditt konto och att dina nya medel är de du verkligen vill ha, bland andra viktiga frågor som behöver åtgärdas.

Om en förändring av planen 401 (k) händer med dig, ta dessa kritiska steg för att säkerställa att din plan förblir väloljad och lämplig för din unika pensionsplaneringsbehov:

Gör en grundlig bedömning. Om ditt företag ändrar 401 (k) leverantörer, ska det första steget du tar tar sig om att lära dig vad som har förändrats, säger David Hryck, en skattejurist och partner vid Reed Smith i New York. "Inte bara kommer dina investeringsalternativ att förändras, men företagskampanjer kan också bli annorlunda, " säger han.

"För att få ut det mesta av planen borde du bidra med maximal matchning från din arbetsgivare", säger Hryck. "Om din arbetsgivare till exempel matchar dig med 5 procent, måste du göra allt du kan för att bidra med det beloppet. Se till att du kontrollerar dina nya uttalanden så att de återspeglar hela beloppet som borde ha överförts från den gamla planen. "

5 Myter om din 401 (k)

Tror du att du vet allt om din pensionsplan? Var inte så säker.

Christine Giordano 25 januari 2016

Fokus på fondens fördelning och risk. Med en ny leverantör på platsen är det mycket lämpligt att fokusera på dina 401 (k) portföljkomponenter och eventuella förmildrande riskfaktorer. "Det här är en mycket bra tid att utvärdera risknivån i din portfölj och överväga vilken fördelning av medel du vill ha i fonderna", säger Kenneth A. Carow, finansprofessor vid Kelley School of Business vid Indiana University.

Det är inte nödvändigt att investera i varje fond, säger Carow. Istället är det viktigare att överväga den risknivå som du som investerare är villig att ta för avkastningen på olika investeringar.

"Många 401 (k) investerare tar sällan hänsyn till den lämpliga uppsättningen medel för den nivå av risk och avkastning som de investerar i, säger Carow. "Din fondsrepresentant ska kunna ge dig förslag på portfölj- och risknivåer för din utvärdering. Använd också de workshops som erbjuds av din fondsrepresentant för att lära dig mer om de olika fonderna och hur du väljer från fonderna i din portfölj . När en ny fond antas finns det i allmänhet många fler möjligheter till 401 (k) deltagare att lära sig om sina investeringsalternativ. "

Rösta snabbt om företagets match går bort. Om, olyckligt, ditt företag drar sin 401 (k) anställdes match utanför bordet (företag gör detta för att minska driftskostnaderna), var uppmärksam på andra pensionssparande fordon. "Om företagets match går bort, bör du inte längre behandla din 401 (k) som ditt prioriterade pensionssparande konto", säger Joshua Wilson, en finansiell planerare på WorthPointe Wealth Management i Plano, Texas. "Istället, max ut en IRA eller Roth IRA innan du bidrar till en 401 (k)."

Om du inte är säker på att göra ett sådant gissning, gissa inte. Wilson råder rådgivning till en avgiftsgivande rådgivare som är skyldig till en förtroendeuppgift. "Han eller hon kan ta en titt på de specifika planändringarna och hjälpa dig att förstå vilka frågor du borde ställa utifrån de förändringarna och vilka alternativ du har", säger han.

"Sponsorn bör också utfärda fondinformation, vanligtvis i form av meddelande 404a-5, som skisserar de nuvarande fonderna i planen liksom den nya fondutbudet", säger hon. "Meddelandet 404a-5 bör lista fondens kostnader, historiska avkastning, jämförande index och handelsbegränsningar på fonderna."

När du får dessa meddelanden, rekommenderar Bobersky att investerare lär sig om någon av sina medel kommer att flyttas till den nya planen och göra ändringar i förekommande fall.

Vet vad du ska göra under några blackout-perioder. Om plan sponsorn gör en förändring till planens rekordinnehavare, kommer det definitivt att vara en blackout-period och det kommer oftast att vara längre än förändringarna i fondens sortiment. "Beroende på detaljerna kan eller kanske det inte vara någon förändring i investeringarna, " säger Bobarsky.

När en blackout för rekordhållare står på bordet säger Bobersky att investerare ska skriva ut sin kontosaldo före förändringen och jämföra det med deras balans när blackouten lyfts. "Det kan ha varit några vinster / förluster mellan blackout-tiden och tillgångslikvidationen så att saldorna troligen inte kommer att vara exakta", säger hon.

Granska även den slutliga kvartalsrapporten från den tidigare rekordmäklaren och jämföra den med den första kvartalsrapporten från den nya rekordhållaren. "Det överförda beloppet ska matcha (om det inte fanns en avgift eller en utdelning som behandlades mellan tidpunkten för likvidationen och uppladdningen till den nya rekordhållaren)", tillägger hon. "Om det inte matchar, fråga den nya rekordinnehavaren om skillnaden."

6 Strategier att undvika att arbeta i pension