>> >> 5 överraskande sätt att få mest värde ut ur din grill

5 överraskande sätt att få mest värde ut ur din grill

Anonim

Använd din grill för att laga grönsaker, frukt, bönor och jämnt bröd. (Getty Images)

Många människor associerar med att kasta kött på en öppen flamma. Att rosta en stor biff eller en saftig hamburger över eld är trots allt en amerikansk tradition.

Men grillen är mycket mer än bara en plats för att laga kött. Det kan tjäna ett antal syften, speciellt om du har öppet utrymme på grillen. När du lämnar öppet utrymme på din grill är det slöseri med perfekt bra värme.

Alla dessa tricks har en viktig fördel gemensamt: De håller dig från att värma upp huset för extra tillägg till måltiden. På en varm dag vill ingen värma upp köket, och så gör värme- och kylarbetet övertid. Spara själv den extra värmen. Använd din grill för mer än bara en kökskokare.

Här är fem överraskande användningsområden för din grill som är perfekt tillsammans med dina grillade förrätter.

Koka sidorätter på grillen. Det finns inget bättre än att ta några färska grönsaker, sätta ett smörklump och en isbit och kanske lite krydda med dem, sätta dem på en stapel på ett ark av aluminiumfolie, packa upp det och kasta det på grillen precis bredvid dina grillade hamburgare och biffar och kycklingbröst.

Den slutna miljön inuti folien gör att kuben och smöret kan smälta. Vattnet dammar grönsakerna medan smöret försiktigt täcker dem, vilket resulterar i en absolut läcker sidokurs. Det finns få saker bättre än skivad potatis eller färska sparris spjut kokta på detta sätt.

Baka bröd på grillen medan du lagar andra saker lågt och långsamt. Ta en gammal brödkanna, smörj in det försiktigt, sätt in lite bröddeg där och släng det på grillen precis bredvid vad du lagar mat. En typisk brödbröd tar ungefär 40 minuter eller så på grillen beroende på värmevärdet - titta bara på den tills toppen är solid och gyllene.

På grund av den relativt långa kocktiden vill du inte göra det bredvid matlagningsprodukter som hamburgare eller varmkorv, men om du lagar mat under en längre tid, fungerar bröd fantastiskt på grillen. Plus, röken av grillen ger bara en smak av smak till skorpan som inte kan matchas med något annat.

Koka torra bönor på grillen. Allt du behöver göra här är att fylla en panna med vatten, dumpa i dina torra bönor och fäst den pannan direkt på grillen. Värmen kommer att bringa det där vattnet, och bönorna kommer att laga sig snyggt där inne. När du är färdig grillar, stäng bara grilllocket och låt det bibehålla så mycket värme där som möjligt.

Bönorna kan behöva lite mer matlagning senare, men den här tekniken gör det mesta av matlagningen för dig. Det är ett bra sätt att få dubbeltid ut ur grillen vid lunchtid när du behöver några bönor för kvällsmat. Om du lagar något lågt och långsamt kan du bara hitta att bönorna är färdiga och klara att användas med en rätter när huvudrätten är klar, gör parning som svarta bönor och grillade revbenar fungerar perfekt.

Grilla lite frukt? Absolut! Om du vill ha en speciell, ovanlig behandling, prova att skära någon ananas i runda skivor och grilla den. Det behöver inte för länge på det - bara få några fina grillmärken på varje sida av ananasrundorna. Du kan göra exakt samma sak med skivor vattenmelon. Kasta bara dem på grillen i en minut eller två på varje sida. Slice öppna en persika eller en päron och grilla den. Många frukter fungerar fantastiskt med detta.

Vad som är förvånande är att grillning ger ut denna extra nivå av rik sötma i frukten. Du kan äta den söta frukosten färskt av grillen om du föredrar, men det är också gott att omedelbart kyla frukten och använda den till andra saker, som att använda grillad ananas i en kyld fruktsallad.

Koka pasta på grillen. Du kan fylla en panna med vatten och laga pasta på grillen också. Häll bara upp vattnet, lägg till pastaen, vänta i 10 minuter beroende på pastatypen, ta sedan av hela pan och servera pastaen.

Det kokande vattnet ger fukt till grillens matlagningsmiljö, vilket gör huvudrätten mer saftig, och pastaen blir också perfekt. Om du gör något som grillar kycklingbröst att skära över nudlar eller grilla fisk för att para med pasta, är det perfekt.

Det finns inget som att få extra värde ut av din grill på en varm sommardag.


25 sätt att fixa dina pengar snabbt

25 sätt att fixa dina pengar snabbt