>> >> 5 steg för att skapa en pension ETF-portfölj

5 steg för att skapa en pension ETF-portfölj

Anonim

(USN & WR)

Chansen är att du redan äger en portfölj av fonder. Så hur skulle valutahandlade medel passa in i bilden? Till att börja med kämpar ETF fortfarande med att bryta sig in i pensionsplaner för företag, så du kan inte hitta dem på din 401 (k) -meny. Men i ett skattepliktigt konto eller en IRA är det inte endera eller ett förslag. Precis som jordnötssmör och gelé, kan fonder och ETF: s sameksistera - och till och med vara komplementära. Att bygga en portfölj med ETF är inte mycket annorlunda än att använda traditionella fonder. Tänk på att eftersom ETFs handlar på börser som aktier, betalar du mäklareprovisioner för att köpa eller sälja dem. Det är därför att köpa och hålla ETFs är det mest kostnadseffektiva tillvägagångssättet.

Kärna och utforska . Vissa investerare har helt konverterat till alla ETF-portföljer, men många använder ETF: er för att representera en eller två positioner utanför sina huvud- eller kärninnehav. För de äventyrliga - eller de som söker exponering för en viss sektor eller region i världen - kan smala fokuserade ETF: er fungera i små doser, säger Dan Dolan, chef för förvaltningsstrategier för Select Sector SPDRs, en familj av ETFs. Institutionella investerare hänvisar till denna typ av strategi som "kärna och utforska."

Diversifiera . Eftersom olika typer av lager leder till omväxling, och det är förnuftigt att förändringarna gör det, är det meningsfullt att hålla portföljen fylld med ETF som representerar både amerikanska och internationella aktier, plus en mängd olika investeringsstilar och företagsstorlekar. Till exempel vill du inkludera ETF som håller snabbt växande företag, plus de som spårar uppenbarligen undervärderade företag (vissa ETF investerar i en kombination av båda). Detsamma gäller för nästan alla större tillgångsklasser. I slutänden handlar din portföljfordeling också om ett antal faktorer, inklusive finansiella mål, ålder, livslängd och din förmåga att tolerera risker. I bilden på denna sida, Tom Lydon, medförfattare av boken iMoney: Lönsamma ETF-strategier för varje investerare, erbjuder två modellportföljer lämpade för pensionärer. De föreslagna ETF: erna är det, säger han; blandning och matchning uppmuntras.

Ring ned aktiespecifik risk . Vanliga Joe-investerare använder i allt större utsträckning ETF som börsbyte, eftersom de kan undvika företagsspecifik risk genom att investera i ett sortiment av företag inom samma sektor. När det gäller process är att köpa en ETF lika enkelt som att köpa en del av Apple. Men istället för att hämta ett enda lager i en handel kan du köpa teknologisektorn eller till och med hela den amerikanska aktiemarknaden: "Volatiliteten på marknaden är så stor att det är en attraktiv sak att minska den enskilda aktieexponeringen", säger Dolan .

Dumpa en underpresterande aktiv chef . Med tanke på att ETF på bred mark tar mycket lägre avgifter än aktivt förvaltade fond, kan investerare överväga att ersätta aktieplockare som konsekvent har försvagat sina riktmärken. De flesta fonder har visat sig negativt under 2008. Faktum är att den genomsnittliga förlusten av aktiefonder av all slags index och aktivt förvaltade - var 38 procent; Under tiden är den genomsnittliga nedgången för aktivt förvaltade medel - det vill säga de som drivs av en verklig, levande aktieplockare - 41 procent. Lydon påpekar att de mest aktiva cheferna inte tjänar sin fortsättning även innan den nuvarande marknaden smälter. Under de fem åren som slutade den 30 juni slog S & P 500 aktieindex över ungefär 70 procent av aktivt förvaltade medel i storföretag, enligt S & P. Internationella fonder och obligationsfonder sänktes efter sina riktmärken med ännu mer (87 procent respektive drygt 75 procent).

Finns i lager . Om du behöver balansera din portfölj, nu är det dags att göra det, säger Lydon. Uppsidan att sälja och köpa nu är att du kan köpa många ETFs på djupa rabatter. I framtida år, om din fond fondar upp för en stor kapitalvinstdistribution i slutet av året (och har konsekvent drabbat sitt referensvärde) rekommenderar Lydon att ersätta den med en ETF i en liknande tillgångsklass. "Dessutom har du en förlust som du kan använda för att avskriva framtida vinster, " säger han. Liksom med fonder kan du skriva upp förluster på upp till 3 000 dollar och förluster utöver det som kan överföras till framtida år.