>> >> 5 smarta sätt att minimera kostnaden för semester souvenirer

5 smarta sätt att minimera kostnaden för semester souvenirer

Anonim

Om du är smart kan du hitta möjligheter att hävda semester souvenirer till ett lägre pris. (Getty Images)

När du är på en händelse eller mitt i en fantastisk semester kan det vara frestande att fånga upp den erfarenheten genom att köpa en souvenir. Oavsett om det är en tröja, en stift, en presentbutik, något du ser i en hantverksbutik eller något annat helt, kan en vara som är en minneno av din resa vara underbar - men dyr.

Om du är smart kan du dock hitta möjligheter att begära en souvenir till ett lägre pris. Eller du kan hitta en souvenir gratis om du tänker utanför lådan.

Här är fem sätt att göra en underbar souvenir från din resa utan att bryta banken.

Samla pappersobjekt och gör en enkel klippbok. Många gillar att sammanföra fotoalbum och skrapbook efter en händelse. Även om du inte befinner dig i scrapbooking kan det vara ett bra sätt att minnas din resa till ett rimligt pris genom att sätta ihop en enkel bildbok.

Ett prisvärt sätt att kombinera scrapbooking, eller göra ett fotoalbum med önskan att samla souvenirer är att avsiktligt samla in pappersprodukter när du går. Plocka upp kartor, pappersmenyer från ställen du åt, servetter från intressanta barer eller bryggerier du besökte, broschyrer från coola stopp, klistermärken, dekaler - allt som är platt och kan passa in i ett fotoalbum. Håll dessa, ta dem hem och använd dem i fläckar i ditt fotoalbum.

Köp souvenirer online före eller efter evenemanget. Snarare än att betala de höga priserna för att köpa souvenirer vid ett evenemang, överväga att titta på nätet för de skjortor eller andra föremål du vill köpa. Många konsertturer och sportlag säljer sina skjortor och andra kläder online.

Att köpa sådana artiklar på nätet istället för på platsen har flera fördelar, från och med den stora: reducerad kostnad. Dessa föremål är nästan alltid billigare från leverantörer online. Plus, om du beställer på nätet och levererar varan till ditt hem, behöver du inte oroa dig för att du bär det runt på platsen.

Hitta saker på din resa istället för att köpa dem. Hittade föremål som stenar och snäckskal gör ofta underbara souvenirer.

Var försiktig med denna strategi. Du måste se till att du har behörighet att ta saker som stenar och snäckskal. Inte alla områden tillåter besökare att hävda dem. Var noga med att läsa reglerna för det område du besöker innan du samlar in dessa minnen.

Håll en semestertidskrift. Ta med dig en liten anteckningsbok och penna tillsammans med dig för resan och skriv ner dina tankar när du går. De flesta semesterar har perioder med stillestånd när du rider i en bil eller flygplan, kopplar av på en strand eller sitter i en restaurang, så använd de här tiderna för att skriva ner dina tankar.

Med lite tejp eller lim kan du också hålla pappers souvenirer i din tidskrift, vilket ger en snabb visuell smak till kanterna. Du kan till exempel skära upp menyer (om restaurangen ger dem) och anbringa restaurangen på en sida tillsammans med entreeen du hade precis under den, eller du kan inkludera en karta över ett intressant ställe du besökte.

Skicka ett dagligt vykort till dig själv. En bra strategi för att hitta billiga souvenirer under resan är att köpa ett vykort varje dag och maila det direkt till dig själv. Sätt dig i ett kafé någonstans, fyll i vykortet, adressera det till dig själv och tryck sedan det i brevlådan.

När du kommer hem kommer det förmodligen att finnas ett vykort eller två som redan väntar på dig, och många andra kommer att trickle in under de följande dagarna. Vykort passar ofta perfekt i fotoalbum med 4-tums-6-tums slots, så du kan enkelt lägga till dessa vykort på ett fotoalbum på dina resor, eller helt enkelt behåll ett album med alla vykort som du har skickat hem från din resa genom åren.

Souvenirer behöver inte vara dyra om du tillämpar lite kreativitet och sparsamhet för att hitta dem. Du kan ta hem alla slags minnen - och kanske hitta några som redan väntar på dig hemma - utan att bryta banken. Trevliga resor!

25 sätt att fixa dina pengar snabbt