>> >> 5 skäl att undvika Penny Stocks till varje pris

5 skäl att undvika Penny Stocks till varje pris

Anonim

Myntburkar (Getty Images)

Lyssna, det är inget som helst med att spara lite rep.

Ben Franklins berömda adage, "en penny sparad är en öre som är tjänade", ringer fortfarande sant idag, och om du kan klara av att investera de här inkomsterna - ja, du har bara samlat ett klokt beslut på ett klokt beslut.

Naturligtvis finns det oändliga fallgropar man kan göra när man investerar. Ironiskt nog faller en av de farligare fällorna som investerare faller för att är örebeståndet, ett extremt billigt lager vars främsta lock - det låga aktiekursen - ofta gör investerare i att tro att de får en hel del.

Verkligheten är ganska annorlunda: Investera sina löjliga pengar i till synes "smutsiga" öreaktier kan, och ofta, skicka en investerare till det fattiga huset.

Här är fem skäl penny stocks är bättre kvar ensamma:

Du kan komma in, men kan du komma ut? Robert R. Johnson, VD och koncernchef för American College of Financial Services, berör några av de definierande egenskaperna hos öreaktier: Vanligtvis säger han att de är "småkapitaliseringsföretag med mycket hög volatilitet och dålig likviditet". "

Men bara för att ett lager har ett litet marknadslock och tenderar att vara volatilt betyder inte att däcket är staplat mot investeraren. Likviditet är dock en större affär. "Bristen på likviditet är vad många öreaktieinvesterare tycker är mest frustrerande", säger Johnson. "I huvudsak finner de ofta att marknaden är extremt tunn för öreaktier och att de måste ta en prissänkning för att hitta en villig köpare."

Scam-artister använder ofta penny-aktier för snabba snabbsystem. Har du någonsin fått ett e-postmeddelande om nästa öreaktie som kommer att göra dig miljoner? Har prinsen i Nigeria nyligen begärt ett kortfristigt lån, lovande 10 procent av hans familjs förmögenhet i gengäld?

David Twibell, VD för Englewood, Colorado-baserade Custom Portfolio Group, säger att Penny-aktier är fulla av moderna finansiella hucksters. "Pennåns aktiemarknad är tungt manipulerad och består främst av att skilja intet ont anande investerare från sina intjänade besparingar", säger han.

"Svindlarna är överflödiga och Internet-meddelandekort är fulla med heta tips och rekommendationer som är utformade för att locka investerare att tro att de har hittat nästa Microsoft (ticker: MSFT)", säger Twibell. "I själva verket är många av dessa företag i ekonomiskt problem eller har affärsplaner som saknar himlen utan några meningsfulla intäkter eller intäkter."

Det finns brist på insyn. Den typ av opacitet Twibell citerar ovan helt enkelt inte finns i vanliga lager. Utvecklingen i företag som representeras i Dow Jones industrins genomsnitt är exempelvis noggrant dokumenterad i framstående finansiella medier, inte nämnt av en kille som heter LuvStoxx55 i ett icke-skrivet onlineforum.

"Penny-aktier handlar i allmänhet i den vilda, vilda västern av marknaden för överklagande, vilket innebär att deras rapporteringskrav tenderar att vara minimala", säger Charles Sizemore, en portföljförvaltare på Covestor och chefsinvesterare vid Sizemore Capital Management, en registrerad investeringsrådgivare i Dallas. "Det kan vara ovanligt svårt att hitta tillförlitlig information om dem."

Spekulation kontra investering. Om du faktiskt bryr dig om din avkastning, är det en dumt ärende att kasta pengar på penny stocks.

"Penny lager kan faktiskt vara mycket roligt att handla, " säger Sizemore. "Men det är bara det. När du handlar örebestånd, borde du göra det med dina lekpengar. Tänk på det som rekreationshandel och inte den typ av investering du skulle göra med ditt pensionsboendeägg."

Påståendet att alla öreaktier är värdelösa investeringar är inte alltid sant. Nu och då kommer någon obskurlig rosa arkspelare att riva av ett ansiktsmältande rally och tjäna tidiga investerare några episka avkastningar.

Men låt dig inte luras. Oddsen är inte till din fördel.

Du satsar mot huset - och huset vinner alltid. Alla kommer ihåg mormor som vann jackpotten på $ 10 miljoner som spelade spelautomaten.

Men ingen påminner om 100 000 spelare som förlorade $ 100 per styck för att betala ut henne. Inga nyhetsartiklar skrivs om de närmaste 100 000 spelarna som spolade sina svårförtjänta besparingar i kasinot.

"På banan är det vanligtvis en anledning att en häst är ett långt skott: det kan inte springa fort, säger Jeffery Born, professor i ekonomi vid D'Amore-McKim Business School vid nordöstra universitetet. "Penny-aktier är de långa skotten i investeringsvärlden. För alla som betalar sig stora är det många, många fler som inte gör det."

I stället för att satsa på underdogen, investerar man i en diversifierad korg av välkapitaliserade, beprövade företag - medlemmar av Standard & Poor's 500 index, till exempel - förbättrar dina odds dramatiskt. Du spelar inte längre blinda spelautomaterna.

Om du har lyckats spela penny stock spelet och du har blivit levande, räkna dina lyckliga stjärnor. Kör sedan för kullarna och se aldrig tillbaka.