>> >> 5 Utomhuslager för att värma din portfölj

5 Utomhuslager för att värma din portfölj

Anonim

Unga kvinnor som handlar kläder i sportbutiken. (Getty Images)

Våren är officiellt inthe air - och kanske i din plånbok. Mitt i en trend med att fler människor kommer ut under alla årstider gör fabrikat utomhusbeklädnad gott i år.

Den hälsosammare livsstilen för årtusenden som vill spendera på utomhusaktiviteter och resor är en del av en flerårig trendsträckande tillväxt gentemot livsstilsmärken istället för modemärken, säger Susan Anderson, detaljhandelskläddsanalytiker med FBR Capital Markets & Co.

När konsumenterna byter ut sina utgifter mot dessa livsstilsmärken, utnyttjar utomhusrelaterade företag livscykler av produkter som kan spänna över år - ett mycket mer attraktivt tillfälle än den 90-dagarscykel som vissa segment av modebranschen står inför, säger Christian Buss, konsumentanalytiker med Credit Suisse.

I USA ökade utgifterna för aktiva och utomhuskläder cirka 8 procent förra året, medan utgifterna för total kläder var plana, säger Anderson. Globalt växer klädindustrin omkring 2 till 3 procent, medan branschens livsstilssegment har en tillväxt på 5 procent eller mer, säger Buss.

Buss säger att livssegmentet fortsätter att växa snabbare än modeföretaget inom klädaffärsverksamheten, speciellt med tanke på ökningen av snabbmodeföretag som H & M Hennes & Mauritz, som handlar på Stockholmsbörsen och Zara, som drivs av Inditex och handel på den spanska börsen.

Efter viss tröghet i utomhusrelaterad försäljning på grund av en varm vinter och generell rädsla för konsumtionsutgifterna och en eventuell amerikansk lågkonjunktur har utomhuslagret varit bättre sedan januari i samband med mer ekonomisk optimism, säger Laurent Vasilescu, konsumentanalytiker med Macquarie Capital i New York .

Medan han inte förutser en kraftig uppåtgående rörelse i aktiekurser på grund av ett överhängande lager, kunde de närmaste tre månaderna skapa köpmöjligheter för investerare om en lågkonjunktur inte uppstår och vädret är gynnsamt för utomhuskläderförsäljning, säger Vasilescu.

Mot bakgrund av den potentiella tillväxten inom sektorn finns här fyra utomhus- och livsstilsfokuserade klädelager och en utrustningstillverkare för investerare att överväga.

VF Corp. (ticker VFC). North Carolina-baserade VF Corp, ägare till utomhusvarumärken The North Face och Timberland, är upp 5 procent i år och det efterföljande tolvmånaderspriset för löneförhållandet är 21. Buss kallar North Face på 800 pund gorilla i Utomhus specialitet marknaden, noterar det säljs endast i utomhusaffärer och mellanhandstorg.

VFC-lageret är Vasilescus toppval i utrymmet eftersom det är en av de bästa operatörerna inom utomhusklädindustrin. Företaget har en bra konsumentinsikt, är bra att köpa företag och bör kunna öka sina varumärkesintäkter, säger han.

Columbia Sportswear (COLM). Förutom sitt namnbrännmärke, vilket Buss säger är näst störst i branschen, äger Columbia Mountain Hardwear, Sorel, PrAna och Montrail. Det Oregon-baserade företaget, som Buss säger har mest produktkraft i branschen, är marknadsföringsteknologi till kunder - tyger som hjälper sina bärare att hålla sig torra och bekväma - till priser som är lägre än premiumprodukter, vilket gör det möjligt att återta stora marginaler, säger Buss .

Columbia har gjort ett bra jobb inom innovation, och dess ytterkläder har blivit väl mottagna, säger Vasilescu. COLM-aktien är upp 23 procent i år och har ett efterföljande 12 månaders P / E-förhållande på 25.

Under Armour (UA). Maryland-baserade Under Armor expansion till utomhuskläder innebär fler möjligheter till intäkter och utökar sitt varumärke, vilket gör det mer konkurrenskraftigt, säger Vasilescu. Det är ett smart drag, eftersom det bara finns så mycket kompressionskläder som ett företag kan sälja, säger Anderson.

UA-aktien är upp 5 procent hittills i år och har ett högt efterföljande 12 månaders P / E-förhållande på 79.

Lululemon Athletica (LULU). Detta specialtillbehörsföretag som är känt för sin yogaskläder är 15 procent i år och har ett efterföljande 12 månaders P / E-förhållande på 33. Företaget har dra nytta av trenderna som lyfter livsstilsbranschen, säger Anderson.

Callaway Golf (ELY). Callaway Callaway är en framgångsrik turnaround-historia som kan dra nytta av trenderna inom golfbranschen, säger Casey Alexander, VD för equity research med Ladenburg Thalmann & Co.. vinster marknadsandelar.

Dessutom är en varmare än normal vår bra för golfverksamheten, eftersom det förlänger den tid folk köper utrustning, vilket leder till tidigare order från probutiker och andra distributionskanaler som Dick's Sportsing Goods (DKS), säger han. ELY-aktien är ned 4 procent hittills i år och har ett efterföljande 12 månaders P / E-förhållande på 53.

Rättad den 17 februari 2017: En tidigare version av den här historien, felaktigt identifierad klädhandlare Zara, vars moderbolag handlar på den spanska börsen.