>> >> 5 misstag som kommer att sänka din pension

5 misstag som kommer att sänka din pension

Anonim

(William Duke för USN & WR)

På 60, ​​Diane Fuchsknows lite om att investera för pensionering. Washington, DC-baserade anställningsförmåner advokat har en 401 (k) plan, en blandning av IRA-konton-och en god känsla av disciplin om att skydda hennes pensionsfonder.

För sex månader sedan, oroade sig för en tumlande aktiemarknad, ansåg Fuchs oroligt att sälja alla aktier i sina konton och sätta pengarna i säkrare värdepapper. Hon tänkte att hon skulle skydda sina besparingar från att sänka börskurserna och sedan åter komma in när dammet slog sig.

Fuchs är inte ensam. Planering för pensionering är avskräckande i dessa dagar. Även personer med stabila arbetstillfällen står inför svullnadgaspriser, försäkringsräkningar, sjukförsäkringspremier och andra utgifter som gör extra pengar för att pensionen är ojämn. Med distraheringar som en turbulent aktiemarknad och en skakig ekonomi är det lätt att ta hand om bollen och glömma dina ultimata finansiella mål. Här är en titt på fem pensionsplaneringsfel du absolut behöver undvika.

Misstag nr. 1: Den största bulten är att minska på bidrag till en 401 (k) plan, eftersom de flesta företag erbjuder matchande medel - den ultimata cash freebie. Generellt sett planeras 401 (k) planer så att arbetsgivaren lägger till 50 cent till varje dollar som en arbetstagare bidrar, vanligtvis upp till 6 procent av arbetstagarens lön. Det är en omedelbar 50 procent avkastning på investeringen. Men nästan en fjärdedel av de amerikanska arbetarna bidrar inte till deras 401 (k), enligt vinstdelning / 401k Council of America, en ideell förening. Och av dem som bidrar, kasta många inte tillräckligt för att få hela företaget att matcha.

Om du närmar dig pensionen, gör inte misstaget att lätta av dina besparingar. Det är dags att suga upp dem. Många äldre boomers sparar inte så mycket som de borde ha i de tidiga dagarna av deras arbetsliv. Kostnaden för barnens hängslen, tennislektioner och collegeundervisning tog förståeligt en vägtull på personliga besparingar. Tanken att bidra med 10 procent av bruttoinkomsten, än mindre 15 procent, var en rördröm.

Men det är inte för sent. Från åldern 57 till 65 är det typiskt toppinkomsttiden för de flesta. "Det här är när du kan göra extraordinärt sparande", säger finansiell planerare Mary Malgoire, chef för familjeföretaget. "Du är äntligen befriad att fokusera på att suga bort den för pensionering. Det är nu eller aldrig."

Och IRS kommer att låna ut en hand. Om du är 50 år eller äldre kan du göra inskränkningar till din arbetsplatsbesparingsplan och IRA. I år, medan de flesta arbetstagare är berättigade att skjuta upp till $ 15 500 till en 401 (k) -plan, kan de som är berättigade till inlösenbidrag slänga i extra $ 5 000. Arbetsgivare är inte skyldiga att tillhandahålla inlösenbidrag, men de flesta gör det. Samma avtalsbestämmelser gäller för 403 (b) planer, 457 planer och SAR-SEP pensionskonton. Du kan också bidra med en extra $ 1000 till en traditionell eller Roth IRA. Så medan yngre sparare kan placera 5 000 dollar om året i en IRA, kan folk 50 och äldre spara 6 000 dollar.

Misstag nr 2: Att använda din pension pengar som en bank är ett viktigt nej-nr. Ja, det är lugnande att veta att du alltid kan låna från din 401 (k). Men även när tiderna är täta måste det vara problem. Om du tar ett lån och sedan lägger dig av eller köper ut, kommer du troligtvis att betala tillbaka lånet med en gång. Om du inte kan betala tillbaka lånet kommer det att behandlas som ett tidigt tillbakadragande. Det betyder att du är skyldig inkomstskatt, plus en 10 procent straff.

Även om du betalar tillbaka lånet är det en dålig idé att knacka på dina pensionsfonder. Efter att ha blivit in i kontot en gång har du korsat en psykologisk linje och kan vara mer benägen att göra det igen. Plus, genom att dra tillbaka pengar, erbjuder du komplementerande investeringsvinster.

Misstag nr 3: När du ser dina pensionskonto saldon faller, är det rimligt att vill undvika förluster genom att reinvestera i säkrare satsningar, som Fuchs tänkte. Gör inte. Som gut-wrenching som det kan vara, det lönar sig att hålla din mark. "Att hantera dina pensionspengar har inget att göra med att förutsäga marknaderna", säger Susan Stewart, president för Charter Financial Group i Bethesda, Maryland. "Flytta pengar från aktier till mer stabila investeringar som pengar eller CD-skivor för att undvika förluster och rida ut nedgången förutsätter att du har en speciell kristallkula. "

En fara, om du kommer ut ur aktier, är att du kommer att sakna uppgången när marknaderna vänder sig om. Det är dyrt. "Historien berättar att tidpunkten för marknaden på det här sättet inte fungerar och att du skulle vara en dåre att ens försöka göra det, säger Stewart. "Så sluta stressa om det. Nedgångar slutar, och om du stannar på marknaden kommer du att vara där när sakerna vänder sig om."

Ett annat problem med att däcka för täckningen av "säkra" investeringar är att aktier fortfarande erbjuder det säkraste skottet på långsiktig tillväxt, så konservativ investering kan ta sin vägtull i slutändan. Det finns också den förlorade möjligheten att sitta i sidled när lagren är billigare än vad de brukade vara. Dina 401 (k) bidrag köper fler aktier av aktier när priserna är lägre, så när marknaderna kommer tillbaka ser du en större ökning.

För att förhindra knäskramningsreaktioner när marknaden dyker, fördela din portfölj bland aktier - både inhemska och internationella obligationer och kontanter. "Ställ din mix", säger Stewart, "och håll fast vid det när det är svårt för dig att göra det - när marknaden har fallit för några dagar eller veckor." Balansera sedan årligen.

Om du kommer nära pensionen eller är redan pensionär är rätt tillgångsallokering viktigare än någonsin. Slagmarknader, i kombination med att dra ut pengar för levnadsutgifter, kan verkligen orsaka kaos på din portfölj. Vid 65 års ålder är det förmodligen smart att placera hälften av dina innehav i aktier eller kapitalfonder och resten i kontanter och obligationer, så sakta minska aktierna till en tredjedel av din portfölj när du är på 80-talet. "Det finns inget magiskt nummer", säger Stewart. "Du behöver vara bekväm med din risknivå, men du vill fortfarande ha den tillväxt som aktierna kan erbjuda under en period på 10 eller 15 år."

Misstag nr 4: Ett snabbt sätt att ångra alla dina bra pensioneringsplanering och squash ditt framtida bogenägg är att få ut din 401 (k) balans när du byter jobb eller blir inlett ut genom dörren med en förtidspensionsplan. Även om du inte avser att vara en kontantfördelning kan det anses vara en.

Chanserna är att när du lämnar din arbetsgivare vill du överföra dina ackumulerade pensionssparande till en självstyrd IRA som ger dig fler investeringsval. Men timing är viktigt, och det är här det är lätt att bli upptagen.

När du har fått pengar från din arbetsgivarplan har du 60 dagar för att slutföra övergången till en IRA eller annan skatteuppskjuten plan. Om du inte slutför övergången inom den tillåtna tiden eller mottar ett upphävande eller förlängning av 60-dagarsperioden från IRS, betraktas beloppet som vanlig inkomst. Det innebär att du måste inkludera beloppet som inkomst på din avkastning, där eventuella skattepliktiga belopp ska beskattas till din nuvarande ordinarie inkomstskattesats. Plus, om du inte nått åldersgränsen 59½ när fördelningen inträffade kommer du att möta ett straff på 10 procent vid återkallandet.

Misstag nr. 5: Detta är ett viktigt fel: inte skapa en efterpension. När du närmar dig pensionen borde du veta alla dina inkomstkällor, allt från pensioner till investeringar till social trygghet. Tänk också på hur mycket eget kapital du har i ditt hem. Skapa sedan en plan för hur du ska spendera dessa medel i pension. I allmänhet vill du förkorta dina uppskattade sparande senast.

Att inte planera för livets otäcka små överraskningar kan torpedisera dina pensionsplaner, även om du har sparat troget i flera år. Det är självklart att regelbundna pensionsavgifter är kritiska, att det är bra att leva i dina guldår beror också på mycket mer än en hälsosam portfölj. "Spara är hjärtat av det", säger Gary Schatsky, finansiell rådgivare i New York, "men du kan inte ignorera försäkringar, skatter och skuldhantering."

De flesta företagshälsoplaner täcker till exempel dig tills 65 år, när Medicare sparkar in. Gå tidigt (om du vill eller har inget val), och du kommer nog att behöva scouta för en individuell plan. Ditt mest prisvärda alternativ kan ha en hög självrisk på $ 2.500 till $ 5.000 per år. Så planera framåt. Ett annat smart drag är att betala ner ditt hypotekslån och slashing ditt kreditkort och andra konsumentskuld innan du lämnar arbetskraften, vilket kommer att hjälpa till att sträcka dina pensionsbesparingar.

Om möjligt, fördröja din socialförsäkringskontroll fram till 70 år. För pensionärer födda 1943 eller senare ökar socialförsäkringsförmånerna med cirka 7 procent varje år, du försenar dem från 62 till 66 och med 8 procent fram till 70 år, säger Laurence Kotlikoff, en ekonomiprofessor vid Boston University. Plus, din faktiska betalning indexeras för inflationen. Så, om inflationen löper på 3 procent, kommer din förmån att öka med 10 eller 11 procent för varje år du försenar det. Inte illa för lite tålamod.

God pensionsplanering kräver tålamod och styrka. Trots att hon var på randen av att utbetala, bestämde Fuchs, Washington-advokaten, att stanna kvar. "En del av det var tröghet, " säger hon, "men den andra delen var min 82-åriga fars röst i mitt huvud och påminner mig om att investeringar var något du gjorde på lång sikt." Det är en röst i huvudet värt att heeding.