>> >> 5 misstag som skickar ditt CV direkt till avvisa stapeln

5 misstag som skickar ditt CV direkt till avvisa stapeln

Anonim

Anpassa ditt CV baserat på det specifika jobb du ansöker om. (IStockPhoto)

Ditt CV är det allra första intrycket som en arbetsgivare kommer att ha av dig, och det är oftast den avgörande faktorn om du går vidare till en intervju eller blir avvisad på plats. Det betyder att det är viktigt att få riktig energi till att få det rätt - och ändå lägger många arbetssökande mer energi i att välja ut en intervju kostym än vad de gör för att skriva ett starkt och övertygande CV.

Dessa fem vanliga misstag kommer i praktiken att säkerställa att ditt CV går rakt till avvisningsbunten i stället för att få ytterligare överväganden - men de kan lätt undvikas.

Ditt CV är fyra sidor långa - eller ännu längre. Det är sant att CV inte längre måste hålla fast vid en enda sida, men det är inte licens att göra ditt CV till en lång uppsats. Om du är på 20-talet, ska ditt CV fortfarande i allmänhet bara vara en sida. du har inte fått tillräckligt med arbetslivserfarenhet än för att motivera en andra. Om du är äldre än det är två sidor bra, men tre brukar lyfta ögonbrynen (inte på ett bra sätt) och något längre än det som kommer att stöta på otillbörlig självbetydelse eller fruktansvärd dom. I själva verket har jag tittat på tiotusentals återupptagningar, och jag kan säga att efter två sidor finns det ett omvänt förhållande mellan antalet sidor i ditt CV och styrkan på din kandidatur.

Det finns inte mycket information om vad du gjorde i varje jobb - eller omvänt finns det så mycket information om varje jobb att det är en utmaning att vada genom allt. Ditt CV måste innehålla tillräckligt med information för att förklara vad du uppnått i varje jobb. jobbtitel och en enda punktpunkt som beskriver ditt arbete i varje roll kommer i allmänhet inte att vara tillräckligt. Samtidigt kan du dock inte inkludera så mycket information som anställer chefernas ögon glasyr över. Du strävar efter höjdpunkter, inte en uttömmande redogörelse för allt du gjorde. Tanken är att destillera dina prestationer ner till det som betyder mest.

Du är extremt överkvalificerad för det jobb du ansöker om och inte adresserar det i ditt brev. När arbetsgivare får en CV från någon vars kompetens och erfarenhet är långt bortom vad rollen kräver, antar de vanligtvis att kandidaten antingen tillämpar på allt som de ser eller att personen fundamentellt missförstått vad jobbet är. Undantaget från detta är om du förklarar varför du ansöker om det här jobbet, trots att det kan tyckas som ett steg tillbaka. Det betyder att om ditt CV visar kvalifikationer långt djupare än jobbet kräver, måste det åtföljas av ett brev som förklarar ditt intresse. Du kan till exempel förklara att du genom erfarenhet har insett att det främsta bokföringsarbetet är det du verkligen älskar, inte hantera de som gör bokföringsarbetet eller att du avsiktligt söker något med mindre ansvar än du har haft i det förflutna för att få bättre balans mellan arbete och liv, eller vad som helst.

Du lämnade alla datum. Ibland, i ett försök att undvika åldersdiskriminering, kommer äldre kandidater att lämna anställningsdatumen helt av sitt CV. Problemet med att göra detta är att anställningsdatum är en vanlig del av ett CV som släpper ut dem på ett negativt sätt. Dessutom är dessa datum viktiga; Det spelar ingen roll om din erfarenhet av relevanta arbeten var nyligen eller för 15 år sedan och om du gjorde det i sex månader eller i sex år. Om du är bekymrad över att undvika åldersdiskriminering, är det bättre att bara inkludera din arbetshistoria de senaste 15 åren. Din senaste erfarenhet är troligen den mest relevanta och intressanta för arbetsgivare ändå.

Du är uppenbarligen återupptagen bombning. Om ditt ansökningsmaterial gör det klart att du ansöker om varje jobb som du ser att du är kvalificerad för, kommer du att torpedera dina chanser. Arbetsgivare vill ha kandidater som är intresserade av det särskilda jobb de anställer för, inte bara något jobb, och vars arbetshistoria är en stark match för rollen. Kandidater som sprutar ut återupptas i alla riktningar tenderar att räkna med att detta tillvägagångssätt inte kan skada - men det kommer att slösa bort din tid och göra ett dåligt intryck på arbetsgivare som annars annars skulle ha ansett dig i framtiden.