>> >> 5 Investera teman att komma ihåg för en flyktig marknad

5 Investera teman att komma ihåg för en flyktig marknad

Anonim

Savvy investerare bör faktor Kinas sakta tillväxt och utsikterna till stigande räntor i sina investeringsbeslut. (IStockPhoto)

För detaljhandel investerare kan upp-och nedgångar på marknaden vara skrämmande. Det har varit gott om dem de senaste månaderna då Kina devalverade sin valuta och Federal Reserve fortsatte med sin nollräntapolitik. I augusti hoppades Standard & Poors volatilitetsindex (ticker: VIX) till sin högsta punkt på fyra år och det tillbringade mycket av september på en vildtur.

Volatilitet kan också ge möjligheter för investerare som letar efter fynd. Till följd av osäker utsikt över marknaden och viktiga influenser som räntor och Kina kan det vara en bra idé att ta en sida från "Dr. Strangelove" - eller lära sig att sluta oroa dig och älska volatiliteten.

Finansiella experter diskuterade nyligen fem teman med investerare under en nyligen webbsändning värd Fidelity Investments. Investerare skulle göra det bra att komma ihåg dem under en volatil marknad.

Vara van vid volatilitet . Marknadens uppgångar och nedgångar påminner om minnen av den volatila marknaden 2011. Melissa Francis från Fox Business Network säger att den "enorma volatiliteten" kan vara här en stund.

Den växande populariteten hos börshandlade medel bidrar till volatiliteten på marknaden, säger hon. ETF: er är en bekväm inträdespunkt för många investerare som vill flytta sina innehav och försöka slå marknaden på grund av sin ebb och flöde. Och hon noterar att kommersiella banker är förbjudna att driva proprietära handelsdiskar - en begränsning som infördes genom Volcker-regeln från 2008 som utformades för att hålla bankerna från att göra spekulativa investeringar som de som bidrog till finanskrisen det året. Det betyder att banker inte längre kan satsa stora spekulativa positioner som tjänade till att släpa ut gyrationerna som orsakats av algoritmiska handlare och kvantitativa hedgefonder.

Brist på tillväxt i den industrialiserade världen är en långsiktig del av volatiliteten, säger Andrew Serwer, chefredaktör för Yahoo Finance.

Men han tillägger att volatiliteten kan vara fördelaktig, eftersom det kan bli svårt att hitta fynd på en oavbruten tjurmarknad. Smarta handlare kan tjäna pengar på en volatil marknad eftersom lagren går olika riktningar, säger han.

Kinas sakta tillväxt. Kina, som Serwer förutspår kommer att bli världens största ekonomi under sin livstid, liknar "ett förfallande tillväxtlager", säger han och kan vara svårt för investerare som letar efter ett sätt att investera - särskilt när information är svår att komma ur den asiatiska nationen.

Nelli Oster, global investeringsstrategist med BlackRock Investment Institute, förutspår att Kina kommer att bli den största importören av industrirobotar nästa år eftersom det syftar till att automatisera en ekonomi där arbetskostnaderna steg fyra gånger från 2002 till 2012.

Det som är säkert är att Kinas ekonomi övergår, och människor flyttar från landsbygden till staden, säger Serwer. Så Kina kommer att vilja kontrollera alla de varor den behöver, vilket framgår av investeringar i Afrika och Australien.

Pekings senaste aktiemarknadsturbulans, valutadevaluering och bristande innovation på sin marknad har gjort investeringar i Kina svårare, säger Tim Seymour, medgrundare och förvaltare av Triogem Asset Management i New York. Men totalt sett, "Kinas ok", säger han.

Räntor. Fed har hållit sin officiella räntesats nära noll sedan december 2008 för att stödja den amerikanska ekonomin efter den globala finanskrisen. Det verkar dock närma sig ett slut, eftersom Fed har angivit en vilja att börja höjda räntor sent i år eller 2016.

Serwer tror inte att Fed kommer att höja räntan fram till 2016, och Oster håller med om att priserna blir lägre för längre tid. Båda citerar teknisk innovation som deflationär, och Oster säger att det gör det svårt för Fed att slå sitt 2 procent inflationsmål.

Hon tillägger att amerikanska demografiska trender också är deflationära, och Serwer säger att den kinesiska efterfrågetrenderna också är deflationella. "Jag håller inte med om att vi måste höja priserna", säger Serwer. "Men du gör det inte bara för att du har väntat länge."

Tekniklagren är fortfarande heta. Tekniska aktier är några av de mest populära på Wall Street, och det finns fortfarande fynd att äga, även bland de stora företagen. Apple (AAPL) har ett lågt pris-till-vinstförhållande, har en enorm mängd pengar och mycket talang, säger Serwer. "Jag ser inte hur du inte äger den, särskilt för att det är billigt, " säger han.

Men han varnar att Apples rymdskeppsbyggnad, som fortfarande är under konstruktion. Den enorma cirkulära byggnaden, som sägs vara en mil i omkrets och täcker 175 hektar i Cupertino, Kalifornien, kan vara en "jinx" eller "hubris" för ett företag tydligt på toppen av högen, med ingenstans att gå men ner.

Serwer säger att det finns mycket investeringarrum i sociala medier, med fortfarande privata företag som Snapchat har enorma svängningar med tusenåren och alltmer är ett leveransalternativ för nyheter.

När det gäller Google (GOOG, GOOGL) säger Serwer att tech behemoten är dominerande inom sin bransch, och företaget är fortfarande innovativt, och ungdomar vill fortfarande jobba där. "Jag har tron ​​på dessa människor", säger han.

Stor data och molnlagring är en del av Googles strategi, säger Francis.

Gavin Baker, portföljförvaltare med Fidelity Investments, konstaterar att Google har en ledning i artificiell intelligens och säger att många av de bästa AI-forskarna i världen arbetar där och att cloud computing nu ger tillräckligt med datakraft som är tillgänglig för AI för att vara genomförbar. Han gav exemplen på Googles självkörande bil och Googles app som kan låta folk veta att de behöver lämna tidigt för en restaurangbokning, beroende på trafikförhållandena.

Förnybar energi. Sollagren erbjuder intressant värde nu eftersom de har sålts som oljeprisfall, säger Seymour.

Han säger att det finns intressanta idéer i solutrymmet på grund av innovation och att lager i sektorn har blivit slagna i onödan. Sol och vindkraft förbättras jämfört med naturgas och kol, och de förändrar dramatiskt energilandskapet dramatiskt.

Baker, vars fond äger SolarCity (SCTY) och Tesla Motors (TSLA), noterar att solcellerna blir 8 procent till 10 procent mer effektiva vid omvandling av solljus till energi varje år, fördubbling effektivitet var sjunde år. Batterilagring ökar också. Det är svårt att tro att någon kommer att köra ett bensindrivet fordon på 30 år, säger han och förutspår att oljepriset kommer att sjunka till ingenting.