>> >> 5 heta lager som kommer att slå tjuren

5 heta lager som kommer att slå tjuren

Anonim

Silhuett av tjur (Getty Images)

Dessa dagar - OK, precis varje dag - Wall Streets marknadsbevakare visar oöverträffad behärskning inom handvridningsområdet. Räntorna ser upp, upp, uppåt. Oljepriset är långt, långt ner. Någonstans däremellan spenderar Kinas ekonomi på en hög tråd.

Vad gör nästa marknad orolig - rykten om en marsin invasion?

Under tiden tillbaka på jorden överträffar vissa bestånden oroen genom att skicka fasta nummer eller göra smarta spel för sin framtid. Oavsett om det översätts till omedelbara eller långsiktiga vinster är en annan historia, men det betalar fortfarande (och kan betala stort) för att titta närmare.

Här väger experterna på några potentiella investeringssvårigheter.

Tyson mer än kött förväntningar. Serien på Tyson Foods (ticker: TSN) kör spalten från Jimmy Dean-korv till Ball Park-korv och, naturligtvis, kyckling. "Även om kött-, kyckling- och fläskpriserna förväntas fortsätta glida i år har Tysons starka ledning visat förmåga att fungera effektivt, säger David Twibell, VD för Denver-baserade Custom Portfolio Group. "Aktien har trotsat marknadskorrigeringen och vunnit cirka 15 procent hittills i år."

Företaget slog också resultatet uppskattningar förra kvartalet, "dramatiskt ökade sina utsikter för resten av året och meddelade rekordmarginaler. Till sist säljer Tyson fortfarande till rimliga multiplar till vinst och försäljning", säger Twibell.

Med andra ord, gräva i.

Sammanslagning eller inte, häftklammer som är inställda att dyka upp. Under det senaste året har Staples (SPLS) tagit en uppgift om en arbetsplatsprovning. Aktien sjönk 42 procent och under de senaste fem åren är av mer än 54 procent. Det handlar nu på drygt $ 9 per aktie, och Federal Trade Commissions flytt för att blockera en föreslagen fusion på 6, 3 miljarder euro med Office Depot (OPD) har inte hjälpt.

Men det finns en ljuspunkt: "Aktiekursen har fördubblats till att bli undervärderad - även utan samgåendet", säger Keith Trauner, medgrundare och medportföljchef för GoodHaven Capital Management i Millburn, New Jersey. "Det är klart det dominerande kontorsleveransföretaget, verkar ha stabiliserat intäkterna efter ett tufft par år av tryck som orsakats av tekniska förändringar, men handlar mindre än 10 gånger i årets fria kassaflöde per aktie."

SPLS sportar också ett utbyte på 5 procent, tillräckligt för att behaga chefen.

Hasbro har vunnit Wall Street-spelet. Nerf pistoler. Min lilla ponny. Tonka lastbilar. Yet Hasbro (HAS) är inte bara barns grejer till sina glada investerare. (Det äger också monopolet om monopol, om det hjälper.) Upp 16 procent under det senaste året och handlas nära 72 dollar per aktie har Hasbro en inbyggd fördel när den totala detaljhandeln sjunker.

"Föräldrarna kommer i allmänhet att skära diskretionära utgifter för sig själv inför sina barn", säger Michelle M. Buckley, en Boston-baserad forskningsanalytiker på FLPutnam Investment Management Co. "Hasbro har företagsspecifika förare i år och nästa år, det äger en värdefull" Star Wars "-licensen, försäljningen från vilken överträffade höga förväntningar under semesterperioden."

Åh, kraften är med HAS, ja.

Enterprise Products Partners har energi. Visst, orden "investering" och "energi" går samman i dag som "pengar" och "toalett". Men Enterprise Products Partners (EPD), en Houston-baserad naturgas och råoljeledningsföretag, har några anmärkningsvärda faktorer till sin fördel, säger Poe Fratt, vice president och seniorforskningsanalytiker vid DA Davidson, och är baserad i Lake Oswego, Oregon.

Som ett mervärdesskapsavtal överlämnar Enterprise inkomst och skatter direkt till sina partners. Och medan aktien är under en tredjedel under de senaste 12 månaderna, säger vi att prissvagheten under det senaste året skapar en attraktiv investeringsmöjlighet i en av högsta kvalitet MLP, säger Fratt.

EPD: s diversifierade tillgångsbas har hjälpt lagervädret den nuvarande nedgången i naturgasvätskor, säger Fratt, "och det borde dra nytta av högre produktion och upphöjande av exportförbudet för råolja över tiden."

Stavningen av alfabetet. Fil under "duh", men kom igen: Det har inte exakt varit en bra körning för andra högteknologiska hotshots. Twitter (TWTR) handlar bara ett hår över 52 veckors låga, medan Apple (APPL) förlorade mer än en fjärdedel av sin marknadsvärde sedan juli. Och när Apple-kepsen föll, gick Alphabet (GOOG) vid en tidpunkt till iPhone-colossus som världens mest värdefulla företag.

"Alphabet" har registrerat aktiekursvinster på 30 procent under de senaste 12 månaderna, jämfört med en förlust på 6 procent för tekniklagret totalt sett, säger Andrew Wetzel, en portföljschef och seniorforskningsanalytiker som också är baserad på FLPutnams Boston-kontor.

Dessutom kan den nya strukturen Google / Alphabet förfoga över fotografier samtidigt som Wall Street lyckas, säger Michael Downing, grundare och VD för Tout, en nästa generations videoplattform och baserad i San Francisco. "Det här laget kan ha knäckt koden på hur man bygger det 100-åriga företaget."