>> >> 5 Hemunderhållsresurser vid pensionering

5 Hemunderhållsresurser vid pensionering

Anonim

När det gäller att hitta billig hjälp runt huset kan det bästa sättet för pensionärer vara att se om vuxna barn eller andra släktingar kan hjälpa till. (Getty Images)

Be pensionärer där de vill bo, och chansen är att de säger att de vill åldras på plats. År 2014 visade en AARP-undersökning 87 procent av de 65 år och äldre att de ville stanna kvar i sitt nuvarande hem och samhälle när de blir äldre.

Att bo hemma i dina guldår har dock utmaningar. Husägare som brukade lätt klättra stegar för att byta glödlampor och rena rännor kanske inte är lika spridda längre. De som försöker hyra ut uppgifterna kan ha svårt att hitta pålitliga arbetstagare eller bestämma om en arbetstagare tar ut ett rimligt pris. Dessutom kan äldre amerikaner vara gemensamma mål för skrupelfria entreprenörer och reparationsleverantörer.

"Vi har hört alla dessa skräckhistorier om någon som knackar på dörren och säger att du behöver nya fönster, säger Mike Lynch, vice vd för strategiska marknader för Hartford Funds. I vissa fall kan windows inte behövas, och i andra kan företaget ta ut ett orimligt pris och hoppas kunna dra nytta av intet ont anande seniorer. Liknande scenarier kan spela ut med personer som säljer takläggning, sidospår eller uppfartning.

Medan du anlitar en tjänsteleverantör som går till dörr eller gör oönskade telefonsamtal, är det inte tillrådligt att pensionärer kan hitta tillförlitligt underhållshjälp via följande fem källor.

Sök hjälp från familj och vänner. När det gäller att hitta billig hjälp runt huset kan det bästa sättet för pensionärer vara att se om vuxna barn eller andra släktingar kan hjälpa till. De som tillhör en kyrka eller synagoga kan också få hjälp av sådana institutioner. Många religiösa samhällen har ministerier som kan ge de äldre medlemmarna den hjälp de behöver. Ungdomskoncerner kan till exempel frivilligt raka löv eller verka underhåll på våren eller hösten.

RELATERAT INNEHÅLL

5 platser att överväga för pensionering

Pensionärer kan också finna det fördelaktigt att samråda med grannar om nödvändiga reparationer. Även om grannar inte kan hjälpa till med underhållsbehov direkt, kan de redan använda betrodda leverantörer som de kan rekommendera. Om du och din granne har liknande behov, till exempel rännor som måste rengöras, kan du kanske förhandla fram en bättre ränta genom att leta efter en entreprenör tillsammans.

Leta efter hjälp från samhällsorganisationer. Många delar av landet betjänas av ideella organisationer som kan hjälpa pensionärer att få överkomligt eller gratis hemunderhållsassistans. New York Foundation for Senior Citizens är ett exempel. Det har erbjudit gratis hemunderhåll till inkomstberättigade seniorer sedan 1981. Idag tjänar det mer än 4000 personer i hela New York Citys fem städer.

"Vi gör allt för att hjälpa människor att stanna kvar i sina egna hem", säger Linda Hoffman, president för New York Foundation for Senior Citizens. De tjänsteleverantörer som avtalar med stiftelsen går igenom en strikt ansökan och kan slutföra flera reparationer för samma bosatt. När det gäller förhållandet mellan arbetstagare och seniorer tjänar de, "De behandlar dem som familj", säger Hoffman.

Om du vill avgöra om liknande program finns tillgängliga i ditt område, kontakta din lokala agentur om åldrande. Det nationella nätverket av byråer grundades av federala äldre amerikanlagen, och kontor fungerar ofta som clearinghus för lokala resurser för att hjälpa de som fyllt 60 år och äldre. Ett lokalt United Way-kontor kan också leda dig till lokala resurser.

Få hjälp från hemmet vårdgivare. Vissa seniorer har redan hjälpare i sitt hus i form av hemhälsovårdsföreningar eller personliga följeslagare. Dessa arbetstagare hjälper ofta till med uppdrag som dammsugning, dammning och diskning, även om de vanligtvis inte utför reparationer eller mer involverat underhåll. "Som du kan föreställa dig, kommer de flesta inte att stiga upp och fixa ditt tak", säger Peter Ross, grundare och vd för Senior Helpers, en byrå som ger seniorer hemvård.

Men förbise inte en aides potential att identifiera problem och hjälpa till att hitta tillförlitliga entreprenörer för att ta itu med problemen. Seniorhjälpare gör till exempel en hemevaluering för varje ny kund och ger rekommendationer för att förbättra säkerheten, till exempel att ta bort kastrullar i hallar och installera gripstänger i badrum. "Vi är ögonen och öronen i det hemmet, " säger Ross.

När underhåll eller hemreparationer behövs kan seniorhjälpare koppla husägare eller deras familjer med betrodda partners för att slutföra nödvändigt arbete. Andra hushållsleverantörer, som Homecare by Design, erbjuder hemunderhållspaket som bygger på tjänster som underhåll av apparater och mindre el- och VVS-arbete.

Gå till en betrodd finansiell rådgivare. Lynch säger att pensionärer kan hitta hänvisningar till kvalificerade hemreparationstjänster på en oväntad plats. Han föreslår att pensionärer kontaktar sin ekonomiska rådgivare.

5 Hemrenoveringar som lönar sig

Så här kan du se om en hemförbättring är värt kostnaden.

Tom Sightings 24 januari 2017

Många finansiella rådgivare har relationer med människor från olika samhällsskikt och har sammanställt en lista över betrodda leverantörer inom olika branscher. Äldre husägare som inte är säkra på hur man hittar någon för att hjälpa till med underhåll av hemmet kan hitta att deras ekonomiska planerare kan garantera en tillförlitlig arbetare i deras område.

Utöver att hjälpa till att hitta en tjänsteleverantör kan en rådgivare hjälpa pensionärer att bygga underhållskostnader i sin budget. Om en dyrare renovering behövs kan en finansiell professionell hjälpa till med att väga möjliga betalningsalternativ och hjälpa en husägare att välja den rätta.

Online-tjänsteleverantörer. Pensionärer som inte är berättigade till fria samhällsprogram eller som inte kan hitta en personlig rekommendation kan vända sig till internet för att hitta hantverkare och hantverkare att hyra. Sidor som Angies lista och TaskRabbit är öppna för alla leverantörer att skicka in en företagsnotering. Konsumenter kan söka företagsprofiler, läsa recensioner och använda den informationen för att välja rätt person för jobbet. Andra tjänster, som Neighborly, avtalar med specifika tjänsteleverantörer.

"Det är inte bara 30 000 rörmokare som råkar vara tillgängliga", säger Dina Dwyer-Owens, brand ambassadör för hemleverantören Neighborly, om leverantörerna som är listade på webbplatsen. Dessa arbetstagare måste uppfylla vissa kvalifikationer, inklusive att genomföra en kriminell bakgrundskontroll. För sinnesro erbjuder vissa online-tjänster som grannskap ett fotografi av reparationstekniker så seniorer kan försäkra sig om att personen vid dörren verkligen representerar företaget.

Oavsett hur en person hittar sin tjänsteleverantör, bör vissa åtgärder vidtas för att säkerställa en positiv upplevelse. Pensionärer kan titta upp recensioner online eller kontakta deras lokala hembygdsförening eller Better Business Bureau för att fråga om företagets rykte. De borde också vara säkra på att få ett skriftligt citationstecken som inte bara beskriver priset, men också omfattningen av arbetet för att undvika eventuella stickerchocker senare.

Kostnader att inkludera i din pensionsbudget