>> >> 5 Finansiella tips för militära ledamöter som övergår till det civila livet

5 Finansiella tips för militära ledamöter som övergår till det civila livet

Anonim

Dessa tips kan hjälpa dig att flytta smidigt mellan de två världarna. (Getty Images)

När William Curtisleft den amerikanska armén efter sju års tjänst gjorde han vad han talar om är ett fel på 90 000 dollar.

San Antonio invånare säger att han hoppade över att fylla i några enkla pappersarbete som kunde ha satt honom i linje i gratis grad på både grundnivå och examen nivåer. Nu, istället för ett statsprogram som betalar för att fortsätta sin utbildning, lämnas han till fots mycket av räkningen själv.

Finansiella misstag bland militära medlemmar är vanliga, och experter säger att övergången till det civila livet borde följa dessa fem tips för att hjälpa till att flytta smidigt mellan de två världarna.

Välj ditt hem av rekord noggrant. Trots att han planerat att bo i Texas efter hans ansvarsfrihet, noterade Curtis sitt hemregister som Florida, en tidigare bostad. Till följd av detta omfattas han inte av Hazlewood Act, en Texas lag som ger upp till 150 timmars högskoleundervisning till veteraner, deras makar och beroende barn.

Curtis förtjänar sin kandidatexamen efter ansvarsfrihet och vill fortsätta sin utbildning, men han är inte säker på hur man ska täcka kostnaden. "Om jag bokstavligen hade fyllt i tre papper, kunde jag ha betalat det, " säger han.

Innan ansvarsfriheten ska gå, bör militära medlemmar ta lite tid att undersöka sitt hem för rekordalternativ och motsvarande statliga veteranförmåner för att säkerställa att de inte kommer att sakna värdefulla förmåner.

Ha en akutfond redo. Övergången till det civila livet "skrämmer helvetet ur dig", säger Edward Dropic, vice vd för Tampa-baserade 21st Century Financial, en agentur för Penn Mutual Life Insurance Company. Dropic vet att han tillbringade sex år i Marine Corps.

Dropics råd till de som förbereder sig för ansvarsfrihet är att ge sig upp till ett år för att hitta ett jobb de tycker om och slå sig in i livet utanför militären. Det enda sättet att göra den typen av gradvis övergångsarbete är dock att ha pengar i banken.

De som inte kan spara en stor nödfonden före ansvarsfrihet kan hitta att de kan sälja tillbaka semestertid för extra pengar. Under tiden kan pensionärer med 20 års tjänst kunna samla in pension för att överbrygga klyftan mellan militär ansvarsfrihet och den tid de finner rätt jobb.

Budget extra för alla dina utgifter. Michael Meese, chef operatör för American Mutual Aid Association och en pensionerad US Army Brigadier General, säger militär personal bör också vara redo för sticker chock efter deras urladdning. "De tar ibland givetvis alla fördelar de har i militären som är kostsamma när de går, " säger han. Gym medlemskap, barnomsorg, bostäder och sjukvård är alla tillhandahålls gratis eller i en subventionerad takt för många militära medlemmar. Men efter utsläpp "kan allt bli dyrare", förklarar Meese.

I stället för att förvänta sig att hålla samma budget som använts under åren tidigare, bör militära familjer ändra sina utgiftsplaner för att tillgodose extra kostnader. Det är bättre att budgetera för mycket för vissa kategorier än att hitta dig självklart.

Kom ihåg att förhandla om din lön. Utgifter kan gå upp efter en persons ansvarsfrihet, men det kan också inkomst, säger Leslie Roberts, en tidigare militär make och investeringsrådgivare vid Stillwater Financial Group med kontor i Boca Raton, Florida och Plymouth, Pennsylvania. "Det finns ingen lönförhandling i tjänsten, men du kan förhandla om en lönecheck i den civila världen", säger Roberts. Tidigare militära medlemmar kan glömma arbetsgivare kan och förväntar sig lite fram och tillbaka när man stryker ut detaljerna i ett kompensationspaket. Som ett resultat kan de lämna pengar på bordet om de inte begär ett bättre erbjudande.

Se bort från din sparsamhetssparande plan. Militära medlemmar kan bidra till sparsamhetsbesparingsplanen, som fungerar på samma sätt som 401 (k) planer som erbjuds privata arbetstagare. Efter ansvarsfrihet kan pengarna lämnas i planen eller rullas över till en IRA.

Roberts rekommenderar människor att överväga att flytta sina pengar till en IRA. "Det är som livsmedelsbutik på 7-11, " säger hon om investeringsalternativen i sparsamhetsbesparingsplanen. "Det finns bara så många val."

IRA kan erbjuda fler fondoptioner, men de kan också komma med högre avgifter. "Vissa människor gör misstaget att rulla [sina sparsamhetsbesparingar] över till en dyrare plan", säger Meese. Hans råd till utladda militära medlemmar är att granska avgifterna noggrant innan de automatiskt antar att en IRA är en bättre plats för pensionspengar.

Tillbaka i San Antonio, säger Curtis att han var mindre än imponerad av de militära tjänster som militären erbjöd under hans ansvarsfrihet. Snarare än att förlita sig på sina program för att göra övergången till det civila livet, föreslår han att tjänstemän gör egen forskning och överväger råd som tipsen ovan. "Ingen [i militären] berättar för dig dessa saker", säger han.