>> >> 5 Fakta att veta om din 401 (k)

5 Fakta att veta om din 401 (k)

Anonim

En spargris bakom ett 401 (k) bohusägg, (Getty Images)

Det sätt på vilket de flesta amerikaner kommer att finansiera sin pension är genom en arbetsgivare-sponsrad 401 (k) plan, nu då få privata arbetsgivare erbjuder pensioner.

"Omkring 25 till 30 procent av befolkningens (pensionering) inkomst kommer från en 401 k-källa. Det är en ganska viktig sak att ha på plats, säger John Falk, divisionskonsultchef med amerikanska Bancorp Investments i Milwaukee.

Planeringen varierar från arbetsgivare till arbetsgivare, men det grundläggande sättet planerna fungerar är likartade. Med tanke på hur viktigt dessa planer är för pensionering, bör deltagarna känna till några fakta om dem.

Inskrivningen kan vara automatisk. Hattie Greenan, forskningschef för Chicago-baserade Plan Sponsor Council of America, säger 52, 4 procent av 401 (k) planer erbjuder automatisk registrering. Utan den automatiska anmälan säger arbetsdepartementet att cirka 30 procent av de berättigade arbetarna inte deltar i arbetsgivarens 401 (k) -typsplan.

Justin Goldstein, chef för förmögenhetshantering vid Bronfman EL Rothschild i Madison, Wisconsin, säger att automatisk registrering har hjälpt till att skära några av de hinder som människor har skrivit i dessa planer.

"Den automatiska funktionen förvandlas tröghet eller förskott till en allierad för att spara för pensionering, " säger han.

Anställda kan välja bort den autoinskrivna 401 (k) -planen, men den slutgiltiga räntan är 5, 5 procent, säger Greenan.

I allmänhet sätter in automatiskt inskrivningsplaner mellan 3 och 6 procent av arbetstagarens lön, men typen av anslag varierar. Steve McCaffrey, styrelseordförande på Plan Sponsor Council of America och seniorrådgivare vid New York-baserade National Grid, säger att deras automatiska registrering sätter anställda i en måldatumsfond som standard.

Målfonder har en blandning av obligationer och aktier. Tilldelningen av tillgångar mellan aktier och obligationer bestäms av den anställdes ålder. Ju närmare personen är 65 år, desto mer är obligationerna i blandningen för att göra portföljen mindre benägen att marknadsföra gungor.

"Målmedelsfonder är en bra investering för personer som inte vet vad de ska göra eller inte vill (ange fördelningen)", säger McCaffrey.

Gå utöver arbetsgivarens match. Många anställda kommer bara att lägga in tillräckligt med pengar för att få ett företags match, till exempel när ett företag matchar 100 procent av en anställds första 6 procent av bidrag. Goldstein säger att vissa människor misstänker att det är allt de behöver för att spara för en välmående pensionering.

"Det finns gott om statistik där ute som visar att du måste spara 10-15 procent av dina egna dollar för att stödja den livsstil du har vant vid när du tar bort arbetsinkomsten", säger han.

Dean Hedeker, chef för Hedeker Wealth i Lincolnshire, Illinois, säger att 401 (k) s är sparkfordon före skatt, personens totala skattebelastning minskar och det har en inverkan på besparingar.

"Beroende på din skattefäste, säg att du befinner dig i 30 procent fäste, för varje $ 1000 du lägger in kostar den bara $ 700, " säger han.

Fyll i formuläret för mottagaren och håll det uppdaterat. Människor som är inskrivna i en 401 (k) plan måste namnge en mottagare i händelse av deras död, säger McCaffrey. Om det inte finns någon mottagare som heter, kommer tillgångarna som standard till personens egendom.

Hedeker säger att man också regelbundet bör granska vem som är listad som stödmottagare om livet har förändrats. "Om du får en skilsmässa och ex-make / maka är listad hos mottagaren och du dör, vem får pengarna? Din ex-gör, " säger han.

Också, om folk gifter sig, enligt federal lag är deras make den automatiska mottagaren, om inte de heter någon annan. "Om du har barn från ett tidigare äktenskap, har 401 (k) och du dör utan en förmånstagare, får makan pengarna och barnen skärs ut", säger han.

Var försiktig när du tar ut ett lån. Lån från 401 (k) s är tillåtna och kan vara ett kortsiktigt alternativ för vissa människor, men de kan vara problematiska, säger Marc V. McDowell, chef för pensionsplanstjänster vid Bronfman EL Rothschild i Madison, Wisconsin.

"Priserna kan vara tilltalande och du betalar ränta tillbaka till dig själv. Men det är där fördelarna slutar. Nu är pengarna ute, det växer inte eller blandas, säger han.

McCaffrey säger också om lånet inte sätts tillbaka i 401 (k), måste personen betala skatt på den och kanske ett straff för tidigt återkallande. Lån kan betalas tillbaka via löneavdragsavdrag.

Att arbeta längre har sina fördelar . Medan vissa arbetstagare drömmer om förtidspensionering, kommer andra att arbeta förbi den traditionella pensionsåldern på 65 år. Och de får fortsätta att bidra till deras 401 (k).

Dessutom, om de arbetar över 70 år, kommer de inte att tvingas ta nödvändiga minsta fördelningar från 401 (k), som de måste göra med
individuella pensionskonton eller andra pensionssparande fordon.

Falk säger att han ser fler människor tänker på att arbeta senare i livet, så den här förmånen kan fungera i sina pensionsinkomster och kan minska sin skattesats.

"Den låga räntemiljön sparkar inte ut ränteintäkterna, så många kommer att behöva göra lite arbete i pension för att inte ta ett steg tillbaka i sin livsstil", säger han. "Du skulle bara behöva ta utdelningar när du fysiskt går i pension från den planen."

Rättad den 28 april 2016: En tidigare version av denna artikel felstavade Hattie Greenans namn.