>> >> 5 läckra sätt att investera i ekologisk mat

5 läckra sätt att investera i ekologisk mat

Anonim

Ekologiska grönsaker på Produce Market (Getty Images)

Oavsett om du vill ha bra investeringar eller ser en trend, kan investeringar i ekologisk mat vara ett område med växande tillväxt under de kommande åren.

"Den övergripande livsmedelsmarknaden växer med cirka 3 procent per år. Den ekologiska livsmedelsmarknaden växer med cirka 15 procent per år och drivs uteslutande av konsumentintresset i hälsosam mat", säger Kevin Egolf, ekonomichef för Iroquois Valley Farms. "De fattar hälsosamma matval av olika skäl. Vissa undviker genetiskt modifierade organismer (GMO), vissa vill ha mer lokaliserad matleverans, vissa vill undvika användningen av kemiska bekämpningsmedel och herbicider och andra av miljöskäl."

Om USA följer Europa och stärker livsmedels- och GMO-reglerna, kan organiken få ännu större styrka.

"Européerna är redan där, de tillåter inte genetiskt modifierade produkter och lägger stora gränser för bekämpningsmedel och fungicider", säger Josh Strauss, vice verkställande direktör för Pekin Singer Strauss Asset Management i Chicago. "Och jag tror att när vi lär oss mer om mat och dess inverkan på hälsan kommer vi att flytta mer och mer i den riktningen."

Här är några gröna investeringar för att hålla på din radar.

Sprouts Farmers Market (ticker: SFM) . Deutsche Bank kallar SFM-aktien "en av de bästa tillväxthistorierna i detaljhandeln" och har höjt sitt prismål från 32 till 35 dollar. Sprouts Farmers Market har ökat genomsnittlig veckovis försäljning med 21 procent under de senaste tre åren och har en sammansatt årlig tillväxt på 6, 7 procent. Den genomsnittliga årliga försäljningen per butik är 17 miljoner dollar och företaget tror att det kan öka detta till 20 miljoner dollar under de närmaste fyra till fem åren, enligt rapporten.

Hain Celestial Group (HAIN) och WhiteWave Foods Co. (WWAV). Hain Celestials varumärken inkluderar Earth's Best, FreeBird, Hain Pure Foods, Health Valley, Rosett och Spectrum Essentials, och WhiteWave gör Horizon Organic and Silk. Båda företagen rekommenderas av Palash Misra, en chef vid Stax, ett strategiskt konsultföretag i Boston.

"Återförsäljare från Whole Foods (WFM) till Kroger (KR) till Target (TGT) är allt större hyllutrymme som tilldelas dessa varumärken", säger Misra. "Dessutom är båda dessa företag ägare till starka hushållsnamn och några av de mest populära organiska varumärkena på marknaden. Chansen att de enkelt byts ut av ett ersättare eller konkurrerande varumärke förefaller lågt."

United Natural Foods (UNFI). United Natural Foods är ett ledande företag inom livsmedelsdistribution av naturliga och ekologiska livsmedel som levererar butiker som Whole Foods Market, Sprouts och Roundy's Supermarkets.

Nyligen förtvivlad av förlusten av Albertsons snabbkedjelag som kund, slagen av Whole Foods-försäljningen (som står för 35 procent av försäljningen), dip i råvaror och långsam ekonomi, slog UNFI-aktien en 15-årig låg i februari, men fick sedan 20 procent att handla i de höga 30 dollar.

Strauss förväntar sig stora avkastningar från denna aktie efter juli. "Det här är ett lager du köper, och fem år senare vänder du dig om och du har en trippel på händerna", säger han.

Historiskt sett har UNFI visat tvåsiffrig avkastning på kapital och höga tillväxträntor, säger Strauss och två toppledare ökade sina innehav i fjol genom att köpa 500 000 dollar i lager när det var i mitten av 40-talet. Sådan optimism från C-suite chefer ses som en positiv harbinger för aktiebolag.

"Jag tror att beståndet är värt någonstans mellan $ 60 och $ 70 per aktie idag, " säger Strauss.

Dess huvudkonkurrent är de privata ägare KeHE Distributors, som efterföljde sin Albertsons verksamhet. Men det är osäkert om KeHE kan fortsätta att ge lägre priser. "KeHEs skuld nedgraderades av Moody's nyligen eftersom det finns en stark möjlighet att KeHE verkligen tar det på hakan för att få tillbaka verksamheten, säger Strauss.

Iroquois Valley Farms. Detta privata jordbruksföretag i Illinois köper jordbruksmark över hela landet och hyr det till ekologiska bönder. "Våra investerare äger en del av företaget, som äger en diversifierad portfölj med 30 olika ekologiska gårdar över hela USA", säger Egolf, som har en bakgrund i private equity.

Företaget stöder uppdrag av ekologiska jordbrukare som söker långsiktig markskydd. Akkrediterade investerare köper in i bolaget med en ägarandel och säljer tillbaka i slutet av sin investeringshorisont (efter minst sju år) för det nuvarande markvärdet.

"Historiskt sett har vårt aktiekurs ökat med 12 procent per år sedan 2007, säger Egolf. Företaget arbetar med direktfinansierare, finansiella rådgivare och individuella pensionskonton. Företaget startade med 142 hektar 2007 och har nu mer än 2600 mark som är antingen organiska eller går igenom den treåriga certifieringsprocessen för att bli organisk.