>> >> 5 bästa sätten att betala ner studentskulden

5 bästa sätten att betala ner studentskulden

Anonim

Håll stress i kontroll med dessa strategier. (sturti / Getty Images)

Här är ett roligt faktum: Den högskoleutbildade studenten kommer att utbilda sig med 28, 973 dollar i lån, enligt Edvisors, en grupp som ger studenter och föräldrar råd om att betala för utbildning. Det beloppet kommer att gå upp om du tackar dig på grundskolan.

I USA har studentskulden ökat till $ 1 biljoner per Federal Reserve Bank of New York, med nästan 864 miljarder dollar i federal studentlånsskuld. Som om den här statistiken inte räckte upp, räcker amerikanerna med studielåneskulden med 2, 726 kronor per sekund enligt en skuldklocka från StartClass, som beräknar skulden i realtid och ger utbildningsforskning.

Om din instinkt är att begrava ditt huvud i ett berg av papper och låtsas att högskola eller grundskola aldrig hänt, sluta avkallningscykeln. I stället ta ett proaktivt tillvägagångssätt och följ dessa fem steg för att få dig på vägen för att befria dig från studielånsskulden.

Maxa .

på betalningar. När folk hänvisar till något som är för mycket av en bra sak, nyheter flash: De pratar inte om att göra det högsta beloppet av betalningar per månad på studielån. Ju mer du kan sätta mot ditt lån per månad desto närmare kommer du att klara av huvudbeloppet (vad du faktiskt tog ut) mot bara räntebetalningarna. Långivare är skyldiga att betala av räntan först med dina betalningar, vilket uppkommer dagligen innan du använder din betalning mot huvudmannen. Därför om du är skyldig 250 dollar i månaden och det är knappt täckande intresse, skulle det behaga dig att betala lite mer. Se till att du anger att eventuell överbetalning går mot huvudbalansen.

Läs det finstilta dokumentet i varje dokument. Detta är stor. Studentlånsdokument kan formulera saker som i bästa fall kan vara vaga och i värsta fall förvirra för att vara oförståelig. Dessutom kan dessa lilla sidor som du loggar på, kosta dig tusentals dollar. Till exempel, om du bestämmer dig för att konsolidera ditt lån, kommer de flesta lånleverantörer att lägga in det fina trycket som ditt intresse kommer att öka. Detta kan vara skillnaden mellan på $ 1000 i ränta eller $ 8000, beroende på lånets storlek. Var inte den person som bedriver analfabetism. Du är smart. Läs allt och om du inte förstår, be låntagaren att förklara. Underskriv inte om du inte får det helt.

Överför inte lånebalanser till dina kreditkort. Detta verkar självklart, men om det inte är det, låt oss göra matte. Säg att du har ett 40 000 dollar lån med 4 procent intresse. Du flyttar det till ditt kreditkort där din gräns är $ 50 000, men du har en årlig procentsats, eller APR, på 20 procent. Om du överför balansen och gör minsta betalningen kan du betala $ 8000 per månad i räntebetalningar. Om du bara gör minsta betalningen på ditt nyligen överförda lån, kan du eventuellt betala $ 16.000 på ränta för $ 40, 000. Ingen borde göra det.

Ge dig själv en tidsgräns för att få saker att bli betalda. Du kan lämna in arbetsuppgifter inom tidsfristen, ge dina signifikanta andra ultimatum när det gäller ditt förhållande och bli irat när Amazon inte levererar din order som planerat. Varför inte samtidigt begränsa din lånebetalningsplan? Att ställa in tidsparametrar tvingar dig att gå in i "do or die" -läget när det gäller att betala tillbaka ditt lån. När du vet att du har en deadline som löser dig, jobbar du extra hårt för att dubbla upp på betalningar eller förändra din livsstil så att du säkerställer att tidsfristen är uppfylld.

Lev som om du aldrig lämnade skolan. Kom ihåg att källaren soffa på din förälder hem? Vad sägs om att äta ramen nudlar varje dag? Dessa kan verka som en hyperbolic #TBTs till college, men siffrorna ljuger inte. Klippa saker som kabel, som kan kosta upp till $ 100 per månad, frekventa middagar med i genomsnitt 150 kronor i veckan, ha bil när du bor i ett urbant område (kostar dig upp till 500 dollar i månaden) eller inte bor med rumskamrater (tack på en annan $ 700 per månad) kan spara dig nära $ 12 400 per år. Om du kan suga upp det i tre snabba år, kan till exempel 37, 200 dollar gå mot dina lån. Och om du tror att du är den enda personen som gör det här, är du inte: Enligt Pew Research Center lever fortfarande cirka 36 procent av tusenåriga kvinnor (18 till 33 år) med sina föräldrar medan 43 procent av tusenåriga män anser mamma och pappa "rumskamrater".

Att fokusera på framtida ekonomiska mål är aldrig lätt när man inte kan se skogen genom träden. Och om du har ett lån som är mer än ett par tusen dollar, kan den skogen känna sig som en djungel. Fokusera, gör en plan och använd samma viljestyrka som hindrar dig från att äta tre Krispy Kreme-donuts med ditt morgonkaffe. Att spara är aldrig lätt, men det är värt offret att ha en balans på noll när det kommer till ditt studielån.

även om du måste dela ett badrum med din syster igen!