>> >> 5 Alternativ till den nya Apple iPhone

5 Alternativ till den nya Apple iPhone

Anonim

(AT & T)

Medan denna Friday'siPhone-uppgradering erbjuder spännande förbättringar över den första versionen som lanserades förra året har tävlingen inte suttit stilla heller. Alternativ till Apples populära handenhet har alla en pekskärm som liknar iPhone: s. Det är svårt att slå Apples användarvänliga programvara, men dessa rivaler erbjuder unika egenskaper, från 3-D-grafik till on-the-go-tv. Här är fem lovande konkurrenter:

Samsung Instinct ($ 130 från Sprint) - Ett starkt argument för den här telefonen är Sprints anmärkningsvärda enkla plan på $ 100 per månad för alla samtal, meddelanden och webbsurfning du kan äta. 3-tumsskärmen är tillräcklig för att använda telefonens programvara, som innehåller välintegrerade e-postfunktioner och visuellt telefonsvarare. Meddelandena listas efter datum, tid och uppringare. Du vill också trycka på Sprints 3G-nätverk med en obegränsad plan eftersom telefonen inte inkluderar Wi-Fi för att få tillgång till Internet hemma eller på gratis hotspots. Priset återspeglar ett tvåårigt kontrakt och rabatt.

LG Dare ($ 200 från Verizon Wireless) - En tinkers glädje, den här handenheten erbjuder ett drag-och-släpp-gränssnitt för anpassning av menyer, en ritning för att skapa egna konstverk och avancerade kamerainställningar, till exempel ett val av ISO (om du inte vet, kan telefonen inte vara för dig). De högkvalitativa, 3, 2-megapixelbilderna är en höjdpunkt. Kameraet har också ett slow-motion-videoläge som skottar 120 bilder per sekund. Videon är lite kornig, och det är roligt att slow-play med 15 bilder per sekund, men vi är inte säkra på att det är användbart. Den 3-tums pekskärmen är lite oansvarig, E-postprogrammet är ganska grundläggande, och annan programvara är inte markant. Det finns också inget Wi-Fi-stöd. Priset återspeglar en tvåårig plan och rabatt.

HTC Touch Diamond ($ 700 online) -Det vackraste ansiktet än på Windows Mobile innehåller den praktiska handenheten animerad grafik som efterliknar flippor genom staplar av mappar eller bilder. Kontakter, till exempel, blir en hög med foton du bläddrar genom med ett finger. Handenheten kommer också i lite mindre än sina konkurrenter-4 med 2 tum kontra iPhone: s 4, 5 med 2, 4 tum-vilket gör det lättare att glida in i en höftficka. Den smalare utseendet betyder också en mindre 2, 8-tums skärm (mot 3, 5 tum på iPhone), vilket kan göra webbläsningen mer besvärlig. Priset återspeglar köp av en olåst version från online-återförsäljare. Amerikanska utsläpp till subventionerade priser väntas senare i år.

LG Vu ($ 300 från AT & T) -Den 3-tums pekskärmen utmärker sig vid att styra en av telefonens särdrag: titta på direktsändnings-tv på språng. En antenn drar ut för att dra i kanaler från CBS, Fox, ESPN och Comedy Channel. Telefonen kan också skicka eller ta emot envägs videoströmmar från andra handenheter. Taktil feedback ger lite buzz när en nyckel är träffad, som många kan hitta hjälp eller distraherande. TV-funktionen är fin, men om du är nöjd med AT & T: s täckning och planer, varför inte bara få en iPhone? Priset återspeglar ett tvåårigt kontrakt och rabatt.

Sony Ericsson Experia X1 (pris och operatör som ska meddelas) -En högupplösande pekskärm är bara ett navigeringsalternativ. Ett hårdvaru QWERTY-tangentbord som glider ut under displayen ger X1 oöverträffad meddelandestyrka bland den här gruppen. Fyrkantiga paneler som är anordnade i ett rutnät erbjuder snabb åtkomst till applikationer, vilket ger en effektivare hud på Windows Mobile-programvaran nedan. Men huden kan inte fullt ut dölja obehagligheten hos Windows på en mobil handenhet. Om du lägger till tangentbordet gör telefonen också en kvart tjockare tjockare än andra pekskärmsmodeller, som inte låter lika mycket men kan betyda en skillnad på 40 procent. Telefonen kommer sannolikt att erbjudas av T-Mobile eller AT & T senare i år.